Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 12:41

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τσίπρα-Ερντογάν!

Το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ, αυτό της βαρβαρότητας και του ρατσισμού, αναδεικνύεται ξεδιάντροπα και στα εννέα σημεία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, την οποία χειροκτότησε και η ελληνική κυβέρνηση.

Πίσω από τα "κορκοδείλια δάκρυα" για τους "κατατρεγμένους πρόσφυγες", από τις 20 Μάρτη ξεκινάει το ανθρωποκυνηγητό με θύματα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες με συλλήψεις και άμεσες απελάσεις, όσων αρνούνται να υποβάλουν αίτημα για άσυλο, όσων οι αιτήσεις τους θα απορρίπτονται ή όσων δεν έχουν καν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα για άσυλο.

Για κάθε Σύρο, που θα εκδιώκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα τον στέλνει στην «ασφαλή» Τουρκία του, μεκελάρη του Κούδων, Ερντογάν, η Τουρκία θα στέλνει ένα σε χώρες της ΕΕ, μέχρι του αριθμού των 18.000. Αν η κυβέρνηση Τσίπρα κάνει τη βρόμικη δουλειά μέχρι αυτού του αριθμού, τότε η ΕΕ μπορεί να σταματήσει τις μετεγκαταστάσεις από την Τουρκία όχι όμως και τις απελάσεις από την Ελλάδα.

Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας μετατρέπει το Αιγαίο σε "πεδίο μάχης" κατά των προσφύγων, με καταδιώξεις φουσκουτών βαρκών από το ΝΑΤΟ, τη FRONTEX και τους συνοριοφύλακες Ελλάδας και Τουρκίας, με μοναδικό αποτέλεσμα τους περισσότερους πνιγμούς. Θέλουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο και κυνικό μήνυμα στους πρόσφυγες: "εμείς σας βομβαρδίζουμε αλλά αν πάτε να φύγετε από τη χώρα σας για να σωθείτε θα καταλήξετε ήσε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Τουρκία ή στην Ελλάδα ή θα σας πνίξουμε στο Αιγαίο. Διαλέξτε!"

Επιπλέον, η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας "ξεπλένει" με 6 δις ευρώ τα εγκλήματα του Ερντογάν κατά των Κούρδων και του τουρκικού λαού! Ο Τσίπρας και η ΕΕ αυτά τα θεωρούν "ψιλά γράμματα" τους βομβαρδισμούς κουρδικών περιοχών, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια και τις απελάσεις των αγωνιστών του κουρδικού και τουρκικού λαού!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις μαζικές αντιρατσιστικές, αντιπολεμικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που γίνανε στην Αθήνα και σε όλη την Ευρώπη το Σάββατο 19 Μάρτη στα πλαίσια της διεθνούς μέρας δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού σε πάνω από 17 χώρες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της ώστε το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να βάλει στο στόχαστρο του την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας διεκδικώντας να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, να πέσει ο φράκτης στον Εβρο - ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες και μετανάστες, να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο, να κλείσουν οι βάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, να δοθεί άσυλο, στέγη και δουλειά σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Διεθνιστική ρήξη - αποδέσμευση από την ρατσιστική ΕΕ - φρούριο που μετατρέπει τους πρόσφυγες και μετανάστες από θύματα της σε αποδιοπομπαίους τράγους, των πολιτικών των μνημονίων και της λιτότητας και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

21/3/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 17:15

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.