Συντάκτης: Θοδωρης Χονδρογιαννος Αναδημοσιεύουμε τη σύντομη ιστορία του Μοχάμεντ Νουρ Αλάχμαντ, ενός νέου Σύριου από τη Ράκκα, ο οποίος φυλακίστηκε αρχικά από τη δικτατορία του Άσαντ για ένα θεατρικό του έργο στο οποίο έκανε κριτική στο καθεστώς επειδή δεν υποστήριζε τους Παλαιστίνιους και αργότερα, όταν η ISIS κατέλαβε τη Ράκκα, φυλακίστηκε και βασανίστηκε επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Με συνοπτικό τρόπο παρουσιάζεται μια βιογραφία, η οποία θα μπορούσε να περιγράφει τη ζωή εκατομμυρίων νέων της Συρίας: η καταπίεση της δικτατορίας, η Επανάσταση, η συντριβή της από τις δυνάμεις της ISIS και του καθεστώτος, η φυγή προς την Ευρώπη, ο εγκλωβισμός στην Ελλάδα.…
Σπύρος Πετρίτης Μετά τη συμμετοχή της στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τον Οκτώβριο του 2014 στη δυτική Θεσσαλονίκη, η υπόδικη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε ψηφοδέλτιο ως «Εθνικιστικό Μέτωπο» για να συμμετάσχει στις εκλογές αντιπροσώπων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, για την 84η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (21 - 24 Ιουνίου 2015).
Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 22:36

Συνέντευξη με τον Ναΐμ Ελγαντούρ

Πρόεδρο της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Όταν γινόταν οι επιθέσεις στους μετανάστες υπήρχαν πολλοί που φοβήθηκαν και ήθελαν να φύγουν. Αλλά το παλέψαμε κι αυτό. Αν έφευγε θα ήταν σαν να νίκησε η ΧΑ. Δώσαμε κουράγιο σ' αυτόν τον κόσμο για να μην φοβηθεί. Οι φασίστες δεν πρέπει να νικήσουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν φοβόμαστε, θα πολεμήσουμε τον φασισμό και τον ρατσισμό για να προστατέψουμε αυτή τη χώρα επειδή την αγαπάμε.
ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/10/2016. Ο Συντονισμός θεωρεί προμετωπίδα του αγώνα του την ένταξη των προσφυγόπουλων των στρατοπέδων στην εκπαίδευση. Ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι, το πιο βαθιά πληττόμενο, αυτό που ζει στις χειρότερες των συνθηκών, ενώ κουβαλά όλα τα τραύματα του πολέμου και του ξεριζωμού, είναι αναγκαίο να μπει στο δημόσιο σχολείο μαζί με όλα τα παιδιά στα αντίστοιχα τμήματα Νηπιαγωγείου/Δημοτικού/Γυμνασίου/Λυκείου.
Ο αντεργατικός και αντιεκπαιδευτικός κατήφορος του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει τελειωμό. Η εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών στις «Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων» (ΔΥΕΠ) δείχνει με εκκωφαντικό τρόπο το πώς η κυβέρνηση εννοεί από τη μια την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών, από την άλλη το πώς χρησιμοποιεί μια «δομή» για να ανοίξει την κερκόπορτα της πλήρους ευελιξίας των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών που θα εργαστούν σε αυτές.
Nicholas de Genova Μια πραγματικά κριτική εξέταση των συνόρων και της μετανάστευσης στην Ευρώπη διαταράσσει και αποσταθεροποιεί την έννοια της «Ευρώπης» ως αυτονόητης παραδοχής, και μας οδηγεί να αναλογιστούμε το πρόβλημα της Ευρώπης καθ’ αυτό. Όσο και αν τα σύνορα της Ευρώπης έχουν συσταθεί και συνεχώς αστυνομεύονται για χάρη της σταθεροποίησης και υποτίθεται της «προστασίας» του χώρου της «Ευρώπης» η αδυσώπητη μάχη για την αυτόνομη κινητικότητα των «μη Ευρωπαίων» σε όλα αυτά τα συμβολικά και υλικά μέτωπα συνεχώς υποκινεί τον διαρκή εκ νέου ορισμό των συνόρων της «Ευρώπης». Ως εκ τούτου, τα σύνορα της Ευρώπης αποτελούν ένα προνομιακό πεδίο για…
Σελίδα 1 από 23