Ανειρήνευτος αγώνας ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την ακροδεξιά / Συγκέντρωση Κυριακή 20 Γενάρη, 1 μ.μ., Προπύλαια
Είναι η πρώτη φορά που με τόσο μαζικούς όρους έσπασε η βιτρίνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι από τον ΣΚΑΙ και τον Μητσοτάκη, όχι από τα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά από τη σκοπιά του αγώνα, από τη σκοπιά του ταξικού ανταγωνισμού, από τη σκοπιά των κοινωνικών αναγκών. Δεν είναι το μέλλον μας η Βραζιλία του Μπολσονάρο, ούτε οι φασίστες της Ευρώπης, αλλά υπάρχει ένας κόσμος που κάνει πολιτική την ίδια του την κοινωνική ανάγκη. Και από αυτή την κοινωνική ανάγκη θα δημιουργηθούν οι πολιτικές απόψεις, οι αντιλήψεις, οι προτάσεις για αλλαγή αυτής της κοινωνίας.
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες, που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της χώρας, για να διαδηλώσουν και σήμερα Δευτέρα 14/1, δεύτερη ήμερα 24ωρης απεργίας, ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα των απολύσεων και της απαξίωσης των πτυχίων. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στα Προπύλαια της κατειλημμένης πρυτανείας με παλμό και αγωνιστικότητα κατέκλυσε τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.
Η δυναμική πορεία των χιλιάδων εκπαιδευτικών, που κατέλαβε όλη την οδό Σταδίου, παλλόταν από συνθήματα που απαιτούσαν την άμεση απόσυρση του νσχ, μόνιμους - μαζικούς διορισμούς, μόρφωση και δουλειά για όλο το λαό, ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ, από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές εκπαιδευτικούς που κατέκλυσαν το χώρο μπροστά στη βουλή, σε μια συγκλονιστική απεργιακή διαδήλωση, που υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο Γαβρόγλου δεν μπορεί και δεν πρόκειται να περάσει.
Η καθημερινότητά μας κυριαρχείται, κατά κύριο λόγο, από τηνεργασία μας και τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτή πραγματοποιείται.Όλο και περισσότερο αυξάνονται οι επισφαλείς θέσεις εργασίας, οι οποίες είναισυν τοις άλλοις χαμηλών αποδοχών.
Σελίδα 1 από 275