Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 22:37

Αλληλεγγύη στους εργάτες Ναυπηγείων της Αλεξάνδρειας

Ανοικτή Επιστολή προς το Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Κίνημα

Επείγον: Αναβολή της δίκης συνδικαλιστικών: για τις 18 Σεπτεμβρίου

Κατακλύστε με μηνύματα διαμαρτυρίας τις αιγυπτιακές αρχές

Αλληλεγγύη στους εργάτες ναυπηγείων της Αλεξάνδρειας – Όχι στρατοδικεία για τους εργάτες

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές

Σας γράφουμε για να ζητήσουμε την υποστήριξή σας σε μια εκστρατεία αλληλεγγύης προς τους 26 εργάτες της Alexandria Shipyard Company στην Αλεξάνδρεια που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης εν αναμονή της ποινής τους από στρατιωτικό δικαστή στις 16 Αυγούστου του 2016 [που τώρα αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου] με την κατηγορία της άρνησης παροχής εργασίας και υποκίνησης σε απεργία. Δικάζονται στερούμενοι πολλά από τα δικαιώματα που παρέχονται στα πολιτικά δικαστήρια της Αιγύπτου.

Οι εργάτες, που έχουν συλληφθεί από τις 24 Μαΐου, δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα υπό το στρατιωτικό νόμο. Επιπλέον, οι ενέργειες που οδήγησαν στην κράτησή τους περιγράφονται ως ειρηνικές διαδηλώσεις και απεργία απαιτώντας αύξηση των μισθών τους, καλώντας για ανάπτυξη και βελτίωση της παραγωγής στο ναυπηγείο, και για μέτρα ασφάλειας στην εργασία, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας τους από τα επαγγελματικούς τραυματισμούς, όπως τα εγκαύματα.

Η Alexandria Shipyard Company δεν μπορεί να θεωρηθεί στρατιωτική εγκατάσταση και οι εργάτες της δεν μπορούν να θεωρηθούν στρατιωτικοί εργάτες. Αντίθετα, είναι πολιτικοί εργάτες που μπήκαν στην εταιρεία χρόνια πριν, όταν η εταιρεία ήταν μέρος του δημόσιου τομέα, ο οποίος είναι πολιτικός τομέας. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι υπόκεινται στην πολιτική εργατική νομοθεσία.

Η ιδιοκτησία της εταιρείας αλλάζει από την ίδρυσή της το 1960, ακολουθούμενη από μια κίνηση προς την ναυτιλιακή βιομηχανία και την οργάνωση υπηρεσιών που συνδέεται με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ως εκ τούτου, όλα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της εταιρείας υπόκεινται πλέον και εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των στρατιωτικών δικαστηρίων, σύμφωνα με το στρατιωτικό νόμο.

Η παραπομπή εργατών των ναυπηγείων της Αλεξάνδρειας σε δίκη από στρατοδικείο, συνιστά ωμή παραβίαση των διεθνών συμφωνιών, τις οποίες έχει υπογράψει η Αίγυπτος. Αυτές ορίζουν ότι οι εργάτες έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται ειρηνικά, επιπλέον της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα νόμιμα αιτήματά τους για δίκαιους μισθούς και κατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Σας παροτρύνουμε να αναλάβετε δράση για να διαδοθεί ο λόγος μας για τη δίκη και να στείλετε άμεσα διαμαρτυρίες προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdelfattah al-Sisi και τον Αιγύπτιο Υπουργό Εργασίας ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των εργατών.

Υπογράφοντες

  • Mettawa Mahran, ιδρυτής, Ανεξάρτητης Ένωσης Εργατών Ιδιωτικού τομέα (υπό σύσταση)

  • Su'ad Ομάρ, Συνδικαλιστής

  • Raed al-Husseini, πρόεδρος, Ανεξάρτητης Ένωσης Εκπαιδευτικών

  • Αιγυπτιακή Ένωση Εργατών Πετρελαίου

  • Fatma Ramadan, συνδικαλιστής

Τι μπορείτε να κάνετε:

Γράψτε στον Αιγύπτιο πρόεδρο:

President Abdelfattah al-Sisi,

Office of the President Al Ittihadia Palace

Cairo, Arab Republic of Egypt

Fax: +202 2 391 1441

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Twitter: @AlsisiOfficial

Αντίγραφα στον αναπληρωτη υφυπουγό εξωτερικών για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων:

Deputy Assistant Minister of Foreign Affairs for Human Rights

Laila Bahaa El Din,

Ministry of Foreign Affairs

Corniche al-Nil, Cairo

Arab Republic of Egypt

Fax: +202 2574 9713

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Twitter: @MfaEgypt

Γράψτε στο Αιγύπτιο Υπουργό Εργασίας:

Minister of Labour, Mohammed Safan,

3 Yousef Abbas Street, Salah Salem,

Nasr City, Cairo, Egypt

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπογράψτε τη διεθνή έκκληση αλληλεγγύης στους εργάτες των ναυπηγείων της Αλεξάνδρειας εδώ

Χρησιμοποιήστε για τα social media banner και icons για να διαδώσετε το μήνυμα

Διαδώστε το βίντεο Βρετανών συνδικαλιστών που υποστηρίζουν τους εργάτες των ναυπηγείων της Αλεξάνδρειας εδώ

Προτείνετε στο σωματείο σας απόφαση υποστήριξης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ για το πως τα στρατοδικεία συστηματικά εκδίδουν άδικες αποφάσεις στη βάση «αποδείξεων» που αποκτήθηκαν μέσω βασανιστηρίων

Κατεβάστε μια συνοπτική περιγραφή του πλαισίου του αιγυπτιακού εργατικού κινήματος από εδώ

πηγή: Παραναγνώστης, 22 Αυγούστου 2016· από Egypt Solidarity: «Solidarity with Alexandria Shipyard workers – open letter to the global trade union movement».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 16:18

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.