Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 19:55

Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε αντιφασίστες στον Πειραιά

Συντάκτης: efsyn.gr

Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε αντιφασίστες διαδηλωτές το απόγευμα στον Πειραιά, προκειμένου να μην επιτρέψουν τη συγκέντρωση, που διοργανώνουν η ΚΕΕΡΦΑ, η ΠΕΝΕΝ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η αντιφασιστική συλλογικότητα ΟΡΜΑ.

Η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλει πως μόλις οι διαδηλωτές έφτασαν στον χώρο της κινητοποίησης στην πλατεία Κοραή και πριν προλάβουν να ανοίξουν τα πανό τους, δέχτηκαν επίθεση από 30-50 χρυσαυγίτες.

Αφού ακούστηκε παράγγελμα για «ντου» μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος επιτέθηκαν με πέτρες και παλούκια στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας διαδηλωτής, όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η αστυνομία επενέβη κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης αδιακρίτως προς τις δύο πλευρές, ενώ οι επιτιθέμενοι χρυσαυγίτες συνέχισαν την επίθεση και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης.

Στη συνέχεια το επεισόδιο έληξε, τα πνεύματα ηρέμησαν και άρχισε η συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα: «Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τον Πειραιά και τις γειτονιές του Παύλου Φύσσα. «Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους στο λιμάνι του Πειραιά» τόνιζε η ΚΕΕΡΦΑ στο σχετικό κάλεσμα.

efsyn

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 23:38

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.