Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 11:20

Νέο εργατικό «ατύχημα», νεκρός 42χρονος Αλβανός εργάτης

Χτες το βράδυ ένας ακόμα εργάτης σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας, όταν καταπλακώθηκε από το ανυψωτικό μηχάνημα στις Νήες, στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Ο 42χρονος Antekatrik Ampelarie (Αντώνης για τους Έλληνες) σκοτώθηκε στο ιχθυοτροφείο όπου δούλευε, όταν ανατράπηκε το κλαρκ που χειριζόταν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Οι συνάδερφοί του επειδή δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν, ειδοποίησαν την πυροσβεστική, μαζί με το ΕΚΑΒ. Όταν όμως η πυροσβεστική κατάφερε να τον απεγκλωβίσει και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός.

Ο Antekatrik Ampelarie ζούσε με την οικογένειά του στην περιοχή της Σούρπης.

Ο 42χρονος Αλβανός εργάτης ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων της ασυδοσίας των αφεντικών, στους 5 θανάτους, μέσα σε ένα διάστημα 14 ημερών. Τρία από τα θύματα είναι μετανάστες, κάτι το οποίο υπογραμμίζει με ακόμα εντονότερο τρόπο το γεγονός ότι οι θάνατοι αυτοί είναι το άμεσο αποτέλεσμα των συνθηκών εργασίας στις οποίες είναι υποχρεωμένοι/ες να δουλεύουν πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι/ες: εντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας, εργοδοτικός αυταρχισμός και τρομοκρατία, εξοντωτικά ωράρια, μη τήρηση των στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας.

Ύστερα κι απ’ αυτό το «ατύχημα», η Επιθεώρηση Εργασίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει ελέγχους στα ιχθυοτροφία της περιοχής. Δυστυχώς, η κινητοποίηση των αρμόδιων μηχανισμών ελέγχου γίνεται -εάν γίνει- πάντοτε εκ των υστέρων...

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:37

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.