Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 18:11

ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 30/10/2018

 Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεδρίασε με θέμα την υλοποίηση της απόφασης του ΠΣΟ της 21/10 2018,μέσα σε μία περίοδο με πυκνές πολιτικές εξελίξεις ,ενω απεργίες και αγώνες ξεδιπλώνονται από την μεριά του κινήματος.

      Στο εργατικό κίνημα ,η διακλαδική απεργία της 1ης Νοέμβρη και οι απεργίες σε μία σειρά από χώρους - εμπόριο, νοσοκομεία, υπουργεία- απαιτούν την επιστροφή όσων λεηλατήθηκαν από την εφαρμογή των μνημονίων και την ανατροπή της πολιτικής των ματοβαμμένων πλεονασμάτων που συνεχίζεται με την κατάθεση του νέου προυπολογισμού από την μεριά της κυβέρνησης Σύριζα-Ανελ.Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Νοέμβρη που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες δίνει την δυνατότητα για κλιμάκωση, συντονισμό των αγώνων.Η ανάπτυξη της πάλης των εργαζόμενων και η αποφασιστική της κλιμάκωση με απεργιακό σχέδιο είναι ο μόνος δρόμος για να επιβληθούν κατακτήσεις στο σήμερα και να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας,ενώ ταυτόχρονα απαντούν στην άθλια αντιπολίτευση του Μητσοτάκη που τολμάει να  προβάλλει τον εαυτό του σαν την εναλλακτική λύση απέναντι στην κατάντια της κυβέρνησης.

      Οι μάχες συνεχίζονται και στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα. Οι κινητοποίησεις σε γειτονιές της Αθήνας- Καλλιθέα, Ν.Κόσμο, Ν.Ηράκλειο -και σε άλλες πόλεις - Καρδίτσα ,δεν αφήνουν καμμία πρόκληση από την μεριά των φασιστών αναπάντητη. Ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την μάχη εχει η κινητοποίηση στις 13 Νοέμβρη στο εφετείο της Αθήνας ,για να στηριχθεί αποφασιστικά το αίτημα των δικηγόρων  της πολιτικής αγωγής για επίσπευση της δίκης της φασιστικής συμμορίας της Χ.Α., αίτημα στο οποίο η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντήσει.

      Τέλος η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές/τριες ,φοιτητές/τριες που μαζικά και με ενθουσιασμό, με πορείες και καταλήψεις μπαίνουν στην μάχη για να ανατρέψουν αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και την πολιτική των περικοπών στο χώρο της εκπαίδευσης.

       Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου που όχι μόνο ανέτρεψε την χούντα ,αλλά και σήμανε την εμφάνιση της νέας επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς.Ο Νοέμβρης του 1973 ,υπενθυμίζει οτι απέναντι στα όρια  του ρεφορμισμού και στα αδιέξοδα της διαχείρισης του συστήματος υπάρχει ο δρόμος της ανατροπής για έρθει η εργατική τάξη στο τιμόνι. Η συμμετοχή στο τριήμερο του εορτασμού,η εκδήλωση  που οργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 16 νοέμβρη στο Πολυτεχνείο και η μαζική παρουσία στην διαδήλωση το Σάββατο 17 Νοεμβρη μας δίνουν την δυνατότητα να προβάλλουμε μαζικά την προοπτική του επαναστατικού δρόμου.

.  Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , καλεί τις τοπικές οργανώσεις της, τα μέλη και τους φίλους της, τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος να στηρίξουν αποφασιστικά με όλες τους τις δυνάμεις και να πρωτοστατήσουν στους αγώνες αυτούς.Καλούμε τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές να προχωρήσουν άμεσα σε συνελεύσεις για να συζητήσουν την απόφαση του ΠΣΟ και να καταστρώσουν το πρόγραμμα δράσης τους για το ξεδίπλωμα της πολιτικής μας παρέμβασης στους χώρους ευθύνης τους και το κέρδισμα των εργαζόμενων με την προοπτική της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Στην κατεύθυνση αυτή το αμέσως επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει κεντρική προκήρυξη και αφίσα.

Μαχητικά και ενωτικά σε όλες τις μάχες, να δυναμώσουμε τους αγώνες και την προοπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

1/11/2018.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 17:11

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.