Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 21:54

Εκτός Πλαισίου-Αριστερή Ανατρεπτική Παρέμβαση σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα: παρουσίαση ψηφοδελτίου και Πολιτική Διακήρυξη

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Δήλωση συμμετοχής του Ψηφοδελτίου της Εκτός Πλαισίου-Αριστερής Ανατρεπτικής Παρέμβασης στις εκλογές της 26ης Μαϊου 2019

 

Χθες 05/05/2019 κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Πειραιά το πλήρες ψηφοδέλτιο της «Εκτός Πλαισίου» – Αριστερής Ανατρεπτικής Παρέμβασης σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα. Για όλους όσοι συμμετείχαμε στη διαδικασία της ίδρυσης, αλλά και με όσους στην πορεία συντονίσαμε τον βηματισμό μας, το γεγονός αυτό συνιστά μία σημαντική στιγμή για την πόλης μας. Για πρώτη φορά κατορθώνει ένα εγχείρημα που ξεκινά αποκλειστικά από ανοιχτές διαδικασίες βάσης, χωρίς κομματική στήριξη, χωρίς να κρύβονται ιδιωτικά συμφέροντα από πίσω και με μηδαμινούς οικονομικούς πόρους, να κατέβει στις τοπικές εκλογές και να διεκδικήσει την ενεργή στήριξη του λαού της πόλης μας. Μοναδικό κίνητρο ήταν και παραμένει η προσπάθεια να διαμορφώσουμε τους όρους για ένα μάχιμο και μαζικό κίνημα σύγκρουσης και ανατροπής, που θα κατορθώσει να επιδρά στους όρους ζωής και εργασίας της πλειοψηφίας των ανθρώπων στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Να ανατρέψει τους συσχετισμούς που δημιουργούν η αστική πολιτική και οι καθεστωτικοί κομματικοί σχηματισμοί που καθηλώνουν τις ανάγκες μας στο ελάχιστο, το πρόσκαιρο και το εφικτό, καταπατούν τις κατακτήσεις μας και τσακίζουν τις επιθυμίες μας. Μπροστά μας είναι η πρόκληση να ανταποκριθεί η συλλογικότητά μας στην αγωνιστική παράδοση αυτής της πόλης, αλλά κυρίως στο μέτρο των αναγκών της εποχής μας!

Το ψηφοδέλτιό μας κατατέθηκε με 43 υποψηφίους και υποψήφιες, με έντονη παρουσία της νέας γενιάς, με εργαζομένους από πληθώρα εργασιακών χώρων, ανέργους, φοιτητές, συνταξιούχους. Απο αγωνιστές και αγωνίστριες με διαρκή αγωνιστική παρουσία στην αριστερά, στο εργατικό κίνημα, στο κίνημα της πόλης μας αλλά και νέους και νέες που μεγάλωσαν και πολιτικοποιήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, ενεργούς και ενεργές σε εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες, με πρωτοπόρα δράση στον χώρο τους.

Στις 26 Μάη ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε!
Ανατρέπουμε τα σχέδιά τους – Για μια πόλη των αναγκών μας!

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ/ΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Καλούσης Ακρίτας. Εκπαιδευτικός, πρ. Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κερατσινίου – Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», πρ. μέλος του Δ.Σ. ΔΟΕ με τις Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις Π.Ε. και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά.
(επικεφαλής ψηφοδελτίου)

Για την Εκλογική Περιφέρεια Κερατσινίου

Ανδρουλιδάκη Φραντζέσκα. Πληροφορικός, εργαζόμενη στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Μέλος της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Βογιατζίδης Δημήτρης. Ηλεκτρολόγος, εργαζόμενος στην ναυπηγοεπισκευή. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) και ιδρυτικό μέλος της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Δελαγραμμάτικας Μιχάλης. Χημικός Μηχανικός. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).
Δελασούδας Ιάκωβος. Φοιτητής Μηχανολόγων Μηχανικών Αεροναυπηγών.
Διδυμιώτης-Βεντούρης Γιώργος. Ηλεκτρονικός Μηχανικός, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Μέλος της συλλογικότητας Radical I.T. – Aγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική και του Σωματείου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και την Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ).
Δραγώνας Χρήστος. Φοιτητής Ιατρικής, μέλος ΕΑΑΚ.
Ζαρείφη Δανάη. Βιολόγος, εργαζόμενη στην έρευνα, υποψήφια διδάκτορας. Μέλος της συλλογικότητας LABour – Αγωνιστική Παρέμβαση στην Έρευνα.
Θεοδωρουλέα Γιώτα. Συνταξιούχος.
Καγγελάρη Μέμα. Νοσηλεύτρια, εργαζόμενη στο Τζάνειο Νοσοκομείο.
Καλαϊτζιάν Φαίδρα. Φοιτήτρια Πολιτικών Μηχανικών.
Καλαμπαλίκης Χρήστος. Φοιτητής Μαθηματικού ΕΚΠΑ, μέλος ΕΑΑΚ.
Καλόξυλου Γενοβέφα (Φούλη). Εκπαιδευτικός Γαλλικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πρ. Μέλος του Δ.Σ. «Ν.Πλουμπίδης» Κερατσινίου-Περάματος
Καρατέλης Γιάννης. Ναυτεργάτης, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).
Κάρλος Ανδρέας. Συνταξιούχος.
Κασάρχου Λένα. Ψυχολόγος, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα.
Κατράδη Ελένη. Προγραμματίστρια, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα. Μέλος της συλλογικότητας Radical I.T. – Aγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική και του Σωματείου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ).
Λιανού Αθηνά. Χημικός Μηχανικός, εργαζόμενη στην καπνοβιομηχανία.
Μανίκας Σταύρος. Οδηγός λεωφορείων. Μέλος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΘΕΛ και πρ. μέλος Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Μαρκάκης Mάνος. Αρχιτέκτονας Μηχανικός, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).
Μαυροδάκος Γιώργος. Τοπογράφος Μηχανικός. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).
Μιχάλογλου Νίκος. Εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα στον κλάδο των Μεταφορών.
Μπατιστάτος Διονύσης. Φοιτητής Ιατρικής.
Νιφόρος Τζέρυ. Φοιτητής ΣΕΜΦΕ, μέλος ΕΑΑΚ.
Οικονομίδης Κωνσταντίνος. Φοιτητής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ.
Παπανικολάου-Νταής Νίκος. Οικονομολόγος, π. Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών Λογιστών.
Πετροπούλου Ζωή. Κοινωνιολόγος, εργαζόμενη στο τμήμα εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ.
Προυσαλίδης Κωνσταντίνος. Φοιτητής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ.
Ράφτη Σοφία. Εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα.
Σακαλή Στέλλα. Ειδικευόμενη Ψυχίατρος παιδιού και εφήβου, μέλος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών.
Σκάρλος Χρήστος. Πολιτικός Μηχανικός, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) και της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Στεφανόπουλος Άκης. Εργαζόμενος στον επισιτισμό. Μέλος της συλλογικότητας Λάντζα–Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον επισιτισμό-τουρισμό.
Τεμπονέρα Δήμητρα. Φιλόλογος, εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση. Μέλος της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Τσολής Γιώργος. Ειδικευόμενος Γιατρός στον Ερυθρό Σταυρό. Μέλος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών.
Χατζέλα Δήμητρα. Εκπαιδευτικός. Μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος “Ν.Πλουμπίδης”.
Χατζηθωμάς-Παναγιώτου Κώστας. Άνεργος.
Χρυσομύτης Σπύρος. Εργαζόμενος στον επισιτισμό. Μέλος της συλλογικότητας Λάντζα–Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον επισιτισμό-τουρισμό.

Για την Εκλογική Περιφέρεια Δραπετσώνας

Διδυμιώτη-Βεντούρη Ξένια. Χημικός, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, καθηγήτρια στην ιδιωτική Τεχνική Εκπαίδευση. Μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Καθηγητών στα Φροντιστήρια (ΣΕΦΚ) και της συλλογικότητας Attack στην ανεργία και την επισφάλεια.
Κανέλλος Γρηγόριος. Οδηγός λεωφορείων. Μέλος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΘΕΛ και της Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Εργαζομένων Ο.ΣΥ.-ΟΑΣΑ.
Κασιδιάρη Ροδούλα. Φοιτήτρια Φυσικού, μέλος ΕΑΑΚ.
Μανίκας Κωνσταντίνος. Φοιτητής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ.
Μαξούρης Πάτροκλος. Οδηγός λεωφορείων. Μέλος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΘΕΛ και της Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Εργαζομένων Ο.ΣΥ.-ΟΑΣΑ.
Ράφτη Ελένη. Λογίστρια, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου των λογιστών ΕΛΕΠΑ και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των λογιστών της ΠΟΛ.

 

 

Πολιτική Διακήρυξη της ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ Α.Α.Π. για τις τοπικές εκλογές στις 26/05/2019

Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε Για την Ανατροπή Αυτών που μας Κλέβουν τη Ζωή

 

Στην άκρη της Αττικής και δίπλα στη θάλασσα η πόλη μας δεν ήταν μόνο η «κρυψώνα» της αθλιότητας και της υποκρισίας ενός βάρβαρου και εκμεταλλευτικού συστήματος.

Για δεκαετίες το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα ήταν συνώνυμα στην κοινή συνείδηση με την υποβάθμιση, την εγκατάλειψη, την περιβαλλοντική καταστροφή και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Από τη «χωματερή» στο Σχιστό, μέχρι τον Ακροκέραμο, τη χαβούζα, τα Λιπάσματα και τη ΔΕΗ, η πόλη συμβόλισε την εκδικητικότητα και το ρεβανσισμό των μεταπολεμικών καθεστώτων. Έμοιαζε να θέλουν να υποτάξουν με τον πιο βάρβαρο τρόπο την περηφάνια των προσφύγων που ανέστησαν μια σούδα χέρσας γης για να την κάνουν πόλη, μαζί με τον ηρωισμό των ξυπόλυτων ταγμάτων της κατοχής και των ανταρτών του ΕΛΑΣ που σηκώθηκαν πάνω από το μπόι τους, για να δούν το αίμα που θυσίασαν να γίνεται λίπασμα της ζωής που οραματίστηκαν.

Από τον Αγ. Μηνά μέχρι τα Βούρλα στη Δραπετσώνα, το κοινό βίωμα της βίαιης κοινωνικής κατάταξης στην κλίμακα που όριζαν οι από πάνω, τροφοδότησε κάθε πόρο της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης. Αγώνες, εξορίες, διαδηλώσεις, συγκρούσεις και πολιτικές διεργασίες σημάδεψαν τη ζωή και τη συνέχεια της πόλης.

Τα εργατικά και λαϊκά χαρακτηριστικά της, διαπερνούν μέχρι σήμερα σάν κόκκινη κλωστή που διατρέχει δρόμους, πλατείες, γωνιές και τοίχους της, που έχουν να μαρτυρήσουν μία μικρή ιστορία θυσίας ή ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός. Αυτή η κληρονομιά δεν θέλουμε να εγκλωβιστεί στις προθήκες των μουσείων και να περιοριστεί σε περιγραφές και μαρτυρίες. Θέλουμε να γίνει κτήμα και συλλογικό βίωμα στου δημότες της πόλης μέσα από δράσεις που θα διαμορφώνουν την ταυτότητα και το πρόσωπο της στη διάρκεια των χρόνων. Για να μην ξεχνούν οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι ότι ο αγώνας για την επιβίωση πέρασε μέσα από φωτιά και ατσάλι που κατάφερε να τσακίσει το φασισμό και να κατακτήσει μια ζωή έξω από το βούρκο που μας προόριζαν.

Σήμερα τα πράγματα μπορεί να δείχνουν διαφορετικά αλλά η περιοχή και η πόλη ειδικότερα εξακολουθούν να είναι η «πίσω αυλή» του κατεστραμμένου από τα μνημόνια και την κρίση, κοινωνικά και οικονομικά λεκανοπεδίου. Με την ανεργία να χτυπάει κόκκινο, τις υποδομές της πόλης να καταρρέουν, το περιβάλλον να υποβαθμίζεται δραματικά, τους ανθρώπους της να ψάχνουν την ελπίδα της επιβίωσης για άλλη μία φορά στη μετανάστευση.

Στη χώρα μας…

τη στιγμή που η κυβέρνηση κομπάζει για τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, η ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας εξακολουθεί να παραμένει στα ίδια στάσιμα επίπεδα που καθηλώθηκε την προηγούμενη δεκαετία. Το μόνο που άλλαξε είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων που φαίνεται να ξεπερνούν την κρίση πατώντας στους χαμηλούς μισθούς, την ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, το τσακισμένο εργατικό δίκαιο.

Τα δικά τους πλεονάσματα είναι τα δικά μας ματωμένα ελλείμματα. Όσο ισορροπούν οι δείκτες της δικής τους ανάπτυξης τόσο η ζωή μας βουλιάζει περισσότερο στην ανασφάλεια, τη φτώχεια, την ακρίβεια, την έλλειψη ουσιαστικής και δωρεάν μόρφωσης, την εξασφάλιση αξιόπιστης και αξιοπρεπούς υγειονομικής πρόληψης και περίθαλψης.

Όλες οι δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ, στοιχίζονται στο ευρωπαϊκό άρμα που στην αρένα του αστικού ανταγωνισμού τσακίζει τις λαϊκές ανάγκες και εξαφανίζει τα εργατικά δικαιώματα.

Στο ίδιο πλαίσιο και οι ναζί είτε με στρατιωτικά, άρβυλα είτε με σκαρπίνια, ψαρεύουν στο βούρκο του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, φιλοδοξούν να αποτελέσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη τον πολιορκητικό κριό της επόμενης πιο σκληρής επίθεσης στην κοινωνική πλειοψηφία που θα καταστέλλει κάθε κοινωνική αντίσταση και θα επιχειρήσει τον εμφύλιο των φτωχών που θα σταθεροποιεί την κυριαρχία των πλουσίων.

Η πόλη που

ζούμε είναι το «μπαλκόνι» του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, με τεράστια οικονομικά συμφέροντα να κυριαρχούν στην περιοχή (COSCO, OIL ONE, LAFARGE) και να επηρεάζουν άμεσα την ανάπτυξη και τα χαρακτηριστικά της για ολόκληρη τη χώρα. Οι συγκρουόμενες οικονομικές και γεωπολιτικές επιδιώξεις, καθιστούν την περιοχή «πεδίο βολής» ανάμεσα σε ευρωπαϊκά, αμερικάνικα και κινέζικα συμφέροντα με αντεστραμμένο παρανομαστή στο κλάσμα, τις ανάγκες της πόλης και τα δικαιώματα των ανθρώπων της.

Η πόλη δεν «αναπνέει» από πουθενά. Ασφυκτιά σε μία έκταση 9,5 km2 με καταθλιπτική αναλογία πρασίνου ανα κάτοικο και με αυτό να βρίσκεται συγκεντρωμένο στη μεγαλύτερη πυκνότητα του στα 2 μόνο σημεία όλης αυτής της έκτασης, ενώ και αυτό το πράσινο που κυριαρχεί δεν επιδρά σημαντικά στην ποιότητα του περιβάλλοντος.

Ο ταξικός χαρακτήρας της πόλης αποτυπώνεται σε κάθε παράγοντα της καθημερινότητας. Από το μέγεθος και την παλαιότητα των σπιτιών, τις δημόσιες υποδομές, το μορφωτικό επίπεδο, την οικονομική δραστηριότητα, τις πολιτιστικές και κοινωνικές δομές, τους ελεύθερους χώρους.

Η καταστροφή και η ερήμωση που προκάλεσε οι κρίση και η μνημονιακή πολιτική, δεν κρύβεται πλέον μόνο στις στατιστικές και τους οικονομικούς δείκτες. Είναι εμφανής στα κλειστά μαγαζιά, στις αίθουσες αναμονής του ΟΑΕΔ, αλλά πρίν απ όλα στο έλλειμμα ελπίδας της νέας γενιάς μεταναστών που αναγκάζεται να ξενιτευτεί για να επιβιώσει.

Επέκταση των μνημονίων και των προηγούμενων αντιδραστικών τομών στην Τ.Α. με τον “Κλεισθένη”.

Ο «Κλεισθένης» στοχεύει στον καθολικό έλεγχο των δήμων από το κεντρικό κράτος σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο και ταυτόχρονα στον σταδιακό απογαλακτισμό τους από κρατικούς πόρους. Η απόδοση αυτού του μοντέλου προϋποθέτει τη συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα και των κοινωνικών του υπηρεσιών,την επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησής τους και την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των Δήμων. Το πλαίσιο που εισάγει, για να θα ολοκληρωθεί σε επόμενες φάσεις και ανάλογα με την αποτελεσματικότητα του, καμία φιλολαϊκή πολιτική δεν προβλέπει να εφαρμοστεί.

Αυτό το πλαίσιο καμιά παράταξη ούτε στα λόγια, ούτε στην πράξη από τις υπάρχουσες στην πόλη δεν αμφισβητεί.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», στο περιβάλλον ξηρασίας που ανέλαβε, δεν κατόρθωσε να αναζωογονήσει τις προσδοκίες των δημοτών και να διαμορφώσει ένα διαφορετικό περιβάλλον σε κανένα τομέα της διοίκησης που άσκησε. Από την αρχή της θητείας της φρόντισε να προσδιορίσει « Το Όραμα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την περίοδο 2015-2019, με βάση τις εθνικές και ευρωπαϊκές αναπτυξιακές προτεραιότητες…» όπως δηλώνει στο στρατηγικό σχέδιο που υπέγραψε. Κινήθηκε πάνω στις ράγες που ορίζουν οι κανόνες και οι θεσμικές απαιτήσεις του κεντρικού κράτους, με οδηγό την αυταπάτη που καλλιέργησε ο βασικός πολιτικός της φορέας, την παραδοχή δηλαδή της «αλλαγής χωρίς σύγκρουση». Οι «σπόντες» ενάντια στην κυβερνητική πολιτική μέσω κυρίως ψηφισμάτων και προφορικών «εκρήξεων» του δημάρχου, διασκέδαζαν τις ενοχές τμήματος της παράταξής του, ενώ ακυρώνονταν στην πράξη από τον απόλυτο συντονισμό με την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της για την πόλη.

Με εντυπωσιακό τρόπο, μετά το 2014, από μία παράταξη με αντίληψη προσέγγισης των κινημάτων και αγωνιστικά γνωρίσματα, μετατράπηκε σε χειροκροτητή και προπαγανδιστή του έργου της δημοτικής αρχής, σε μηχανισμό θωράκισης της δημοτικής πλειοψηφίας και του δημάρχου. Σήμερα έχει καταλήξει σε κομματική παράταξη που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στοιχίζεται πειθαρχημένα πίσω από τις κεντρικές του επιλογές, αρνούμενος να χαράξει ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο για την πόλη, που δεν θα ταυτίζεται με το θεσμικό πλαίσιο που έχει εξοπλιστεί το μνημονιακό καθεστώς των δήμων.

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», προσπαθεί ασθμαίνοντας να αναστήσει τους δεσμούς με το εκλογικό της πελατολόγιο σε μία περίοδο που λόγω της συνολικής απαξίωσης του ρεύματος του, δεν μπορεί πλέον να το ικανοποιήσει με πολιτικούς όρους, αλλά μόνο ώς εκλογική πελατεία που προσδοκά τα αντίστοιχα οφέλη. Όσο και εάν προσπαθεί να αντιπολιτευθεί με τα παραδοσιακά δημοκρατικά χαρακτηριστικά του ακροατηρίου της, ουσιαστικά δεν έχει να προτείνει τίποτε περισσότερο, από μία αναπαραγωγή νεοφιλελεύθερων επιλογών, με κόστος για την πόλη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, αφού κάθε διαθέσιμος χώρος, στο πρόγραμμά της δεσμεύεται να γίνει επιχειρηματική δομή. Δεν αμφισβητεί ούτε κεραία από τις κυρίαρχες πολιτικές και επι της ουσίας εγκαλεί την απερχόμενη δημοτική αρχή επειδή καθυστέρησε στην εφαρμογή τους.

Ο υποψήφιος της ΝΔ- Διαλινάκης – «Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών», δεν φαίνεται να έχει κάτι περισσότερο να προτείνει πέρα από αυτά που άφησαν οι τραγικές θητείες του Μελά. Ταυτισμένοι και αυτοί με το νεοφιλελεύθερο δόγμα, το μόνο που μπορεί να περιμένει κανείς, είναι παράδοση δομών και υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα, απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα τους, αύξηση των δημοτικών τελών και αναζήτηση πρόσθετων πόρων στην ελεύθερη αγορά με ότι αυτό σημαίνει για τους δημότες και τα ήδη τσακισμένα εισοδήματά τους.

Στα υπόγεια της δεξιάς πολυκατοικίας «αρτι αφιχθείς» για τις εκλογικές ανάγκες, ο αποτυχημένος και ώς τηλε-κουτσομπόλης, Καμπούρης. Η υποψηφιότητά του δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν λόγω των λούμπεν και «γραφικών» του χαρακτηριστικών, ούτε είναι τόσο ακίνδυνη όσο εμφανίζεται. Είναι βαθιά επικίνδυνη και αντιδραστική, στηρίζεται στο ψέμα και την παραπλάνηση, περιέχει αυτούσια την ρητορική του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του μίσους στη διαφορετικότητα. Η εντεταλμένη υπηρεσία που εκτελεί με εντολή του εργοδότη του Καρατζαφέρη, ενσωματώνει τη ρητορική της χρυσής αυγής και εντάσσεται στις διεργασίες για τη διαμόρφωση “γειτονικού” στη χρυσή αυγή κομματικού φορέα στο χώρο της ακροδεξιάς.

H «Λαϊκή Συσπείρωση» ενώ αναπαράγει στους δήμους που ελέγχει το αφήγημα της «αριστερής διακυβέρνησης», ακολουθώντας κατα πόδας το κυρίαρχο θεσμικό πλαίσιο, όπου διεκδικεί το δήμο το καταγγέλλει, αποκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίφαση που την χαρακτηρίζει αφού το κριτήριό της δέν ορίζεται από την ουσία, το ρόλο και τα χαρακτηριστικά του θεσμού, αλλά του ποιος τον ελέγχει. Επιπλέον, υποτιμά την αξία και εργαλειοποιεί εκλογικά τις δυνατότητες των τοπικών κινημάτων και δράσεων με αποκλειστικό κριτήριο τον κομματικό σχεδιασμό.

Το πολιτικό μωσαϊκό των παρατάξεων στην πόλη, συμπληρώνουν ευκαιριακά μορφώματα που με κίνητρο το νέο εκλογικό σύστημα, συγκροτούνται στη βάση κομματικών χειρισμών, προσωπικών φιλοδοξιών, επιχειρηματικών και επαγγελματικών συμφερόντων. Έτσι, η υποψηφιότητα Τσιρίδη φαίνεται ώς εσωκομματικός χειρισμός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ για να ξεφουσκώσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις στο πρόσωπο του δημάρχου, με ανοιχτή την πόρτα της μετεκλογικής συνεννόησης με τον «ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ». Αντίστοιχα παιχνίδια επιτραπέζιας «στρατηγικής έμπνευσης» φαίνεται να λειτουργούν και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για το δεύτερο γύρο, μπαλαντέρ για διαμόρφωση μετεκλογικών πλειοψηφιών, χωρίς αρχές και θολό πολιτικό στίγμα.

Ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, πώς θα το κάνουμε;

Για εμάς η αντιπαράθεση με τη διαχείριση του κυρίαρχου πλαισίου είναι στοιχείο που καθορίζει τα χαρακτηριστικά μας. Μοναδικό κριτήριο για μας η υπεράσπιση, η διεύρυνση και η ικανοποίηση ολοκληρωμένα και καθολικά των λαϊκών αναγκών και των δικαιωμάτων.

Παλεύουμε και προτείνουμε θεσμούς που ενεργοποιούν τη συμμετοχή στα κοινά, αμφισβητώντας το μονοπώλιο της αστικής εξουσίας και ανατρέποντας παγιωμένες λογικές ανάθεσης, οικοδομώντας συμμετοχικές και διεκδικητικές δομές επιβολής της λαϊκής θέλησης και πλειοψηφίας στην κατεύθυνση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

Η παρουσία μας επιδιώκουμε να έχει μόνιμα και σταθερά χαρακτηριστικά και όχι να συντελέσει στην απαξίωση και την εκλογική περιοδικότητα που χαρακτηρίζει τις καθεστωτικές παρατάξεις. Στοχεύουμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός ρεύματος αντίστασης-απειθαρχίας και ανυπακοής με πυρήνα αγωνιστές και συλλογικότητες της πόλης σε ένα πλαίσιο στόχων και αιτημάτων για:

 • απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, αναψυχής, αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, όλου του χώρου των 640 στρ. των Λιπασμάτων προς το συμφέρον των κατοίκων της πόλης και του Λεκανοπεδίου

 • καμία επέκταση του ΟΛΠ, παύση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας που εντάσσεται στο Master Plan και συγκρούεται με τις ανάγκες των ανθρώπων για ελεύθερους χώρους περιβαλλοντική προστασία και ποιότητα ζωής

 • απομάκρυνση ΤΩΡΑ των εγκαταστασεων της OIL ONE και LAFARGE, καθώς και των ρυπογόνων βιομηχανικών συγκροτημάτων που μολύνουν τον αέρα και τη θάλασσα της πόλης με ταυτόχρονη εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτές

 • άμεση αποκατάσταση του Περιβαλλοντικού Πάρκου Σχιστού με δράσεις απασχόλησης, εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης ανέργων, προσφύγων και μεταναστών και απόδοση στις πόλεις με δημόσιο έλεγχο και στο πλαίσιο του ψυχαγωγικού, οικολογικού και αθλητικού του χαρακτήρα.

 • αναδάσωση του όρους Αιγάλεω και σταμάτημα της οικιστικής επέκτασης της πόλης προς το βουνό

 • απόδοση του χώρου της ΔΕΗ και δημιουργία πάρκου μνήμης και τιμής στους αγωνιστές του ΕΛΑΣ που έπεσαν για την υπεράσπισή της

 • δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας, πολιτιστικής δημιουργίας και αθλητικής δραστηριότητας της νεολαίας, με αυτοδαχειριστικά χαρακτηριστικά και λειτουργία

 • μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Όχι στις απολύσεις των συμβασιούχων

 • κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη, ρεύμα και νερό στο Δήμο μας – Καμιά κατάσχεση ή πλειστηριασμός από το Δήμο – Δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης για όσους/ες κινδυνεύουν

Απαιτούμε:

 • άμεση αύξηση των κονδυλίων από το κράτος στον δήμο μας ώστε να μπορεί να προσφέρει δωρεάν σε όλους τους κατοίκους ποιοτικές και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας, πολιτισμού κι αθλητισμού

 • δραστική μείωση δημοτικών τελών και φόρων μέχρι την οριστική κατάργησή τους και κάλυψη εξόδων λειτουργίας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του κεφαλαίου

 • άμεση απαλλαγή μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων απο φόρους και δημοτικά τέλη,

 • φραγμό στο ξεπούλημα της δημόσιας γης και των αγαθών στο Δήμο και την πόλη

 • αύξηση της φορολόγησης για όλες τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν τη γή, τη θάλασσα, τον αέρα και τις υποδομές της πόλης με πρώτους τους εφοπλιστές και τη διέλευση των πλοίων τους

Το αίτημα για την επανάκτηση του ΟΛΠ σε άλλο πλαίσιο και χαρακτήρα παραμένει επίκαιρο, όσο τα επιχειρηματικά πλάνα, οι εργασιακές συνθήκες και οι στόχοι των σημερινών ιδιοκτητών της, βρίσκονται απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες των ανθρώπων της πόλης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτήν.

Λέμε όχι

 • στα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα με βάση τα πλαίσια που επιβάλλει η Ε.Ε., στα Παρατηρητήρια και την επιτήρηση-συμμόρφωση με τις επιταγές των μνημονίων.

 • στην παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες και τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονούν για τη δημόσια υγεία και προστασία του περιβάλλοντος.

 • στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που αφορούν δικαιώματα, όπως η εκπαίδευση, η υγεία κ.ά. στους Δήμους που στοχεύει στην απαλλαγή των κυβερνήσεων από το οικονομικό κόστος τους και την προσαρμογή τους στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Η δυνατότητα να μπορέσουν να εφαρμοστούν αυτά και να βρεθούν οι αντίστοιχοι πόροι για μια άλλη πολιτική με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες απαιτείται σήμερα η συσπείρωση μέσα από εργατικά σωματεία απαλλαγμένα απο τον υποταγμένο συνδικαλισμό.

Χρειάζεται οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες για τη διαγραφή του χρέους την κατάργηση των μνημονίων, την κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο στην παραγωγή και όλη την κοινωνία, τη ρήξη/έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ, την υπεράσπιση της Ειρήνης και την έξοδο από το ΝΑΤΟ.

Οραματιζόμαστε μία πόλη φιλόξενη και φιλική σε καθέναν και καθεμιά, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, φυλή, θρησκεία, σεξουαλική προτίμηση, σωματική ή διανοητική κατάσταση και αναπηρία.

 

https://ektosplaisiou.blog/

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 22:02
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.