Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 12:53

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε πουθενά

Εκατοντάδες αντιφασίστες και αντιρατσιστές διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά σήμερα, Κυριακή 27/3 στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ενάντια στους φασίστες του «Ιερού Λόχου». Το συλλαλητήριο ενάντια στην «ισλαμοποίηση της Ευρώπης» αφού αναβλήθηκε την πρώτη φορά, χρειάστηκε εκατοντάδες ΜΑΤ και ασφαλίτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να καταφέρει να γίνει σήμερα. ΜΑΤ και ασφαλίτες που περιφρουρούσαν τη συγκέντρωση των ρατσιστών και που έκαναν από το πρωί «προληπτικούς ελέγχους και προσαγωγές», προκειμένου οι φασίστες να μπορούν ανενόχλητοι να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ταυτόχρονα με την προστασία στον Ιερό Λόχο, άλλα «αριστερά ΜΑΤ» μπλόκαραν αλληλέγγυους από σωματεία και συλλογικότητες στην Ειδομένη, όπου μετέβαιναν για να μεταφέρουν υλική βοήθεια στους πρόσφυγες.

Δε θα αφήσουμε σπιθαμή χώρου στους φασίστες και τους ρατσιστές ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε πουθενά. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό, ενάντια στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της φτώχειας και του ρατσισμού. Θα σταθούμε δίπλα σε πρόσφυγες και μετανάστες, δίπλα στα ταξικά μας αδέλφια, δίπλα στους συναγωνιστές μας που συλλαμβάνονται αναίτια.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσητου συναγωνιστή που συνελήφθη αναίτια έξω από το σπίτι του και την απόσυρση όλων των στημένων κατηγοριών.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης Δευτέρα 28/3 στις 12:00μ.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

antarsya

28/03/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 17:16

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.