Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 14:02

Αυτοί οι Φαντάροι αξίζουν την Αλληλεγγύη μας, Αξίζουν τους Κοινούς μας αγώνες ενάντια στον Πόλεμο και τον Εθνικισμό

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Οι Αγωνιζόμενοι Φαντάροι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Απαντούν: Έτσι Παλεύουμε μέσα στον Στρατό ενάντια στον Πόλεμο και το Φασισμό

Μπούμερανγκ είναι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Υπουργείο Άμυνας και την στρατιωτική ηγεσία η επίδειξη αυταρχικού και τρομοκρατικής κατασταλτικής πολιτικής απέναντι στο Κίνημα των Φαντάρων και το κόσμο της εργασίας.

Στα δεκάδες ψηφίσματα Αλληλεγγύης από συλλογικότητες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος έρχονται να προστεθούν εκατοντάδες υπογραφές συναδέλφων φαντάρων.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους φαντάρους!

Κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αυθαιρετούν, καταπατούν τα συνταγματικά δικαιώματα, θέλουν να χτυπήσουν κάθε προσπάθεια αλληλεγγύης…

Δε μπορούν όμως να μας τρομάξουν, δε μπορούν να μας σταματήσουν.

Μετά την ποινή φυλάκισης στον αγωνιστή φαντάρο Γιώργο Α., ο οποίος τιμωρήθηκε γιατί συμμετείχε και χαιρέτησε σε Πρωτομαγιάτικη εργατική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη –όπως είχε συνταγματικό και δημοκρατικό δικαίωμα-, κυβέρνηση και στρατός προχώρησαν στην επιβολή νέας ποινής φυλάκισης, αυτή τη φορά κατά του αγωνιστή φαντάρου Κωνσταντίνου Μ.!

Ο λόγος; Ο Κ.Μ. συμμετείχε και χαιρέτησε στο μεγάλο αντιρατσιστικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 17ης Μάρτη στην Αθήνα, εκφράζοντας την ταξική του αλληλεγγύη στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στην πολιτική των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της Ευρώπης – φρούριο και την απαράδεκτη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Σε μια επιπλέον πράξη αυταρχισμού η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων προσπάθησε να εμποδίσει το μοίρασμα προκήρυξης της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Δευτέρα 7 Μάη, φέρνοντας την αστυνομία για να καταγράψει τα στοιχεία όσων συμμετείχαν στην εξόρμηση, προχωρώντας μέχρι και στην προσαγωγή μέλους της Επιτροπής στο Αστυνομικό Τμήμα του Ψυχικού για εξακρίβωση στοιχείων!

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν πανικό και φόβο! Σε μια περίοδο όξυνσης των εθνικιστικών κραυγών και κυβερνητικής πολεμικής προετοιμασίας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, φοβούνται την αυξανόμενη αντίδραση και αντίσταση των στρατευμένων παιδιών του λαού!

Θυμίζουμε πως πριν μερικές βδομάδες είχε τιμωρηθεί και άλλος φαντάρος, που είχε μιλήσει σε αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βαρύτατες ευθύνες, αναβαθμίζει τον αυταρχισμό και την καταστολή, ξεπερνώντας ακόμα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δεν είναι τυχαίο! Η καταστολή των αγωνιζόμενων στρατευμένων πάει μαζί με την πολεμική προετοιμασία για τα συμφέροντα των πολυεθνικών στις ΑΟΖ και τη βαθύτερη ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και της ΕΕ, διεκδικώντας μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα.

Μας θέλουν στρατιωτάκια ακούνητα, αγέλαστα, θέλουν όλη την κοινωνία έτσι.

Δεν ψαρώνουμε όμως, η στρατευμένη νεολαία είναι εδώ στην πρώτη γραμμή του αντιπολεμικού-εργατικού κινήματος, θα συνεχίσει να παίρνει ακόμη περισσότερες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, θα συνεχίσει να πηγαίνει εκεί που ανήκε … στον κόσμο της εργασίας και του αγώνα.

Αυτοί θα ψαρώσουν, αυτοί θα τρομοκρατηθούν από το σαρωτικό κύμα αλληλεγγύης.

Μας προορίζουν για ρόλους που Θα παίξουμε.

Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στα πολεμοκάπηλα και αντιδραστικά σχέδιά τους, αρνούμαστε να χτυπήσουμε τον ‘εχθρό λαό’.

Υπερασπιζόμαστε τα Δικαιώματά του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή στην πράξη.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ:

98 ΤΥΠΕΘ

ΚΕΜΧ Ναυπλίου

95 ΤΥΠΕΘ

ΣΜΣ 5η ΤΑΞΠΖ

3Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΡΙΜΙΝΙ

Β ΕΑΝΕΘ

ΔΑΝ Μεγίστης

29 ΛΣ

285 Μ/Κ ΤΠ (ΑΤΣΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ)

96 ΤΕ ΚΑΙ ΜΕΘ

34η ΕΜΑ(ΑΣΣΗΡΟ ΘΕΣ/ΚΗ)

117 Α/Κ ΜΜΠ.

79 ΤΕ ΣΑΜΟΥ

79 ΤΜΧΕΘ Σάμου

ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα

Λέσχη Αξιωματικών Διδυμοτείχου

ΕΛΔΥΚ

156 A/K MMΠ

211 EMA

216 KIXNE.

101 A/K MMΠ

98 AΔTE (ΣTΔO KYPIAZH)

98 TMXEΘ

475 ΤΔΒΕΘ

128 ΣΕΤΗ - 128 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ.

181 ΧΩΚ

543 ΤΕ Κω

5o ΕΤΕΘ στην Κω

156 Α/Κ ΜΜΠ – Αλεξανδρούπολης

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

Τηλ. Επικ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr/

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων – Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, 15 Μαΐου 2018


Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 14:08
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.