Κυριακή, 05 Ιουνίου 2016 11:45

Δύο μεγάλες συναυλίες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού το Σαββατοκύριακο

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης των διωκόμενων του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές, διοργανώνουν οι επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής, το Σάββατο 4 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα.

Σε ανακοίνωση τους τονίζουν πως «οι διώξεις ως τώρα ξεπερνούν τις 450. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του σ' αυτόν τον αγώνα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, απέναντι στην αισχρή προσπάθεια που γίνεται για να φιμώσουν το κίνημα».

Συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού διοργανώνει ο 'Σύλλογος φίλοι του περιβάλλοντος Ιερισσού'' στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου, στη Ιερισσό.

"Ενάντια στη λεηλασία των Σκουριών. Για την στήριξη και αλληλεγγύη στους 450 διωκόμενους του αγώνα μας".

Όσο η εξορυκτική εταιρεία ELDORADO GOLD παραμένει και καταστρέφει το βουνό μας, όσο υπάρχει και ένας συναγωνιστής μας να διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τον τόπο μας. Εμείς έχουμε υποχρέωση να βρισκόμαστε στον δρόμο του αγώνα και στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Για εμάς αυτός ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Με την επιβολή του δόγματος ''επενδύσεις με κάθε κόστος'' και την προσπάθεια να ποινικοποιηθεί αυτός ο αγώνας στις 9 Ιουνίου δικάζονται 21 συναγωνιστές μας για το αυτονόητο δικαίωμα της προστασίας του Περιβάλλοντος. Για την τοπική κοινωνία δεν είναι 21 τυχαία άτομα είμαστε όλοι μας.

Στις 5 Ιουνίου οι Σκουριές εκπέμπουν SOS

Συναυλία με τους:

Δημήτρη Μυστακίδη

Βάσω Βασιλειάδου

Γκιντίκι

Στο πολιτιστικό πάρκο Ιερισσού

Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ

Πληροφορίες: facebook.com/events/

Σύλλογος Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού

SOS Χαλκιδική - ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού/χαλκού

Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Coordinating Committee of Ierissos against gold mining

alterthess

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 17:00

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.