Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στο Δημόσιο Η συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών για πρωτογενή πλεονάσματα 1,75% του ΑΕΠ για το 2017 και 3,5% από το 2018 (περίπου 7 δις κάθε χρόνο) για μεσοπρόσθεσμο διάστημα (δηλαδή για 2-10 χρόνια) επιβεβαιώνει πως έχει ήδη συμφωνηθεί, με τη στήριξη όλου του αστικού πολιτικού προσωπικού που ψήφισε ή στηρίζει το 3ο Μνημόνιο, η επιβολή ενός νέου Μνημονίου κάθε χρόνο!
Προωθείται ένα αριστοκρατικό σύστημα, όπου θα κυριαρχεί η ταξική επιλογή, οι πολλαπλοί μηχανισμοί μορφωτικού αποκλεισμού των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας, η μαζική στροφή στο σύστημα της μαθητείας και της απλήρωτης εργασίας, ακόμη και μετά το γυμνάσιο, η ταξική διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων και η αντίστοιχη των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το ταυτόχρονο βάθεμα της αγοραίας επιχειρηματικής λειτουργίας της.
e la libertà Με τελικό επικήδειο στο περίφημο «παράλληλο πρόγραμμα» , μπορεί να παρομοιαστεί η ομιλία του Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα που χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενοι, φοιτητές και φοιτήτριες, άνεργες και άνεργοι, διαδήλωναν στους δρόμους της πόλης, καταγγέλλοντας με αγανάκτηση την πολιτική του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Τάσος Αναστασιάδης Το άρθρο του Τρότσκι, «Τα συνδικάτα στην εποχή της ιμπεριαλιστικής παρακμής», ως γνωστό, είναι ένα (ανολοκλήρωτο) χειρόγραφο που βρέθηκε στο γραφείο του Τρότσκι μετά τη δολοφονία του. Είναι αλήθεια ότι μια πρόχειρη ανάγνωσή του μπορεί να δώσει λαβή σε μια υπεραριστερίστικη ερμηνεία (για μια ξαφνική τομή στη σκέψη του Τρότσκι). Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, μια προσεχτικότερη ανάγνωση δείχνει ότι ο Τρότσκι λέει δύο πράγματα
Κώστας Τουλγαρίδης Όταν στις 9/1/2016 δημοσιεύαμε: «O Τσαρλατάνος, τα ανδρείκελα, ο διάλογος για την Παιδεία και το παράδειγμα των διορισμών και της 2χρονης προσχολικής αγωγής» το άρθρο φάνταζε σκληρό και υπερβολικό καθώς ήταν περίοδος που «έβρεχε διορισμούς», τα τραπέζια «διαλόγου» με τα λουλούδια… της εξαπάτησης στήνονταν και όλοι «φορούσαν τα καλά τους» για να συμβάλουν στις μεγάλες αλλαγές της εκπαίδευσης… για το καλό μας – εκτός από κάποιους «στείρους αρνητές και καταστροφολόγους».
Η συζήτηση για τη φύση της ΓΣΕΕ συνεχίζεται και μετά την 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αυτό είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο: η πολεμική ακονίζει τις αντιφατικές απόψεις και επιτρέπει την υπέρβασή τους. Άλλωστε τέτοιου είδους ζητήματα δεν μπορούν να λυθούν με διατάγματα και αποφάσεις κομματικών συνεδρίων, παρά μονάχα μέσα στη δοκιμασία της ταξικής και ιδεολογικής πάλης. Αναδημοσίευση από τον Παραναγνώστη
Σελίδα 1 από 5