Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 11:09

Ρήγμα στα Δυτικά-Αιγάλεω: παρουσίαση ψηφοδελτίου και πρόγραμμα

Ρήγμα στα Δυτικά-Αιγάλεω

Είμαστε πολίτες του τόπου μας που από το 2012 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα δημοτικοπολιτική κίνηση η οποία ως βάση της θα έχει τους πολίτες και το λαό. Ξεπερνώντας τα υπάρχοντα σχήματα διαχείρισης θέλουμε να μετατρέψουμε τους καταγγελτικούς λόγους σε καθημερινή δράση και παρέμβαση στα πράγματα της πόλης που ζούμε.

 

Είμαστε οι καθημερινοί συμπολίτες σας, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των παιδιών σας, οι δημοκράτες εργαζόμενοι και οι άνεργοι που πληρώνουν τα σπασμένα σε έναν τόπο που αυτοί οι οποίοι μας έφεραν ως εδώ, μένουν ατιμώρητοι και συνεχίζουν το έργο τους σε βάρος μας. Είμαστε αυτοί που αγωνίζονται στα σωματεία και στις πλατείες, στις πορείες και τις διαδηλώσεις, αυτοί που πιστεύουν ότι η ανάθεση δεν είναι λύση και θέλουν να πάρουν την τύχη τους, στα χέρια τους.

Αυτά που μας πήραν κι αυτά που θέλουν να κατακλέψουν, μας ανήκουν ακόμα.

Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην αξιοπρεπή διαβίωση.

Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας δεν είναι αντικείμενο προς πώληση στα χέρια κανενός επιτήδειου και καμιάς τρόικας, εσωτερικής ή εξωτερικής. Μόνο ο ενωτικός, καθημερινός και έντιμος αγώνας μπορεί να τους ανατρέψει.

Μόνο έτσι θα καταλάβουν ότι το Μπαρουτάδικο δεν είναι τσιφλίκι τους, οι μισθοί των απλήρωτων εργαζομένων του Δήμου δεν είναι περιουσία τους και οι άνεργοι νέοι των λαϊκών οικογενειών δεν είναι δούλοι με αλυσίδες στη ΜΑΥΡΗκαι ΕΛΑΣΤΙΚΗ εργασία.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Ζητάμε την ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές στις 26/5 ως μια αγωνιστική αριστερή πρόταση.

 

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ : ΒΑΙΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ

1. ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ-ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ - ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

2. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΦΟΙΤΗΡΙΑ

3. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - ΑΝΕΡΓΗ

4. ΒΑΓΕΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ ) - ΔΑΣΚΑΛΑ

5. ΒΑΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

6. ΒΑΙΝΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ - ΦΟΙΤΗΤΗΣ

7. ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΥΠΟΥ

8. ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΖΑ)- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ

9. ΓΡΙΒΑ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ

10. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ - ΟΙΝΟΧΟΟΣ

11. ΚΑΘΟΠΟΥΛΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ-ΑΛΚΗΣΤΗ - ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

12. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

13. ΚΑΤΣΑΡΕΑ ΕΛΕΝΗ - ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ

14. ΚΑΤΣΑΡΕΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

15. ΚΙΣΚΗΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΟΤΗΣ) - ΑΝΕΡΓΟΣ

16. ΚΟΜΜΙΣΣΟ ΝΤΟΜΕΝΙΚΟ – ΣΤΑΥΡΟΣ - ΑΝΕΡΓΟΣ

17. .ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

18. ΛΑΓΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΛΑΚΗΣ) - ΑΝΕΡΓΟΣ

19. ΛΑΓΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

20. ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΖΙΜΗΣ) - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ

21. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ - ΙΔ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

22. ΜΟΥΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - COURIER

23. ΜΠΑΚΑΛΜΠΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗΣ

24. ΜΠΑΛΑΛΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ(ΣΟΥΛΑ) - ΣΥΝΤΑΞ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

25. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

26. ΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΑΝΕΡΓΟΣ

27. ΠΑΠΑΜΗΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΤΑ) - ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

28. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

29. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΤΡΟΣ - ΓΙΑΤΡΟΣ

30. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ

31. ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

32. ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ - ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΡΙΑ

33. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) - ΤΥΠΟΓΡΑΦΟΣ

34. ΡΟΥΣΣΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΑΒ

35. ΣΙΜΩΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

36. ΣΙΜΩΤΑ ΣΟΥΛΤΑΝΑ - ΑΝΕΡΓΗ

37. ΣΟΥΦΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ

38. ΤΡΑΓΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ( ΣΤΕΛΛΑ) - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

39. ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ

40. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) - ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

  1. ΧΛΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΨΝΑ 18 ΑΝΩΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

     

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Ρήγμα στα Δυτικά είναι η ανεξάρτητη αριστερή μαχόμενη κοινωνικό-πολιτική δημοτική κίνηση στο Αιγάλεω. Δημιουργηθήκαμε μέσα στην κρίση, για να παλέψουμε ενάντια στις συνέπειές της. Eπί 5 χρόνια, μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο και έξω από αυτό, στους μαζικούς αγώνες, δίνουμε τη μάχη με οδηγό μας τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού σε όλους τους αγώνες, κοινωνικούς, πολιτικούς και περιβαλλοντικούς.

Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί και δεν κυνηγάμε «τις καρέκλες». Λειτουργούμε μέσα από τη γενική μας συνέλευση, αμεσοδημοκρατικά, με συλλογικές αποφάσεις, σύνθεση απόψεων και ενεργή συμμετοχή όλων. Σταθερή αρχή μας είναι η εναλλαγή των δημοτικών μας συμβούλων –την οποία έχουμε ήδη κάνει πράξη- και η ανακλητότητά τους. Κάνουμε αυτή την επιλογή όχι μόνο επειδή πιστεύουμε στις δυνάμεις των αγωνιστών και αγωνιστριών μας, αλλά και γιατί αποστρεφόμαστε την δημιουργία παραγοντίσκων και μηχανισμών που ως σήμερα λυμαίνονται τον Δήμο Αιγάλεω.

Tο Pήγμα στα Δυτικά, στις δημοτικές εκλογές της 26ης Mαΐου 2019 θα είναι ξανά παρόν

Ζητάμε την ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές στις 26/5 ως μια αγωνιστική αριστερή πρόταση αντί-διαχείρισης στο δήμο Αιγάλεω, με ανοικτή συμμετοχή των ίδιων των πολιτών.

Με την κάθοδο στη μάχη των εκλογών αναζητούμε το δυνάμωμα των αντιλήψεων που βάζουν πλάτη στους αγώνες, που συμβάλουν στην οργάνωση του λαού και στα μικρά και στα μεγάλα (οι αγώνες για το Μπαρουτάδικο, το ζήτημα των Κεραιών, οι πλειστηριασμοί).

Το προηγούμενο διάστημα το Ρήγμα στα Δυτικά έκανε την πιο σκληρή αντιπολίτευση ακόμα και όταν χρειάστηκε να μείνει μόνο του στο δημοτικό συμβούλιο. Αποτέλεσε στήριγμα στις μάχες ενάντια στην περιβαλλοντοκτόνα και αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής (έξω και μέσα στο ΔΣ). Μεταφέραμε την αγωνία και τις διεκδικήσεις εργαζομένων και κατοίκων, συντονίσαμε την δράση μας μαζί τους και συμπαρασταθήκαμε στα αιτήματά τους.

Εδώ και χρόνια, με τις δήθεν μεταρρυθμίσεις και τους νεοφιλελεύθερους «εκσυγχρονισμούς» που επιβάλλει η ΕΕ και η ντόπια άρχουσα τάξη, με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές τους, έχουν μετατρέψει την τοπική αυτοδιοίκηση σε άδειο κέλυφος. Αρχικά με τη μορφή του Καποδίστρια, ύστερα του Καλλικράτη και τώρα του Κλεισθένη το αυτοδιοίκητο των Δήμων έχει ροκανιστεί μετατρέποντας τους δήμους σε «τοπικά κράτη» που συνεργάζονται με εταιρίες και αναθέτουν δουλειές σε ιδιώτες και διαχειρίζονται τις αντιλαϊκές πολιτικές. Η ΕΕ και η οικονομική επιτροπεία της δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα συνδικάτο που επιφέρει νέα μέτρα εξαθλίωσης. Τάζει με τα ΕΣΠΑ κοινωνικές υποδομές για την μείωση των ανισοτήτων, αλλά αυτό που παρέχει είναι μια σταδιακή αποδιάρθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών και την λογική ότι φταίει ο φτωχός για την μοίρα του. Κερδισμένος της υπόθεσης δεν είναι άλλος από τις τράπεζες και το κεφάλαιο. Γι’ αυτό χρειάζεται διεθνιστική ρήξη και αποδέσμευση από αυτό το συνδικάτο της εγκληματικής φτώχειας. Χρειάζεται όμως και μονομερή καταγγελία κάθε δανειακής σύμβασης και τη διαγραφή του χρέους. Γνωρίζουμε ότι είναι κοροϊδία η φιλολαϊκή διαχείριση εντός του αντιλαϊκού αυτού πλαισίου, χωρίς συνολική σύγκρουση ρήξη και αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Tο Ρήγμα στα Δυτικά παλεύει ενάντια σ’ αυτές τις λογικές και πολιτικές που συνήθως συνδυάζονται με αδιαφανείς διαδικασίες και διαφθορά. Γι’ αυτό προτιμάμε να αφήσουμε τις μεγαλοστομίες και εξαντλούμε κάθε πιθανότητα για οποιαδήποτε ελάφρυνση ή ανακούφιση, για να ακυρωθούν οι επιπλέον επιβαρύνσεις.

Πρέπει να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της κρίσης. Ενάντια στο ξεπούλημα και την υποθήκευση της χώρας στους τοκογλύφους δανειστές, ενάντια στους πατριδοκάπηλους εθνικιστές και φασίστες μπορούμε να αντιτάξουμε την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη των κατοίκων για την δημιουργική αναβάθμιση της πόλης μας, για την ελεύθερη πρόσβαση, με αξιοπρέπεια, σε όλους τους τομείς.

Μιλάμε για την δημοκρατία των από κάτω, για το δίκαιο των αγώνων μικρών και μεγάλων, για τα κινήματα που όχι μόνο θα διαμαρτύρονται αλλά θα επιβάλουν τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Για να πετύχουμε σήμερα μικρές νίκες, να αλλάξουμε έστω και λίγο την καθημερινότητα. Για μια πόλη στο μπόι των κατοίκων της με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο πράσινο, στον μαζικό αθλητισμό, στην καθαριότητα, στον πολιτισμό, στην παιδεία , με κοινωνική πολιτική, με μέριμνα στους ανέργους και τους φτωχοποιημένους συμπολίτες μας, με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής!

Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»

Γενικό ξεπούλημα

Παρά το περίβλημα της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι στην ακραία φτώχεια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνει και εντατικοποιεί την εφαρμογή και την υλοποίηση της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής που φτωχοποιεί την κοινωνική πλειοψηφία. Μετά το «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ, ξεκίνησε τις μεταγραφές από τα άλλα κόμματα, προσπαθώντας να στήσει ένα ψευτοδίλημα μεταξύ «προοδευτικών» και «συντηρητικών» δυνάμεων. Όμως, το «γενικό ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται απρόσκοπτα. Στα σχέδια τους βέβαια πάντα υπάρχουν και τα φιλέτα της δημόσιας γης, των ελεύθερων χώρων και της υποδομής της πόλης που έχουν περάσει στο "Υπερταμείο" και που ορέγονται ξένα και ντόπια μεγάλα συμφέροντα, όπως και η λαϊκή κατοικία και περιουσία, που με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις προσπαθούν να βάλουν στο χέρι.Όσο και αν επιχειρούν προεκλογικά να μας πλασάρουν το αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια, οι δεσμεύσεις τους επεκτείνονται για δεκαετίες, ενώ οι αναδιαρθρώσεις τους υποθηκεύουν το μέλλον μας επ΄ αόριστόν. Κομβικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας αποτελεί και η ενίσχυση του ρόλου του τοπικού κράτους στην υλοποίηση και εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Κλεισθένης I

Ο ρόλος αυτός αποτυπώνεται στον νέο νόμο του «Κλεισθένη I». Ο νόμος αυτός φέρνει θεσμικές αλλαγές που στοχεύουν στην «αποτελεσματικότερη και ταχύτερη» πρόσδεση και διαπλοκή των δήμων και των περιφερειών με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς τους. Πρόκειται για νομοθέτημα «λαγό», το οποίο αφού διευθετήσει τον τρόπο λειτουργίας του «τοπικού πολιτικού συστήματος», θα συνοδευτεί εκ των υστέρων με σειρά νομοθετικών προβλέψεων για ζητήματα αρμοδιοτήτων, κατανομής πόρων κτλ.

Ο Κλεισθένης Ι συνεχίζει στο δρόμο του «Καλλικράτη ΙΙ» από τη μία να πνίγει οικονομικά τους δήμους, με το Παρατηρητήριο «Οικονομικής Αυτοτέλειας», και από την άλλη να τους φορτώνει αρμοδιότητες. Μετά τους καλεί να βρουν λεφτά λειτουργώντας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και επιχειρηματικά πλάνα και κατ’ επίφαση προς όφελος της κοινωνίας. Θεσμοθετείται η διαρκής αποψίλωση των δήμων από προσωπικό, η μη πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού και η διοχέτευση των οικονομικών πόρων σε άλλους φορείς και συγκεντρωτικές μονάδες, που θα ασκούν και το ουσιαστικό μέρος σημαντικών αρμοδιοτήτων. Γι’ αυτό διευρύνει τη δυνατότητα συμμετοχής του τοπικού κράτους σε νομικά πρόσωπα «αναπτυξιακού χαρακτήρα» ή σε σε διάφορες, ανώνυμες εταιρίες (ΑΕ δηλαδή), για παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ή για «αξιοποίηση» δημόσιων αγαθών. Αυτό συνεπάγεται ότι το κόστος μετακυλίεται στους δημότες μέσα απ’ τη φορομπηξία, την επιβολή ανταποδοτικών κριτηρίων στην παροχή περισσότερων υπηρεσιών, την κατάργηση δωρεάν υπηρεσιών πρόνοιας (τροφεία σε παιδικούς σταθμούς, αποκλεισμοί παιδιών κ.λπ.). Η άλλη πηγή χρηματοδότησης των Δήμων ειναι τα ΕΣΠΑ, που εξακολουθούν να παίζουν το ρόλο του μοχλού για την συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών, τις ιδιωτικοποιήσεις και την επιχειρηματική λειτουργία του δήμου.

Ο εκλογικός νόμος

Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρείται να εξασφαλιστούν ευρύτερες συναινέσεις κομμάτων της αστικής πολιτικής στον κάθε δήμο, χρειάζεται δηλαδή οι «μεγάλοι παίχτες» στον Δήμο να τα κάνουν πλακάκια. Αλλά και να μην τα καταφέρουν, το μοντέλο οργάνωσης των δήμων με τον Καλλικράτη είναι ακόμα πιο δημαρχοκεντρικό-αρχηγοκεντρικό(οικονομική επιτροπεία, άμεση εκλογή και υπερεξουσίες του δημάρχου, περιορισμός του ρόλου του ΔΣ και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην Εκτελεστική Επιτροπή).

Ο δήθεν “δημοκρατικότερος” εκλογικός νόμος δεν επιτρέπει υποψηφιότητες ανεξάρτητων και επιβάλλει παράβολα-χαράτσια αποκλείοντας άνεργους, χαμηλόμισθους, νέους. Και αφού οι δήμοι αποψιλώνονται από την ουσιαστική δημοκρατική λειτουργία και γίνονται εταιρίες διαχείρισης μνημονίων διαρκείας με δημάρχους-CEO, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Δήμαρχος του Αιγάλεω, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η τομή του νόμου είναι η αναβάθμιση της δημοκρατίας στο τοπικό επίπεδο. Στο Αιγάλεω ξέρουμε καλά αν τα δημοψηφίσματα που τάζουν είναι άμεση δημοκρατία ή κοροϊδία. Εξάλλου αυτό συνέβη και με ψευτο-δημοψήφισμα για το βρεφονηπιακό σταθμό στο Πατινάζ το καλοκαίρι του 2014. Αλλά και αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «δεν βολεύει» ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει σοβαρά μαθήματα για την τεχνική της κωλοτούμπας.Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Να καταργηθεί ο «Κλεισθένης Ι» το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη και οι φόροι για την κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών. Όχι στους δήμους-φορομπήχτες με το δημότη-πελάτη. Όχι στη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Καμία ανταποδοτικότητα στη παροχή υπηρεσιών από τους δήμους.

Να χρηματοδοτούνται οι δήμοι από το κράτος με τη φορολόγηση του κεφαλαίου. Όχι στη μείωση των ΚΑΠ και ΣΑΤΑ.

Να καταργηθούν τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας. Να μη γίνει καμιά απόλυση και καμία ανάθεση κοινωνικών υπηρεσιών σε ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Να γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις κενές θέσεις των δήμων και περιφερειών και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας / εργασία βάση της ειδικότητας πρόσληψης

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ. Για αυτό σκοπός μας είναι μια σύγχρονη περιβαλλοντολογική μελέτη, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού .

Προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας Υγείας.

Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί και καταστροφικοί νόμοι και ρυθμίσεις για το περιβάλλον. Όχι στην καύση των απορριμμάτων. Σωστή λειτουργία, επέκταση και βελτίωση των προγραμμάτων ανακύκλωσης, ώστε να γίνουν εύχρηστα για τους κατοίκους και αποτελεσματικά με κριτήριο την προστασία του περιβάλλοντος. Αυστηρός έλεγχος ρύπων και λυμάτων των βιομηχανιών.

Εντοπισμός και απομάκρυνση κάθε παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Απομάκρυνση κάθε νόμιμης κεραίας που είναι κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς κλπ

Απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ από τις κατοικημένες περιοχές.

Να σταματήσουν οι μπίζνες της «πράσινης οικονομίας»

Με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (υδροηλεκτρικά, φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κ.λπ.) που αποβλέπουν στην κερδοφορία των ιδιωτών και καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές με τα συνοδευτικά έργα. Να καταργηθούν οι ΧΥΤΑ. Όχι στην εγκατάσταση Σταθμού Μεταφοράς Απορριμάτων στον Ελαιώνα.

Να υπάρχει μέριμνα - πρόγραμμα - για τα αδέσποτα αλλά και οικόσιτα ζώα. Όχι στις διώξεις όσων τα προστατεύουν.

Να πάψει η Ιερα οδός να είναι ένα ατελείωτο πάρκινγκ- Να λειτουργήσουν επιτέλους οι λεωφορειολωρίδες σωστά!

ΠΡΑΣΙΝΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Συστηματική καθαριότητα, περιποίηση του πρασίνου στα άλση και τις πλατείες και επιπλέον δενδροφύτευση. Αναμόρφωση και τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στις παιδικές χαρές. Φωτισμός και φύλαξη του άλσους και των ελεύθερων χώρων.

Απαλλοτρίωση εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση του οικοπέδου Βωβού. Οι ελεύθεροι χώροι να αξιολογηθούν και ν ' απαγορευτεί κάθε αυθαίρετη παρέμβαση σε αυτούς από ιδιωτικά συμφέροντα. Κατάργηση του Υπερταμείου.

Δημιουργία ποδηλατοδρόμου.

Προστασία του Μπαρουτάδικου. Όχι στην τσιμεντοποίηση με προσχημα το χτίσιμο βρεφονηπιακού σταθμού. Να μην κοπεί ούτε ένα δέντρο. Να χτιστεί σε άλλο χώρο ο βρεφονηπιακός σταθμός . Να γίνει χώρος αθλητισμού πολιτισμού και ψυχαγωγίας χωρίς άλλες πολεοδομικές παρεμβάσεις. Να σταματήσει η επέκταση των αναψυκτηρίων εντός του άλσους.

Ο Ελαιώνας να γίνει δημοτικό Μητροπολιτικό Πάρκο με βοτανικό κήπο.

Επαναλειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης στη Ραφήνα.

Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου. Ήπια σύνδεση με Ακαδημία Πλάτωνος του Κεραμεικού

 

ΠΡΟΝΟΙΑ

Στις συνθήκες της κρίσης η αλληλεγγύη (και όχι η ελεημοσύνη) είναι προϋπόθεση επιβίωσης -και όχι «προνόμιο». Η δημοτική μας κίνηση θα μπει μπροστά σ' αυτήν τη μάχη, για να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση για όλους τους κατοίκους Έλληνες ή μετανάστες.

1. Για την κοινωνική και δημόσια στήριξη όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη.

2. Για πλήρη λειτουργία του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι" για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

3. Για αναβάθμιση της κοινωνικής φροντίδας ατόμων με αναπηρία, ατόμων με ψυχικές νόσους, δομές στήριξης για κακοποιημένα άτομα.

4. Δημιουργία δημοτικού γηροκομείου με δωρεάν διαμονή των φτωχών και άπορων γερόντων. Κανείς απόμαχος της ζωής μόνος.

5. Για δημιουργία κέντρου πρόληψης και θεραπείας για τους εξαρτημένους (από ουσίες, τζόγο, διατροφικές συνήθειες, internet) και τις οικογένειές τους σε συνεργασία με τις θεραπευτικές κοινότητες (18 άνω, ΚΕΘΕΑ).

6. Μέριμνα και στήριξη με κάθε τρόπο των άνεργων συμπολιτών μας για να βρουν δουλειά και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

7. Άμεσες και μόνιμες προσλήψεις στο δήμο για την υλοποίηση όλων των παραπάνω. Η διεκδίκηση επιπλέον κονδυλίων είναι χρέος και ανάγκη όλων μας! Καμία ιδιωτικοποίηση στο χώρο της πρόνοιας.

8. Δωρεάν μετακίνηση σε άνεργους, φτωχούς και μαθητές-φοιτητές-σπουδαστές. Ενίσχυση των δημόσιων ΜΜΜ και των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης για να αποτραπεί η αλόγιστη χρήση του Ι.Χ..

ΣΤΕΓΑΣΗ-ΚΑΤΟΙΚΙΑ-ΡΕΥΜΑ-ΝΕΡΟ

Επιδότηση για όλους τους άνεργους και φτωχούς που δεν έχουν κατοικία.

 Καμιά κατάσχεση - πλειστηριασμός

Καμιά κατάσχεση - πλειστηριασμός- έξωση κατοικίας όσων έχουν πάρει δάνειο και έχουν χάσει τη δουλειά τους, είναι απλήρωτοι ή τους έχουν μειώσει μισθό και σύνταξη. Μείωση των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών ανάλογη με τη μείωση του εισοδήματος και τη μείωση της τιμής της κατοικίας. Απαλλαγή τους από το δάνειο, όταν έχει εξοφληθεί ήδη το κεφάλαιο.

 

Προγράμματα στέγασης

Να καταργηθούν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις μισθών και περιουσίας μισθωτών - αυτοαπασχολούμενων για χρέη σε δήμους. Προγράμματα στέγασης σε κτίρια του δήμου, του κράτους, των εκκλησιών που είναι κενά ή σχολάζουσες κληρονομιές. Να απαλλοτριωθούν κενές και αχρησιμοποίητες κατοικίες.

 

Όχι στους φόρους

Παροχή από τον δήμο και την περιφέρεια όλων των τεχνικών μέσων για να εξασφαλιστεί έμπρακτα ότι δεν θα μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό και ρεύμα. Όχι στους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο. Μειώσεις τιμολογίων της ΔΕΗ, του νερού, του ΟΤΕ. Όχι στην ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε μια κοινωνία που αποθεώνει το λάιφ στάιλ, κάνει τα « μηδενικά» νούμερα και μετατρέπει τον πολιτισμό σε εμπόρευμα, εμείς φιλοδοξούμε να του δώσουμε την πραγματική του αξία, με τη δημιουργική συμμετοχή όλων των πολιτών. Μπαίνουμε μπροστά για ένα πολιτισμό για όλους που μπορεί να δημιουργεί ήθη και αρχές σε μια κοινωνία που κάθεται και χαζεύει στην τηλεόραση ... την καταστροφή της. Στόχοι μας:

Η στήριξη νέων δημιουργών απ' την πόλη και την ευρύτερη περιοχή και η προβολή αξιόλογων παραστάσεων απ' όλη την Ελλάδα με φθηνό ή και καθόλου εισιτήριο.

Η δημιουργία διαδικτυακού δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού καθώς και δημοτικού κινηματογράφου και κινηματογραφικής λέσχης.

Η μετατροπή του «Μολυβιού» σε χώρο τέχνης και δημιουργίας στελεχώνοντάς το με δασκάλους μουσικής, θεάτρου και άλλων τεχνών για την δημιουργία δωρεάν εργαστηρίων. Ειδική μέριμνα θα υπάρχει για τη δημιουργία ομάδων πολιτισμού για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες και ηλικιωμένους.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η μνημονιακή λαίλαπα, συνέχεια προηγούμενων πολιτικών, με τη διαρκώς αυξανόμενενη υποχρηματοδότηση, έχοντας διαλύσει υποδομές και θεσμούς, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφο και τον τομέα του αθλητισμού.

Οι λιγοστές σε σχέση με άλλους δήμους – αθλητικές εγκαταστάσεις αντί να συντηρούνται επαρκώς, να στελεχώνονται με το απαραίτητο για τη συντήρηση και φύλαξή τους προσωπικό και να αποτελούν πόλους έλξης για τους δημότες και στολίδια της πόλης, “ρημάζουν” έχοντας εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Έργα βιτρίνας χωρίς ουσία στο ΔΑΚ “Εύα Χριστοδούλου” για το “θεαθήναι” τη στιγμή που δεν λειτουργούν ούτε τα φώτα, τρύπιες οροφές στα κλειστά γήπεδα του Πολυκλαδικού που μπάζουν νερό στην παραμικρή μπόρα, εγκαταλειμένα τα γήπεδα στην Ορυζομύλων με άθλιες υποδομές, αποτελούν τη σημερινή πραγματικότητα.

Οι παρεμβάσεις – διορθώσεις των κακοσυντηρημένων αθλητικών εγκαταστάσεων γίνονται από ιδιώτες και συλλόγους – όπως τα δάπεδα στα γήπεδα τένις και μπάσκετ του ΔΑΚ – με αποτέλεσμα τα δημοτικά γήπεδα να περνούν στα χέρια τους – ιδιωτών και συλλόγων – και να τα στερούνται οι δημότες.

Δεν υπάρχει κανένας αθλητικός χώρος που να μπορεί να πάει ο Αιγαλιώτης δημότης για να αθληθεί. Κάποιες παροχές και ευκαιρίες άσκησης του ΔΑΟ προς τους δημότες, στεγάζονται ως επί το πλείστον στο χώρο του πρώην 15ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, ο οποίος σύμφωνα με υπόσχεση της δημοτικής αρχής θα διατεθεί αργότερα για τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

Οι θέσεις μας

Λειτουργία του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού με αυξημένες αρμοδιότητες και συμμετοχή των αμιγώς ερασιτεχνικών σωματείων στο Δ.Σ. (με γνωμοδοτικό ρόλο).

Στελέχωση των αθλητικών χώρων με προσωπικό (φύλακες, συντηρητές, καθαρίστριες).

Συντήρηση και αναμόρφωση των αθλητικών χώρων.

Άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο κοινό.

Συμμετοχή επαγγελματικών συλλόγων και κερδοφόρων – βάσει ισολογισμού – αθλητικών σωματείων στη δαπάνη συντήρησης των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν.

Ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στους αθλητικούς χώρους σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες με επίβλεψη και καθοδήγηση γυμναστών.

Δωρεάν συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες του ΔΑΟ, των δημοτών με οικονομική δυσχέρεια.

Προγραμματισμός για τη διάθεση των αθλητικών χώρων του δήμου, ώστε να εξυπηρετούνται.

ΥΓΕΙΑ

Φτάσαμε και πάλι κοντά στις εκλογές με τα ΙΚΑ και τα νοσοκομεία (πχ Αγ. Βαρβάρα) να κλείνουν ή να κλείνουν εφημερίες (βλ. Αττικόν), με τραγικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις μονάδες του δήμου, και χωρίς σημαντική πρόληψη για τους ανασφάλιστους και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και κέντρο πρώτων βοηθειών. Η κυβέρνηση συν της άλλοις φρόντισε να κάνει ελάχιστους μόνιμους διορισμούς γιατρών στα Κέντρα Υγείας. Θεσμοθέτησε τις ΤΟΜΥ, με προσωρινές συμβάσεις (ΕΣΠΑ). Κατάργησε την παλιότερη σύμβαση των αυτοαπασχολούμενων ιδιωτών με τον ΕΟΠΥΥ και την αντικατέστησε με νέα απαράδεκτη και μη συμφέρουσα ώστε η μεγάλη πλειοψηφία να αποχωρήσει.

Εξίσου μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει και με την έλλειψη οικογενειακών γιατρών, μια νέα και επίσης ελλειμματική λειτουργία του ΕΣΥ. Στο Αιγάλεω με 70.000 πληθυσμό οι οικογενειακοί γιατροί είναι μόλις 5 και ένας παιδίατρος. Αποτελεσμα θα είναι να δημιουργούνται τεράστιες λίστες αναμονής με ραντεβού.

Ζητάμε:

Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη και ισότιμη για όλον τον πληθυσμό του δήμου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους (και τους ανασφάλιστους), χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Άμεση ανάπτυξη και λειτουργία επαρκούς δικτύου Κέντρων Υγείας πλήρως εξοπλισμένων και στελεχωμένων με όλα βασικά τμήματα και με γιατρούς ΕΣΥ.

Πρόσληψη περισσότερων οικογενειακών γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία. Καμιά απόλυση στα νοσοκομεία και στα πολυιατρεία.

Πλήρης επαναλειτουργία και αξιοποίηση των χώρων του Γ. Ν. Δυτικής Αττικής "Η Αγία Βαρβάρα"

Αυστηρό έλεγχο για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας ασθενών, εργαζομένων, πολιτών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον φασισμό

Διάλυση ΜΑΤ -ΔΙΑΣ.

Όχι στον περιορισμό της διαδήλωσης, στην ένταση της αστυνομοκρατίας.

Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων. Στέγασή τους σε σπίτια εντός του αστικού ιστού. Να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες – θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των δικτατοριών, της ακραίας φτώχειας και των καταστροφών, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες. Ιθαγένεια στα παιδιά τους.

Ελευθερίες και πλήρη εργασιακά, πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα σε όλους. Ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, χρώμα, φύλο και σεξουαλική προτίμηση. Ελεύθερη λειτουργία χώρων θρησκευτικής λατρείας σε όλες τις θρησκείες ή δόγματα και των χώρων πολιτιστικής έκφρασης. Δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για τους μόνιμα εγκατεστημένους μετανάστες

Στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ έσπευσε πρόθυμα να πάρει μέρος αλλά και να πρωταγωνιστήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η προβαλλόμενη από τη Νατοϊκή και κυβερνητική προπαγάνδα ως "ευκαιρία", για τη διευθέτηση των σχέσεων με την Βόρεια Μακεδονία και για τα πετρέλαια στην ανατολική μεσόγειο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η έκφραση της ισχυρής βούλησης των ΗΠΑ και της ΕΕ να σφραγίσουν την κυριαρχία τους πάνω στους λαούς των κεντροδυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Από την αρχή της θητείας της έχει αναδειχθεί ως μια από τις πιο φιλοαμερικάνικες - φιλονατοϊκές κυβερνήσεις των τελευταίων σαράντα χρόνων.

H ειρήνη στη Mεσόγειο, το Aιγαίο και τα Bαλκάνια απαιτεί την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς για τη ληστεία των πηγών ενέργειας και τους ενεργειακούς δρόμους και συγχρόνως την πάλη ενάντια στις ντόπιες κυρίαρχες τάξεις και τις κυβερνήσεις που για μια ακόμη φορά απειλούν με Kαταστροφή τους λαούς. Η ανάπτυξη ενός σταθερού, ρωμαλέου και μαζικού αντιιμπεριαλιστικού- αντιπολεμικού-διεθνιστικού κινήματος είναι η καλύτερη γέφυρα για την φιλία και τη συνεργασία των λαών!

Ο αγώνας αυτός εκφράζεται μέσα από την προώθηση των λαϊκών αιτημάτων για την κατάργηση των μνημονίων και κάθε υποδουλωτικής συμφωνίας και σύμβασης, για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την απομάκρυνση των αμερικανικών και νατοϊκών βάσεων και των ξένων πολεμικών στόλων από την ελληνική επικράτεια, για την ολοκληρωτική απαλλαγή από τα δεσμά του Ιμπεριαλισμού. Aυτή η πάλη είναι αξεδιάλυτα δεμένη με την πάλη κατά του εθνικισμού και του φασισμού και μπορεί να είναι επιτυχής στο βαθμό που πολεμάει «το κακό στη ρίζα του»: το σύστημα που γεννάει τους πολέμους, το φασισμό, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό – το καπιταλιστικό σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης. Για έναν κόσμο αλληλεγγύης, κοινωνικής ισότητας και ελευθερίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Παιδεία όπως και όλα τα κοινωνικά αγαθά παρουσιάζει χαρακτηριστικά αποσύνθεσης και εκποίησης στα ιδιωτικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική των προκατόχων της:

Με τον νόμο για τις υποτιθέμενες προσλήψεις των εκπαιδευτικών, υποβαθμίζει τα πτυχία. Με την κατάργηση των ΚΕΔΔΥ, αφαιρεί τη δυνατότητα για την παροχή Δημόσιας και Δωρεάν διάγνωσης και επομένως Δημόσιας και Δωρεάν παροχής ειδικής αγωγής/εκπαίδευσης στα παιδιά που το χρειάζονται. Αυτό σημαίνει διάλυση των Δομών της ειδικής αγωγής και στροφή ενός μέρους του πληθυσμού στον ιδιωτικό τομέα. Ο πιο ευάλωτος πληθυσμός είναι που θα πληγεί περισσότερο, ειδικά στο Αιγάλεω που είναι ο Δήμος με τις περισσότερες Δομές Ειδικής Αγωγής. Το σπάσιμο του ενιαίου των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, απεμπλοκή του κράτους από την υποχρέωση για χρηματοδότηση και εμπλοκή στα διδακτικά προγράμματα έξω -εκπαιδευτικών κύκλων. Οπουδήποτε έχουν εφαρμοστεί αυτά τα προγράμματα, τα σχολεία των πιο φτωχών περιοχών υποβαθμίζονται, μιας και οι γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα του σχολείου των παιδιών τους. Ήδη σύλλογοι γονέων ακόμα και σχολεία στο Αιγάλεω, προσπαθούν να μπαλώσουν τις ελλείψεις με ομάδες ή χορηγούς που βάφουν τοίχους και μάντρες και απλά κρύβουν την επερχόμενη κατάρρευση.

Αυτή τη λογική στηρίζει και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ που πάντα επεδίωκε να περάσει στην εποπτεία της η εκπαίδευση και να λειτουργεί με βάουτσερ, δηλαδή με έμμεση ιδιωτικοποίηση στην αρχή, ολοκληρωτική αργότερα. Η λογική αυτή είναι βαθιά συντηρητική βαθιά νεοφιλελεύθερη και αποσκοπεί σε ένα σχολείο με ταξικούς φραγμούς. Στην ίδια λογική, τα κτήρια των Δημόσιων Σχολείων και η ανέγερσή τους, μετά τη διάλυση του Ο.Σ.Κ., πέρασαν στην αρμοδιότητα των Δήμων από κοινού με την Κτ.ΥΠ ΑΕ του Δημοσίου (η οποία έχει αποψιλωθεί από προσωπικό) και την εκάστοτε κυβέρνηση. Το αποτέλεσμά είναι, σχολεία κακοδιατηρημένα, πανάκριβες και ζημιογόνες για το δημόσιο (αλλά ιδιαίτερα επικερδής για τους μεγαλοεργολάβους)ανεγερσεις σχολειων με ΣΔΙΤ.

Επαναλειτουργία του ΟΣΚ με επαρκές, μόνιμο προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση.

Μέχρι τότε ο Δήμος πρέπει να εξασφαλίσει αξιοπρεπή και καλά συντηρημένα κτήρια από συνεργεία με μόνιμο προσωπικό.

Διεκδικούμε Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο με όλες τις υποστηρικτικές Δομές σε πλήρη ανάπτυξη.

Μονιμοποίηση των αναπληρωτών τώρα! Τα σχολειά μας χρειάζονται μόνιμο προσωπικό!

Προστασία των Δομών ειδικής αγωγής. Επαναλειτουργία των ΚΕΔΥ.

"ψηφίστε ΡΗΓΜΑ στα ΔΥΤΙΚΑ
ανεξάρτητη αριστερή δημοτικο-πολιτική κίνηση στο Αιγάλεω"

Αναδείξτε δημοτικούς συμβούλους που:
μπαίνουν μπροστά στους αγώνες του Αιγαλεώτικου λαού για τα δικαιώματά του στην εργασία , την υγεία , την στέγη, την ελευθερία.
μπαίνουν εμπόδιο στην τσιμεντοποίηση του Μπαρουτάδικου, στο κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων, στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές και στην ανεξέλεγκτη απόθεση των απορριμμάτων τους στους δρόμους της πόλης .
παλεύουν να κρατήσουν ζωντανό το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών διεκδικώντας σχολεία ανθρώπινα κι όχι αποθήκες ψυχών.
Διεκδικούν το δικαίωμα των δημοτών στους ελεύθερους χώρους για λαϊκό αθλητισμό και πολιτισμό μακριά από τα πρότυπα των πολυεθνικών που αγοράζουν όνειρα και πουλάνε λάιφ στάιλ

Αναδείξτε δυνατό το ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ την αριστερή πολιτική δημοτική κίνηση που:

Αποκαλύπτει τους ενόχους που κρύβονται πίσω από τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης όσο και τις εθελόδουλες συγκυβερνήσεις της τρόικας.
Δείχνει τους τραπεζίτες, τους πλουτοκράτες, το συνδικάτο τους την Ευρωπαϊκή Ένωση , το ευρώ ως υπεύθυνους της κρίσης και της εξαθλίωσης του λαού μας και την ανάγκη εξόδου από τους μηχανισμούς τους.
Αναδεικνύει την ανάγκη για μονομερή καταγγελία κάθε δανειακής σύμβασης, μη αναγνώρισης του χρέους .


Το ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ δεν θέλει να συνδιαχειριστεί την κρίση και να απαλύνει τον πόνο των συμπολιτών μας ξεπλένοντας τους ¨Νιάρχους¨ και τις ΜΚΟ με τα ψίχουλα από τα πλεονάσματά τους. Η συμπόνια και η αλληλεγγύη δεν πηγάζει από αυτούς που ευθύνονται για την χρεοκοπία ενός λαού.
Η αλληλεγγύη κτίζεται στις γειτονιές που αντιστέκονται στην κατάσχεση κάθε στέγης , στη διακοπή του ρεύματος σε κάθε σπίτι ανήμπορου κατοίκου, στην συγχώνευση σχολείων, στο κλείσιμο του νοσοκομείου .
Σ’ αυτή την αλληλεγγύη , όσοι συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ήμασταν και θα είμαστε παρόντες.

https://rigmastaditika.blogspot.com/

 

https://rigmastaditika.online/#

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 11:15