Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 21:09

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η Δούρου στα χνάρια του Σγουρού, καταργεί και τις συνεδριάσεις και τα δίνει όλα στους ιδιώτες!

Η Δούρου στα χνάρια του Σγουρού, καταργεί και τις συνεδριάσεις και τα δίνει όλα στους ιδιώτες!

Ξεπέρασε κάθε όριο η διοίκηση Δούρου στην περιφερεια Αττικής. Στο πλαίσιο της εναγώνιας προσπάθειάς της να εξασφαλίσει την έγκριση του περιβαλλοντοκτόνου ΠΕΣΔΑ -που το προωθεί μαζί με μεγάλα ιδωτικά συμφεροντα - δε δίστασε να προχωρήσει σε πρωτοφανή εκτροπή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 6/12/2016.

Περιφρονώντας με τον πιο σκαιό τρόπο τους παρευρισκόμενους πολίτες που εξέφραζαν τη διαμαρτυρία τους, αρνούμενη ακόμα και να θέσει σε συζήτηση την εναλλακτική πρόταση 7 περιφερειακών συμβούλων, έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει «αποτέλεσμα» ψηφοφορίας που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ! Στις διαμαρτυρίες του συνόλου των παρευρισκομένων συμβούλων και πολιτών η απάντηση ήταν τραμπουκισμοί, ύβρεις και διασπορά ασύστολων ψεμάτων στον φιλικό τύπο.

Ο ΠΕΣΔΑ που προωθεί η περιφερειακή αρχή Δούρου είναι ίδιος με αυτόν της προηγούμενης αρχής του Σγουρού. Διαιωνίζει το έγκλημα με τη χωματερή της Φυλής ενώ ανοίγει ΧΥΤΑ και στο Γραμματικο (παρά τις κατηγορηματικές προεκλογικές δεσμεύσεις της περί του αντιθέτου) καταστρέφοντας την περιοχή και τον υδροφόρο ορίζοντα. Βάζει από το παράθυρο την καύση απορριμάτων, μετατρέπει σε χωματερές ανενεργά λατομεία.

Μιλά για ανακύκλωση και δημόσιο έλεγχο ενώ στην πραγματικότητα παραδίδει στα ιδιωτικά συμφέροντα τη διαχείριση των απορριμάτων, όπως του Λαζόπουλου της «ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» στον Ασπρόπυργο που προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα στην Αττική! Άλλωστε η πρακτική που ακολουθούν δυο χρόνια τώρα είναι αποκαλυπτική: Απευθείας αναθέσεις στον Μπόμπολα, συνέχιση συνεργασίας με την ιδιωτική εταιρεία «Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης ΑΕ» και πολλά άλλα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις και θα αγωνιστεί ενάντια στην εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ στηρίζοντας ανεπιφύλακτα τον αγώνα των επιτροπών κατοίκων της Αττικής, τις προσπάθειες της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττικη», των αντικαπιταλιστικών σχημάτων στις γειτονιές και όλων των μαχόμενων δυνάμεων ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα και στην Περιφερειακή Αρχή - συνεργάτη τους.

Φαίνεται πως οι εναγκαλισμοί της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής δίνουν ιδέες στην φιλοκυβερνητική διοίκηση της περιφέρειας Αττικής αλλά θα έχουν την ίδια τύχη: η λαϊκή οργή θα τους σαρώσει.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 7/12/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 18:06