Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 22:29

ΔΤ για επίσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων City Plaza

ΔΤ για επίσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων City Plaza

Αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισκέφτηκε, την Παρασκευή 30 Δεκέμβρη , το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην ξενοδοχείο CITY PLAZA, ύστερα από σχετική πρόσκληση των συντρόφων του CITY PLAZA.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο χώρο φιλοξενίας και να ενημερωθούμε για τη δουλειά των προσφύγων και των αλληλέγγυων που στους 8 μήνες λειτουργίας του χώρου καταφέρνουν να παρέχουν αξιοπρεπή διαβίωση, σίτιση και συλλογική ζωή σε εκατοντάδες πρόσφυγες, στη καρδιά της Αθήνας.
Εκτός από την ξενάγηση στο χώρο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους συντρόφους αλληλέγγυους του CITY PLAZA για την τρέχουσα κατάσταση στο προσφυγικό σε συνδυασμό με την κατάσταση του πολέμου στη Συρία και στην Ανατολική Μεσόγειο και τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που συντάσεται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν δύο κυρίαρχα μέτωπα για την επόμενη περίοδο και τα βήματα που πρέπει από κοινού να κάνουμε.

Το πρώτο είναι η συνέχιση και η ένταση της πάλης για την κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ - Ελλάδας - Τουρκίας που έχει ως άμεσες συνέπειες τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων στα νησιά και στην ενδοχώρα, την μη χορήγηση ασύλου και τα κλειστά σύνορα. Κοινή διαπίστωση ήταν η ανάγκη για συνέχιση της πάλης για την κατάργηση όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης με δυνατότητα ελεύθερης διακίνησης, στέγασης, σίτισης, εκπαίδευσης και ιατρικής περίλθαψης όλων των προσφύγων στις πόλεις με την ευθύνη και μέριμνα του κράτους και ταυτόχρονα το άνοιγμα των συνόρων και τη χορήγηση ασύλου σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που το επιθυμούν.

Το δεύτερο είναι η κοινή δράση και ο συντονισμός όλων των αντιρατσιστικών δυνάμεων και πρωτοβουλιών για μεγάλες διαδηλώσεις στις 18 Μάρτη στην Αθήνα και στις υπόλοιπες πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα, την ίδια μέρα που θα διαδηλώνει το κίνημα σε όλη την Ευρώπη.

Υποσχεθήκαμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και στη καινούρια χρονιά, θα ιεραρχεί πολύ ψηλά την πάλη ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και τον πόλεμο, την πάλη ενάντια στις συνέπειες αλλά και ενάντια και στις αιτίες, για να φέρουμε πιο κοντά το όραμα για μία κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, ρατσισμό και φασισμό για μία απελευθερωτική σοσιαλιστική κοινωνία.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 18:09