Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 21:33

Για τη ναζιστική δολοφονική βία στο Σάρλοτβιλ της Βιρτζίνια Κύριο

DSA - Δημοκρατικοί Σοσιαλιστές της Αμερικής [Democratic Socialists of America]

Ανακοίνωση σχετικά με τη ναζιστική βία στο Σάρλοτβιλ

Τα χθεσινά γεγονότα στο Σάρλοτβιλ της Βιρτζίνια αποτελούν μια έντονη υπενθύμιση ότι πρέπει να αγωνιστούμε για τον σοσιαλισμό ή να υποκύψουμε στη βαρβαρότητα της λευκής υπεροχής.

Καταδικάζουμε, με με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη λευκή εξτρεμιστική, ρατσιστική, αντισημιτική τρομοκρατική επίθεση στους συντρόφους μας του DSA, του ISO, των IWW, των Antifa και σε όλους όσους συνένωσαν τις δυνάμεις στους δρόμους του Σάρλοτβιλ της Βιρτζίνια χθες.

Ο τελικός αριθμός παραμένει άγνωστος. Ωστόσο, οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι τουλάχιστον ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον 19 τραυματίστηκαν. Δύο μέλη του DSA νοσηλεύτηκαν και τώρα βγήκαν απ’ το νοσοκομείο. Υπάρχουν αναφορές ότι τραυματίστηκε επίσης ένας σύντροφος του ISO. Όπως αναφέρθηκε μια συντρόφισσα από τους Βιομηχανικούς Εργάτες του Κόσμου έχασε τη ζωή της στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον φασισμό.

Μπροστά στην αυξανόμενη ρατσιστική, αντισημιτική, λευκή ρατσιστική βία, σύντροφοι από την αριστερά συναντήθηκαν σε μια εκπληκτική επίδειξη αριστερής ενότητας. Ήρθαν από πολλές διαφορετικές οργανώσεις, αλλά μίλησαν με μία φωνή, φωνάζοντας «Black Lives Matter» και άλλα συνθήματα υπέρ της αλληλεγγύης. Απτόητοι, κράτησαν τη γραμμή και έδειξαν στους φασίστες ότι δεν θα περάσουν. Η μέρα τελείωσε με τους δρόμους του Σάρλοτβιλ, απαλλαγμένους από ναζιστικά αποβράσματα.

Απευθυνόμαστε στην αριστερά για να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό ενιαίο μέτωπο ενάντια σε αυτή την αποθρασυμένη ακροδεξιά. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και να παραδεχτούμε ότι η λευκή εξτρεμιστική τρομοκρατία δεν πρόκειται απλώς να απομακρυνθεί αν αγνοηθεί. Δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί σε αυτό το βίαιο και επικίνδυνο κίνημα να αποκτήσει βήμα. Πρέπει πάντοτε να καταπολεμάται από τη δύναμη του ενιαίου μετώπου μας.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την διαφορετική αντιμετώπιση της αστυνομίας απέναντι στις πορείες και την τρομοκρατία της «Λευκής Υπεροχής» και τις αντιδράσεις της απέναντι στις διαμαρτυρίες και τις πορείες του Black Lives Matter. Οι διαμαρτυρίες του Black Lives Matter βρίσκονται πάντα αντιμέτωπες με τη χειρότερη αστυνομική βιαιότητα και καταστολή, ενώ στις πορείες της λευκής υπεροχής επιτρέπεται σε πολλές περιπτώσεις να επιτίθενται ελεύθερα στους αντιδιαδηλωτές.

Με αυτόν τον τρόπο, βλέπουμε απλώς με ποια πλευρά είναι η αστυνομία. Από τις πρώτες ημέρες της δημιουργίας της σύγχρονης αστυνομίας κατά τη δεκαετία του 1800 χρησιμοποιήθηκε ως βίαιη δύναμη για τη φυσική καταστολή της αντιστεκόμενης εργατικής τάξης, των Μαύρων σκλάβων και των ιθαγενών. Σήμερα, ο ρόλος της στον κοινωνικό έλεγχο και την καταπίεση παραμένει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος.

Ο Τραμπ έκανε μια σκανδαλώδη και ασυνάρτητη για την περίπτωση δήλωση το Σάββατο το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της δήλωσης, όπου μάλιστα μίλησε άσχετα για τη «χαμηλή ανεργία», κατηγόρησε ανοιχτά «όλες τις πλευρές» για τη βία, σαν να έχει η αριστερά μια μακραίωνη ιστορία κρατικής, συστημικής και κοινωνικής βίας εναντίον των καταπιεσμένων ομάδων. Αυτή είναι μια τετριμμένη γραμμή που χρησιμοποιεί η δεξιά για να δικαιολογήσει την τρομοκρατία της. Ο κ. Τραμπ μίλησε επίσης για την ανάγκη για «νόμο και τάξη», αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα μήνυμα για περισσότερη τρομοκρατία της αστυνομία και της πολιτοφυλακής εναντίον των κοινοτήτων των Μαύρων και των Εγχρώμων και εναντίον της αριστεράς.

Πιστεύουμε ότι η τρομοκρατία που εξαπολύθηκε εναντίον των συντρόφων μας μπορεί να ηττηθεί. Πιστεύουμε επίσης ότι το ευρύτερο σύστημα ρατσιστικής καταπίεσης μπορεί να ηττηθεί, αλλά μόνο με το τέλος του καπιταλιστικού συστήματος που το γέννησε.

Σας προτείνουμε να ενισχύσετε οικονομικά για να βοηθήσετε στο κόστος νοσηλείας των συντρόφων που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Θα πρέπει, καθώς πενθούμε για την απώλεια ζωής, πρέπει επίσης να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τους ζωντανούς. Τα μέλη του DSA σε ολόκληρη τη χώρα στηρίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης στις κοινότητές τους. Επικοινωνήστε με το τοπικό παράρτημα για συμμετοχή.

Μαζί, θα πολεμήσουμε τον φασισμό και θα οικοδομήσουμε τον καλύτερο κόσμο που ξέρουμε ότι είναι εφικτός. Αλληλεγγύη για πάντα.

Μετάφραση: e la libertà

Democratic Socialists of America, 13 Αυγούστου 2017.

Ανακοίνωση των IWW/GDC για τη δολοφονία αντιφασίστριας στο Charlottesville

Μετά τη σημερινή δολοφονία στο Charlottesville πρέπει όλοι να ενωθούμε για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας κι ο ένας τον άλλον.

Στο Charlottesville της Βιρτζίνια σήμερα, μια συμμαχία φασιστικών ομάδων πραγματοποίησε μια πορεία με τίτλο «Ενώστε τη Δεξιά», όπου διέπραξαν έναν ακόμη φόνο. Ένας φασίστας έριξε το αυτοκίνητό του με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε άλλα αυτοκίνητα δημιουργώντας ένα όπλο πολλαπλών οχημάτων που στόχευσε αντιρατσιστές διαδηλωτές. Απόψε μια 32χρονη γυναίκα (της οποίας το όνομα δε γνωρίζουμε ακόμη*) σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Αισθανόμαστε φρίκη αλλά δεν είμαστε έκπληκτοι από την άνοδο της πολιτικής βίας και των φόνων από την alt-right κι άλλων φασιστικών ομάδων σε όλη τη χώρα. Η σημερινή δολοφονία δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά το τελευταίο σε μια σειρά βίαιων επιθέσεων και δολοφονιών από φασίστες. Σ' αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ πολλών άλλων, ο πυροβολισμός ενός μέλους των IWW/GDG στο Σιάτλ, η διπλή δολοφονία με μαχαίρι στο MAX train του Πόρτλαντ, και η πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο τέμενος Νταρ-Αλ-Φαρούκ στη Μινεσότα.

Ο φασισμός είναι μια θανάσιμη απειλή για όλους μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδράσουμε από το ζητούμενο του να την αντιμετωπίσουμε. Οι πολιτικοί, η αστυνομία και το πανεπιστήμιο δε θα μας σώσουν. Δε μπορούμε να αναζητήσουμε τον δρόμο μας για ασφάλεια μέσω της ψήφου. Όπως πάντα, η αστυνομία περιέθαλψε και προστάτευσε τους φασίστες την ίδια στιγμή που τους επέτρεψε και τους βοήθησε στην εκτεταμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών της αντισυγκέντρωσης. Οι αρχές του Πανεπιστημίου αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν την ασφάλεια του πανεπιστημιακού campus για να προστατεύσουν φοιτητές και άλλους ανθρώπους από μια συμμορία εκατοντάδων φασιστών.

Η Γενική Επιτροπή Άμυνας καλεί όλο τον κόσμο που εκτιμάει την ανθρώπινη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια να εισέλθει στον αγώνα ενάντια στον φασισμό με όποιον τρόπο μπορεί. Δώστε χρήματα στους επιζώντες και στα μέλη των οικογενειών των επιζώντων της σημερινής φασιστικής επίθεσης. Μιλήστε στην οικογένεια και στους φίλους σας, στους συναδέλφους και στους γείτονές σας, και καθορίστε έναν τρόπο άμεσης και χειροπιαστής αντιμετώπισης του φασιστικού μίσους όπου εμφανίζεται. Αν μπορείτε γίνετε μέλη της Γενικής Επιτροπής Άμυνας ή κάποιας τοπικής αντιφασιστικής ομάδας.

Πιθανά μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση του αγώνα. Είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Θα αντεπιτεθούμε και θα νικήσουμε τους φασίστες. Πρέπει να υπερασπίσουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό σημαίνει τα πάντα για εμάς.

Ένα πλήγμα σε έναν είναι ένα πλήγμα σε όλους μας.

Γενική Επιτροπή Άμυνας (GDC) των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου (IWW)

Μετάφραση: Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

Πηγή: Athens Indymedia, 13 Αυγούστου 2017.

General Defense Committee, «After today's murder in Charlottesville, we must all unite to defend ourselves and each other», Industrial Workers of the World, 13 Αυγούστου 2017. 

1 Heather Hheyer

Η 32χρονη αγωνίστρια Χέδερ Χάγιερ, μέλος των IWW, που δολοφονήθηκε κατά την επίθεση με αυτοκίνητο από νεοναζί στο Σάλροτβιλ στις 12 Αυγούστου

 

 

2345

 

 

* Σ.τ.μ. Το όνομα της δολοφονημένης από φασίστες αντιφασίστριας είναι Heather Heyer

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 17:08

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.