Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 13:41

Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας: Η Εκλογική μας Διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας: Η Εκλογική μας Διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο

 

Στις 26 Μάη, η φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά!

 

Μετά από μία δεκαετία κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής που έφερε η κρίση και τα αλλεπάλληλα μνημόνια, σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι οδεύουμε ολοταχώς στις μέρες των «παχιών αγελάδων», ότι η οικονομία «ανακάμπτει» και ότι η ανάπτυξη είναι «προ των πυλών».

 

Πάνω στην «καμένη» γη της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων, του κρατικού αυταρχισμού και της κοινωνικής μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και του φασισμού ανακατανέμουν την φτώχια. Μετατρέπουν την αβυσσαλέα ληστεία του λαϊκού εισοδήματος για τους μισούς σε επιδοματική πολιτική για τους άλλους μισούς. «Ανάπτυξη» λοιπόν, χωρίς πλήρη απασχόληση για όλους, με την πραγματική ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη. «Ανάπτυξη» με επισφαλή εργασία, κοινωφελή προγράμματα, τρίωρη και τετράωρη ανασφάλιστη «απασχόληση». «Ανάπτυξη» που δεν μπορεί να έρθει χωρίς λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, καταστροφή των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος, γιατί είναι αυτό που ονομάζεται «επενδύσεις».

 

Επιδιώκουν την κοινωνική συναίνεση και τη φίμωση κάθε αγωνιστικής φωνής. Μετά το όργιο της κρατικής καταστολής απέναντι στο λαϊκό κίνημα και την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστικών συμμοριών, σήμερα αξιοποιούν τον άλλοτε «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ ως τον καλύτερο προαγωγό της αντιλαϊκής κυρίαρχης πολιτικής για να μας πείσουν για τον ευρωπαϊκό «μονόδρομο» της ΕΕ και της ΟΝΕ. Αυτό το σκηνικό έρχονται να υπηρετήσουν οι τριπλές εκλογές της 26ης Μαΐου. Με τις ευρωεκλογές στήνεται το σκηνικό της νέας κυβερνητικής διαχείρισης ανάμεσα στο ψευτοδίλημμα «προοδευτική ή ακροδεξιά Ευρώπη», ενώ στο τοπικό και περιφερειακό επίπεδο προωθείται με αγριότητα ο εναγκαλισμός των τοπικών κοινωνιών με την κυρίαρχη πολιτική.

 

Από τη μια η απόλυτη εξάρτηση της οικονομικής λειτουργίας των ΟΤΑ από την απορρόφηση ΕΣΠΑ (τεχνικά έργα, παιδικοί σταθμοί κ.ο.κ.) και η προώθηση των επαίσχυντων νέων εργασιακών σχέσεων (8μηνα, συμβάσεις ορισμένου χρόνου κλπ) για την εξασφάλιση του ελάχιστου προσωπικού λειτουργίας, από την άλλη η πίεση για συμμαχίες των «προθύμων» (όλοι μπορούν να «συγκυβερνήσουν» μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο όποιος και αν είναι ο δήμαρχος) μέσα από τις ρυθμίσεις του «Κλεισθένη», πιέζουν για ολοένα και μεγαλύτερη προσαρμογή κάθε αντίθετης φωνής στην κυρίαρχη πολιτική. Αυτό που αποδεικνύεται ξεκάθαρα είναι ότι στο πλαίσιο οικονομικής και πολιτικής λειτουργία των ΟΤΑ δεν μπορεί να ασκηθεί φιλολαϊκή πολιτική χωρίς ταυτόχρονη πάλη για συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ και ΟΝΕ, χωρίς ένα μαχητικό λαϊκό κίνημα ανατροπής.

 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Γλυφάδας αποτελεί «υπόδειγμα» της νέας «κανονικότητας» που επιφέρει ο «Κλεισθένης» στο τοπικό κράτος. Δύο πόλεις σε μία! Η μία των προνομιούχων που κυκλοφορούν με τα cayenne και συχνάζουν στην παραλιακή και η άλλη των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων που ο μισθός τους φτάνει μέχρι τις «20 του μήνα», των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας χωρίς προοπτική. Αυτή η πόλη έχει και τον δήμαρχο που της αρμόζει, «ατσαλάκωτο», νέο με «πολιτικό μέλλον»

 • που «καλλωπίζει» την πόλη, αλλά δεν ψελλίζει τίποτα για την παραχώρηση δύο εκ των τριών παραλιών της Γλυφάδας στο Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων,

 • «ντύνει» τις κολώνες για να καταπολεμήσει την αφισοκόλληση «αφισορύπανση», αλλά πανηγυρίζει για το νεκροταφείο έκτρωμα μέσα στον Υμηττό - καταστρατηγώντας κάθε είδους περιβαλλοντικής νομοθεσίας,

 • «κόπτεται» για τα σχολεία, αλλά δεν κάνει τίποτα για τη δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση,

 • παζαρεύει «ανταποδοτικά οφέλη» για το πρώην αεροδρόμιο, τη στιγμή που θα καταστραφεί η περιοχή με καζίνο και ουρανοξύστες.

Εμείς όμως θέλουμε την πόλη δική μας και συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας για:

 • Κατάργηση του «Κλεισθένη» και του οικονομικού παρατηρητήριου των ΟΤΑ. Χρηματοδότηση των ΟΤΑ αποκλειστικά από εθνικούς πόρους. Όχι στα ΕΣΠΑ, την επιχειρηματικοποίηση της Τ.Α. και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών.

 • Νερό, ρεύμα σε κάθε σπίτι και απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας.

 • Άμεση απομάκρυνση της Αεροπορικής Βάσης ΕΤΕΜ και του νεκροταφείου από τον Υμηττό στην Τερψιθέα. Ανακήρυξη του ορεινού όγκου του Υμηττού σε Δημόσια δασική έκταση και απομάκρυνση όλων των καταπατητών. Άμεση αναδάσωση των καμένων εκτάσεων.

 • Να γίνει Πάρκο Φυσικού Πρασίνου το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, το γκολφ Γλυφάδας και να αποκατασταθεί η παραλία του Αγίου Κοσμά. Να κατοχυρωθεί άμεσα η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των κατοίκων στον ευρύτερο χώρο. Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες της Γλυφάδας

 • Έλεγχο των εγκατεστημένων κεραιών και απομάκρυνση όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Άνοιγμα όσων δημοτικών χώρων είναι κλειστοί. Διαμόρφωση πλατειών και ελεύθερων χώρων.

 • Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας για τις ανάγκες των δημοτών και αναβάθμιση των υπηρεσιών τους.

 • Κατάργηση των «προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας». Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων του δήμου που είναι όμηροι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Προσλήψεις με σταθερές σχέσεις εργασίας για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των δημοτών/ κατοίκων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπή μισθό.

 • Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης με εξασφάλιση όλων των κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών που απαιτούνται. Κατάργηση των τροφείων και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Όχι άλλα voucher για την ενίσχυση των ιδιωτών.

 • Προστασία της ελεύθερης καλλιτεχνικής δημιουργίας με στήριξη πειραματικών χώρων έκφρασης σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, ελεύθερα θέατρα, ζωγραφική, γκράφιτι και μουσική στο δρόμο.

Να σπάσουμε τη συναίνεση!

 

Στις 26 Μαΐου, σας καλούμε, να στηρίξετε να ενισχύσετε την «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής». Είμαστε αυτοί που ως Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια οικοδομήσαμε το κίνημα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό, που βρεθήκαμε μαζί σας στο δρόμο το Δεκέμβρη του 2008, στο Σύνταγμα και τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια, που συμβάλλαμε στη δημιουργία της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας, που παλεύουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αλλά και στηρίζουμε σήμερα την Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη ΑΜΠΑΡΙΖΑ. Δεν είμαστε μία ακόμη αριστερή παράταξη, αλλά εκείνη η αριστερά που δεν δίστασε να δώσει τη μάχη της ενότητας, που δεν αλληθώρισε μέχρι προσφάτως αλλά και δεν εξαργύρωσε τους αγώνες με «καρέκλες» στην κυβερνητική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σας καλούμε να στηρίξετε την ενωτική, αγωνιστική κίνηση, της αντιδιαχειριστικής, ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην πόλη που θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της να αναπτυχθεί ένα κίνημα ρήξης και ανατροπής ενάντια στην βάρβαρη πραγματικότητα που επιβάλουν η κυβέρνηση και η Ε.Ε.

 

Το δικό μας κάλεσμα είναι κάλεσμα αγώνα και συμμετοχής και επιβολής της λαϊκής θέλησης. Κόντρα στον επιβεβλημένο μονόδρομο, επιμένουμε πως υπάρχει άλλος δρόμος για τον λαό, ότι μπορούμε εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και να τους ανατρέψουμε.

 

Γλυφάδα 10/5/2019

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει εκλεγμένους συνδικαλιστές αγωνιστές - στριες από διάφορους χώρους δουλειάς, αγωνιστές - στριες του τοπικού κινήματος και από το εκπαιδευτικό και το φοιτητικό κίνημα. Είναι ένα μάχιμο και «ζωντανό» ψηφοδέλτιο με ανθρώπους στην ακμή της παραγωγικής τους ηλικίας, με έντονο το γυναικείο στοιχείο, καθώς η συμμετοχή των γυναικών αγγίζει το 50% και με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας.

 

Επικεφαλής ψηφοδελτίου:

Βασιλάκης Παναγιώτης

Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π., Πολεοδόμος, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, μέλος της Αριστερής Συσπείρωσης Τοπογράφων του ΠΣΔΑΤΜ, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, μέλος της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης ΑΜΠΑΡΙΖΑ.

Υποψήφιοι-ες δημοτικοί σύμβουλοι:

1. Αβαγιαννή Λεμονιά

Οικονομολόγος, μέλος της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης ΑΜΠΑΡΙΖΑ, αγωνίστρια του κινήματος για την ψυχική υγεία.

2. Αναγνωστοπούλου Ηλέκτρα

Ψυχολόγος, αυτοαπασχολούμενη.

3. Αρλαπάνου Ελένη (Λένα)

Χημικός, ιδιωτική υπάλληλος.

4. Βασιλακοπούλου Ανθή

Κοινωνική Λειτουργός, ιδιωτική υπάλληλος.

5. Γεωργίου Αλέξανδρος

Μηχανικός Η/Υ, μέλος Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (Σ.Ε.ΤΗ.Π.).

6. Γιγκλά Αγλαΐα

Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. 

7. Ζαφειρούλη Φανή

Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός, Μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

8. Ζαχαρέλλη Αναστασία

Ιδιωτική υπάλληλος, αγωνίστρια στον τομέα των τηλεπικοινωνιών

9. Θεοδωρακόπουλος Ηλίας

Φυσικός, καθηγητής ιδιωτικής εκπαίδευσης.

10. Καραμανλής Κωνσταντίνος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

11. Καροπούλου Θεοδοσία (Σίσυ)

Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

12. Καροπούλου Σταυριανή (Άνη)

Χημικός Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

13. Κατσούδα Ειρήνη

Άνεργη, αγωνίστρια του εργατικού κινήματος και του κινήματος ενάντια στην ανεργία, μέλος της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης ΑΜΠΑΡΙΖΑ.

14. Κιτσάτης Βαγγέλης

Ταχυδρόμος ΕΛΤΑ.

15. Κοκκίνου Ευανθία

Οικονομολόγος,συνταξιούχος Δημοσίου.

16. Κολάση Κωνσταντίνα – Ελένη

Μαθηματικός, άνεργη.

17. Κουσανάς Άγγελος

Μηχανολόγος Μηχανικός, Μουσικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

18. Κουτσούμπα Άννα

Οικονομολόγος, καθηγήτρια ιδιωτικής εκπαίδευσης, μέλος ΣΕΦΚ.

19. Κωνσταντάκου Βασιλική (Βάσια)

Υπάλληλος ΟΑΕΔ, αγωνίστρια του εργατικού κινήματος.

20. Μάλλιος Χριστόφορος

Μηχανολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος.

21. Μάλλιου Ελένη - Καλλιόπη

Πτυχιούχος Ιστορικού – Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ, ιδιωτικός υπάλληλος στον κλάδο του τουρισμού.

22. Μαντάς Παύλος

Εργάτης - κηποτεχνίτης, αγωνιστής του εργατικού και του τοπικού κινήματος.

23. Μαραγκουδάκης Σταύρος

Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

24. Μαραφής Πέτρος

Φιλόλογος, καθηγητής ιδιωτικής εκπαίδευσης, πρώην πρόεδρος ΣΕΦΚ.

25. Μορές Ανδρέας

Χημικός, Διδάκτορας Χημείας, ΕΔΙΠ ΕΚΠΑ, μέλος ΔΣ Συλλόγου ΕΔΙΠ ΕΚΠΑ.

26. Νάκου Φωτεινή

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, μέλος της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης ΑΜΠΑΡΙΖΑ.

27. Ντόβα Μυρτώ

Ψυχολόγος, άνεργη.

28. Παγάνης Γεώργιος

Νοσηλευτής Ασκληπιείου Βούλας.

29. Παγάνης Ευάγγελος

Φυσικοθεραπευτής, αυτοαπασχολούμενος

30. Πανταζόπουλος Διονύσιος

Μαθηματικός, Συνταξιούχος καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος του περιβαλλοντικού πολιτιστικού συλλόγου ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Αττικής, μέλος της πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης ΑΜΠΑΡΙΖΑ.

31. Παπαζαχαρίας Κώστας

Φοιτητής Ε.Μ.Π., αγωνιστής του φοιτητικού κινήματος.

32. Περδίκης Παναγιώτης – Δημοσθένης (Τάκης)

Αρχιτέκτων Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

33. Πυρουνάκη Βαρβάρα – Μαριάμ

Νηπιαγωγός, ιδιωτικός υπάλληλος.

34. Πυρουνάκης Γεώργιος

Φυσικός, αδιόριστος εκπαιδευτικός.

35. Πυρουνάκης Νικόλαος

Ελεύθερος επαγγελματίας, αγωνιστής του τοπικού κινήματος.

36. Ρεκλείτης Αλέξανδρος

Οικονομολόγος – Λογιστής, μέλος Ένωσης Λογιστών – Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

37. Σαπρανίδης Νικόλαος

Ηχολήπτης, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Τ.Ε.Ρ.).

38. Σαρανταένας Γεώργιος

Ηχολήπτης, αυτοαπασχολούμενος.

39. Σπηλιωτόπουλος Χρήστος

Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

40. Τσακανίκα Σταυρούλα

Νηπιαγωγός, Γραμματέας ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

41. Φώτης Χρήστος

Φοιτητής Πανεπιστημίου Πειραιά.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 13:47
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.