Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 15:20

Νεκρός εργάτης σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας βάμβακος στο Γάζωρο Σερρών

Συνεχίζεται ο αποδεκατισμός της εργατικής τάξης. Ένας ακόμη εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Κυριακής, σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας βάμβακος στο Γάζωρο Σερών.

Ο 53χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν δηλωμένος ως εποχιακός εργάτης, τραυματίστηκε θανάσιμα όταν παρασύρθηκε από μηχάνημα ανύψωσης (κλαρκ), το οποίο οδηγούσε συνάδερφός του, σε εξωτερικό χώρο της επιχείρησης.

Η αστυνομία συνέλαβε, μαζί με τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης και τον 53χρονο χειριστή του μηχανήματος. Αν και τα ακριβή αίτια του «ατυχήματος» δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, το μάλλον βέβαιο είναι ότι αυτά έχουν να κάνουν με τις συνθήκες εργασίες και την αδιαφορία των εργοδοτών να τηρήσουν στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας. Εξάλλου οι εργάτες χειριστές μηχανημάτων έχουν περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύμα εργατικού «ατυχήματος», καθώς, σύμφωνα με αναφορές της Π.Ο.Σ.ΕΠ.Ε (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιθεωρητών Εργασία), οι εργοδότες έχουν σταματήσει από το 2010 να επενδύουν σε ανανέωση και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού «που πληρούσε και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές περί μέτρων ασφάλειας της εργασίας». Τα μηχανήματα και η συντήρησή τους κοστίζει, ενώ οι εργάτες είναι πιο φτηνοί.

Ο θάνατος του 53χρονου εργάτη στο Γάζωρο Σερρών ανεβάζει τον αριθμό των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας ή εξαιτίας των συνθηκών εργασίας από τις 30 Μαΐου, στους/στις 26. Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν, ένα άλλος εργάτης έχασε τη ζωή του από πτώση, σε νταμάρι στο Κορωπί. Πριν τρεις μέρες εξέπνευσε στο νοσοκομείο ο 25χρονος ντελιβεράς ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο, εν ώρα εργασίας, στην Ιεράπετρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 18:15