Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 17:25

Τα κοινοτικά συμβούλια του Δήμου Αθήνας ζητάνε να κλείσουν τα Γραφεία των νεοναζί Αντιφασιστική πορεία Σάββατο 16/9, Σύνταγμα 6μμ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Τα κοινοτικά συμβούλια του Δήμου Αθήνας ζητάνε να κλείσουν τα Γραφεία των νεοναζί
Αντιφασιστική πορεία Σάββατο 16/9, Σύνταγμα 6μμ

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις κοινοτικών συμβουλίων του Δήμου Αθήνας τα οποία ζητάνε το κλείσιμο των Γραφείων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Καθώς αρχίζει ξανά η δίκη της Χρυσής Αυγής, τέτοιες αποφάσεις υπογραμμίζουν ότι το ναζιστικό μόρφωμα δεν έχει θέση πουθενά, δεν είναι πολιτικό κόμμα αλλά μια εγκληματική οργάνωση δολοφόνων.

Στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ετοιμάζεται ήδη μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Σύνταγμα στις 16 Σεπτέμβρη και πορεία προς τα κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής με αίτημα το κλείσιμο τους, καθώς αποτελούν ορμητήριο για επιθέσεις όπως καταγράφηκε άλλωστε με τη δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη.

Ήδη, το 7ο κοινοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθήνας, όπου έχουν έδρα τα κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, πήραν απόφαση όπου ζητάνε την απομάκρυνση τους διότι βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής. Στην περιοχή υπάρχουν νοσοκομεία και κλινικές, η ΕΡΤ, υπουργεία κλπ.

Την περασμένη Τετάρτη και το 6ο κοινοτικό συμβούλιο προχώρησε σε ανάλογη απόφαση καλώντας σε συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτέμβρη , όπως άλλωστε έχει καλέσει και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου της Αθήνας. Η πρόταση έχει κατατεθεί και στα επτά κοινοτικά συμβούλια.

Αμετανόητη η Χρυσή Αυγή δεν δίστασε μάλιστα να αναδείξει τις σχέσεις τις με τους νεοναζί δολοφόνους στις ΗΠΑ. Αμέσως μετά τη δολοφονία της αντιφασίστριας Χέδερ Χάγιερ κινήθηκε ως φερέφωνο του Τράμπ κατηγορώντας ως υπεύθυνους όχι τους ομογάλακτους της αλλά τους αντιφασίστες. Ο επικεφαλής τάγματος εφόδου Μάθιου Χαινμπάχ είχε επισκεφθεί την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και ήταν αυτός που δήλωσε στη Σάρλοτσβίλ ότι οι αμερικάνοι νεοναζί εμπνέονται από την Χρυσή Αυγή. Είναι σκάνδαλο ότι δεν έχουν μπει όλοι οι υπόδικοι στη φυλακή εδώ και τώρα.

ΚΕΕΡΦΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:17

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.