Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 10:38

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι άλλα κυβερνητικά δώρα στη Χρυσή Αυγή

Το Σχέδιο Νόμου Ποινικού Κώδικα, που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποτελεί ένα σκανδαλώδες κυβερνητικό δώρο προς την διωκόμενη εγκληματική ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Μέσω της τροποποίησης του άρθρου 187 Π.Κ., περί Εγκληματικής Οργάνωσης, το αδίκημα της Διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης υποβιβάζεται σε ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και το ελάχιστο όριο της ποινής των 10 ετών παύει να υφίσταται και μετατρέπεται σε μέγιστο. Η εξίσωση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής με τα εκτελεστικά όργανα σημαίνει την ατιμωρησία του Μιχαλολιάκου και της υπόλοιπης ηγεσίας. 

Πρόκειται για μία ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πριν την τελευταία στροφή της τετράχρονης δίκης της Χρυσής Αυγής με προφανή στόχο να "ρίξει στα μαλακά" την ηγεσία και συνολικά 20 από τους 68 κατηγορουμένους, που κατηγορούνται για την Διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης με συντριπτικό αποδεικτικό υλικό ενάντιά τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει την επιχειρούμενη τροποποίηση και καλεί σε αντιφασιστικό ξεσηκωμό για να μην περάσει. Η συγκεκριμένη τροποποίηση δεν έχει τη παραμικρή σχέση με τις δημοκρατικές και δικαιωματικές ευαισθησίες κατά των τρομονόμων. Αντίθετα, το Σχέδιο Νόμου Ποινικού Κώδικα τους ενισχύει σκανδαλωδώς. 

Τέσσερα χρόνια από το ξεκίνημα της δίκης, δεν ξεχνάμε ότι η αυτή ξεκίνησε εξαιτίας της δράσης του αντιφασιστικού κινήματος και αυτό το κίνημα θα σταθεί εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια ατιμωρησίας και κουκουλώματος και σε κάθε προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εκμεταλευτεί την προεκλογική περίοδο για να χύνει το ρατσιστικό και αντιφασιστικό δηλητήριο στις γειτονιές μας.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στον διεθνή αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό ξεσηκωμό το Σάββατο 16 Μάρτη με συλλαλητήριο στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 3μμ και προσυγκέντρωση στη πλ. Βικτωρίας στις 2 μμ. 

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:45

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.