Βασιάννα Κωνσταντοπούλου, Αδάμος Ζαχαριάδης. Η γιγαντιαία κατάληψη γης στην πόλη Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 8.000 ανθρώπους. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Κίνημα των Εργαζομένων Χωρίς Στέγη (MTST) προχώρησε στην κατάληψη ενός οικοπέδου 60.000 m2, ιδιοκτησίας της κατασκευαστικής εταιρίας MZM, εγκαταλελειμμένο εδώ και 40 χρόνια.
Παναγιώτης Μαυροειδής. H αεροπορική εταιρεία «χαμηλού κόστους» Ryanair, με έδρα το Δουβλίνο, έχει απασχολήσει πολλές φορές τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αυτή τη χρονιά. Ήταν το Μάιο αυτής της χρονιάς που με περηφάνια ο Διευθύνων Σύμβουλός της ανακοίνωνε κέρδη 1,1 δισεκατομμύρια λίρες για την μετακίνηση περίπου 12 εκατομμυρίων επιβατών. Πως επιτεύχθηκε αλήθεια το «θαύμα» του «χαμηλού κόστους»; Μα μέσω του μηχανισμού της «ελεύθερης αγοράς» και του «υγιούς ανταγωνισμού», απαντούν εν χορώ οι θαυμαστές του νεοφιλελευθερισμού!
Εθνικιστικό παραλήρημα του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου στην Κύπρο
Η διοίκηση των ΕΛΤΑ, ουσιαστικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ το δικαίωμα στην απεργία στους εργαζόμενούς της
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αποδείξει ότι δεν σέβεται τα Στεγανά στον Στρατό.
Σήμερα, 14 Νοέμβρη, ημέρα Γενικής Απεργίας, οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» έλαβαν ένα κυνικό mail που τους καλεί αύριο να περάσουν να υπογράψουν "ατομική σύμβαση" που μειώνει τους μισθούς τους κατά 20%, απαιτεί την συναίνεσή τους για παρακράτηση δύο οφειλόμενων μισθών κλπ. εν μέσω διαπραγματεύσεων με το σωματείο και χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον του σταθμού.
Σελίδα 1 από 134