Νίκος Στραβελάκης Το συγκεκριμένο άρθρο είναι μια προσπάθεια πολιτικοποίησης και διεύρυνσης της συζήτησης και αντιπαράθεσης που διεξήχθη στο συνέδριο του ΝΑΡ αλλά δεν περιορίζεται στο ΝΑΡ. Θίγει ένα ζήτημα πολιτικής που κυριαρχεί στο σύνολο της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, αφού αντίστοιχες αντιπαραθέσεις υπήρξαν στο 19ο και 20ο συνέδριο του ΚΚΕ καθώς και ανάμεσα σε δυνάμεις της ΛΑΕ. Με αυτή την έννοια το παρόν είναι και μια έκκληση η συζήτηση να λάβει χώρα με ανοιχτούς και πολιτικούς όρους για να μην καταλήξει να δικαιολογεί προειλημμένες αποφάσεις όπως έχει συμβεί τόσες φορές στην ιστορία της κομμουνιστικής αριστεράς.
Κώστας Παπαδάκης Περίμενα από την απόφαση του 4ου συνεδρίου του Ν.Α.Ρ. να περιέχει μία αναλυτική, πλήρη και σαφή απολογιστική τοποθέτηση για την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, που σε λίγο καιρό συμπληρώνει εννέα χρόνια ύπαρξης, και να τοποθετείται απέναντι στα σημαντικά ζητήματα που συνδέθηκαν με την εξέλιξή της (κίνημα ενάντια στα μνημόνια, πολιτική επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ, συμπορεύσεις, Μ.Α.Α. Μ.Α.Ρ.Σ, συνεργασία με Ε.Ε.Κ, πρωτοβουλίες για διάλογο και κοινή δράση κλπ) και να προσδιορίζει τα σωστά και τα λάθη.
Τζεμαλή Μηλιαζήμ Αυτοί που πουλάνε όπλα στη Σαουδική Αραβία παριστάνουν ότι θέλουν να σώσουν τις γυναίκες της Θράκης από τη Σαρία! Με αφορμή τις εξαγγελίες Τσίπρα περί προώθησης νομοθετικής ρύθμισης που θα καθιστά προαιρετική την εφαρμογή της «Σαρία», δηλ. του θρησκευτικού μουσουλμανικού νόμου στη Θράκη, εμφανίσθηκαν πληθώρα δημοσιευμάτων με ανακριβείς ή ανοιχτά ισλαμοφοβικές θέσεις. Έτσι σε όλα σχεδόν τα ρεπορτάζ από το «Πρώτο Θέμα» μέχρι την «Εφημερίδα των Συντακτών» υπάρχει η αναφορά ότι η εφαρμογή της Σαρία είναι αποκλειστικά ελληνική πρωτοτυπία στην Ευρώπη.
Σάββατο, 09 Δεκέμβριος 2017 15:41

Πολιτική Απόφαση 4ου Συνεδρίου ΝΑΡ

Σήμερα, στην εποχή των πιο μεγάλων φόβων και των ανεπανάληπτων δυνατοτήτων, απαιτείται μια τομή στο κίνημα και την Αριστερά, ένα ανατρεπτικό εργατικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, μια αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά, ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα της νέας κομμουνιστικής ελπίδας.
Το Πριν συνθέτει το παζλ των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και αποκαλύπτει πως κινούνται σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Για μια εκπαίδευση στην υπηρεσία της αγοράς, με σχολεία και σχολές σούπερ μάρκετ υπηρεσιών, με κυρίαρχο στοιχείο το σφαγιασμό των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων των νέων, την εμπορευματοποίηση, την οικονομική ασφυξία, τους ταξικούς φραγμούς και την επιχειρηματική λογική. Όλα όσα συμβαίνουν σε δημοτικά, γυμνάσια – λύκεια και πανεπιστήμια.
Τετάρτη, 04 Οκτώβριος 2017 16:30

Η μειονότητα της Θράκης και η Αριστερά

[Συλλογικό κείμενο] Μετά την περιβόητη συζήτηση στη βουλή για την τροπολογία που θα άνοιγε το δρόμο για την αναγνώριση των σωματείων της μειονότητας στη Θράκη με τη λέξη «τουρκικός-η» στο τίτλο, ξέσπασε μια σειρά αντιδράσεων και μέσα στην Αριστερά. Τα κομμάτια της Αριστεράς που ακολουθούν την επίσημη κρατική αφήγηση, ξεκαθάρισαν λέγοντας πως… η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική και όχι τουρκική… και πως… δεν παίζουμε με τη Συνθήκη της Λοζάνης.
Σελίδα 1 από 51