Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 00:31

NPA: Η σφαγή της Νίκαιας

Το NPA [Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα] θέλει να εκφράσει την αμέριστη αλληλεγγύη του, για τη σφαγή που διαπράχθηκε αυτή τη νύχτα στη Νίκαια, στα θύματα και τις οικογένειες τους.

Για άλλη μια φορά, χτυπήθηκαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά, αθώα εξιλαστήρια θύματα εγκλημάτων που δεν διέπραξαν. Αυτή η τυφλή βία σκοπεύει να δημιουργήσει ένα μη αντιστρέψιμο γαϊτανάκι τρόμου και βίας σπέρνοντας το μίσος και τον φόβο.

Η μοναδική αντιμετώπιση που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση είναι η κλιμάκωση των μέτρων ασφαλείας : τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που ενώ ήταν ήδη σε ισχύ και δεν εμπόδισε τίποτε. Η μόνη της χρησιμότητα ήταν να ασκηθεί αστυνομική πίεση στις κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο Ελ Κομρί [είναι ο νόμος για τα εργασιακά, Ελ Κομρί λέγεται η Υπουργός Εργασίας]. Παρόλα αυτά, ο Βαλς [Ο Μανουέλ Βαλς είναι πρωθυπουργός της κυβέρνησης Ολάντ] τολμά να κάνει έκκληση για εθνική ενότητα.

Ο Ολάντ θέλει να κινητοποιήσει τους έφεδρους και προβλέπει ένταση του πολέμου στη Συρία. Δεν είναι όμως η βαρβαρότητα των πολέμων στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Συρία ή στην Αφρική, αυτή που γεννά το κοινωνικό και πολιτικό χάος, την κοινωνική εξαθλίωση από την οποία τρέφεται το Ισλαμικό Κράτος, και που κινητοποιεί τους δολοφόνους, ποτισμένους από τη δολοφονική, αποκαλυψιακή ιδεολογία του;

Αυτές οι επιθέσεις θα δικαιώσουν την αντιρατσιστική, αντιμεταναστευτική, αντιπροσφυγική, ρατσιστική, εθνικιστική και ξενοφοβική ρητορική. Το NPA θα αντισταθεί και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται διεθνιστικές λύσεις ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την υποδοχή των προσφύγων που δημιουργούν οι πόλεμοι και την κινητοποίηση των λαών για έναν κόσμο προοδευτικό και αλληλέγγυο, απελευθερωμένο από τον καπιταλισμό που δημιουργεί βαρβαρότητα.

15/7/16

Μετάφραση: Σωτήρης Σιαμανδούρας

RProject, 18 Ιουλίου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 17:22

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.