Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 09:33

Ρεπορτάζ από την κατάληψη στέγης προσφύγων City-Plaza

Από το provo.gr

Επισκεφτήκαμε τον κατειλημμένο χώρο στέγασης προσφύγων City Plaza, σήμερα το μεσημέρι. Ο χώρος ηλεκτροδοτείται κανονικά, ενώ την ώρα που βρεθήκαμε εντός της κατάληψης, σερβιρίζονταν φαγητό στο εστιατόριο. Στη ρεσεψιόν(sic) oι αλληλέγγυοι που βοηθάνε στην επιμελητεία της κατάληψης μας ενημέρωσαν πως αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 132 άτομα στους χώρους του ξενοδοχείου, εκ των οποίων 68 ανήλικα παιδιά μιας και ένα μεγάλο μέρος των ατόμων που φιλοξενούνται είναι μητέρες που βρίσκονται στη προσφυγιά μαζί με τα παιδιά τους.

Αυτή τη στιγμή σε λειτουργία βρίσκονται οι πρώτοι τρεις όροφοι του κτιρίου ενώ στην υποδοχή του ξενοδοχείου υπήρχε χειρόγραφη ανακοίνωση πως ζητούνται χέρια για τον καθαρισμό του 4ου ορόφου που μόλις είχε ξεκινήσει.

Επίσης μάθαμε πως το πρωί πραγματοποιήθηκε παράσταση αλληλεγγύης, που πραγματοποίησαν οι πρώην εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, η οποία έγινε μέσα σε συγκινητικό κλίμα διεθνισμού και για τις δύο μεριές. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ οι πρόσφυγες υποσχέθηκαν να προσέχουν τις εγκαταστάσεις του κτιρίου. Από τη συνάντηση υπάρχει σχετικό βίντεο το οποίο θα αναρτηθεί σύντομα στο διαδίκτυο, όπως μας ενημέρωσαν από την ομάδα πολυμέσων της κατάληψης.

για το provo.gr

risinggalaxy

IMG 1490

Η είσοδος του εστιατορίου στον 1ο όροφο.

 

IMG 1491

Φαγητό έτοιμο για σερβίρισμα.

 

IMG 1492

Σερβίρισμα του φαγητού.

 

FullSizeRender

Από τους χώρους υποδοχής του ξενοδοχείου.

 

IMG 1488

Ο χώρος υποδοχής.

 

IMG 1493

Από τον παιδότοπο που ξεκίνησε τη λειτουργία του εχθές.

 

IMG 1494

Το εστιατόριο γεμίζει σιγά-σιγά

 

IMG 1496

Φαγητό, κουβέντα και νέες φιλίες στο εστιατόριο.

 

IMG 1497

Σερβίρισμα φαγητού.

 

IMG 1495

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 18:42