Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 13:08

Ανυπότακτη Πετρούπολη: παρουσίαση ψηφοδελτίου

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Ανυπότακτη Πετρούπολη: παρουσίαση ψηφοδελτίου


Το ψηφοδέλτιο της Ανυπότακτης Πετρούπολης απαρτίζεται από εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, φοιτητές, νέους και νέες. Από αγωνιστές και αγωνίστριες, των αγώνων του σήμερα, που συμμετείχαν ενεργά σε όποιο «μικρό» ή «μεγάλο» ζήτημα προέκυπτε στην γειτονιά μας. Από τους αγώνες για την προστασία του Ποικίλου Όρους μέχρι τους αγώνες για την απομάκρυνση της χωματερής από την Δυτική Αθήνα. Από τις μάχες για το ξήλωμα των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας μέχρι τους αγώνες ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων στον Δήμο μας. Από αγωνιστές που συμμετέχουν ενεργά στο ευρύτερο λαϊκό και εργατικό κίνημα, στα πρωτοβάθμια σωματεία. Αγωνιστές από το ανυπόταχτο φοιτητικό κίνημα και τον μαχόμενο κόσμο της εκπαίδευσης. Αγωνιστές με ενεργό συμμετοχή στα μέτωπα και τις μάχες κόντρα στον πόλεμο, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Από ανθρώπους του καθημερινού αγώνα και της αδιάκοπης πάλης για τη βελτίωση της ζωής της εργαζόμενης πλειοψηφίας, για τη ζωή που μας αξίζει.

Πιο συγκεκριμένα, στο ψηφοδέλτιο της Ανυπότακτης Πετρούπολης συμμετέχουν οι:

ΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, δημοσιογράφος, εκλεγμένο μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ, δραστηριοποιείται με το ΕΕΚ
ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Ιδιωτική υπάλληλος
ΑΛΕΞΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, φοιτητής Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας, μέλος ΕΑΑΚ
ΑΥΧΙΑΝΕΣ ΝΕΣΤΩΡ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, ηθοποιός-σκηνοθέτης, μέλος Ανατρεπτικής Συσπείρωσης Ηθοποιών
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, λογιστής, αυτοαπασχολούμενος
ΔΑΒΕΤΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ, φοιτήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, μέλος ΕΑΑΚ
ΗΛΙΑΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΣΤΑΥΡΟΥ, μαθηματικός
ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΧΟΝΤΩ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, δραστηριοποιείται με το ΕΕΚ
ΚΑΡΑΜΠΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, φοιτητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλος ΕΑΑΚ
ΚΟΝΙΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, φοιτητής Ε.Μ.Πολυτεχνείου, μέλος ΔΣ του Φοιτ. Συλλόγου Μεταλλειολόγων - Μεταλλουργών
ΚΟΝΤΟΕ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, μεταφράστρια, ιδιωτική υπάλληλος
ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, χειριστής βαρέων οχημάτων, μέλος Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΚΟΥΝΝΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, άνεργος, ακτιβιστής LGBTQi+ κοινότητας
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ, ιδιωτικός υπάλληλος
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, φοιτητής Πανεπιστημίου Αθήνας, μέλος του ΔΣ του Φοιτ. Συλλόγου Χημικού
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, οικοδόμος, Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια
ΛΥΤΡΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, φοιτητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας
ΜΟΣΧΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, μηχανικός μεταλλείων - μεταλλουργός, ιδιωτικός υπάλληλος
ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ, μαθηματικός
ΜΠΙΝΙΩΡΗ ΑΣΠΑΣΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ψυχολόγος
ΝΙΑΡΧΑΚΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ του ΣΑΜΠΑΤΗ, αυτοκινητιστής, δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, βιολόγος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, εργαζόμενος INTRACOM, μέλος του Συντονισμού ενάντια στα Μνημόνια
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ιδιωτικός υπάλληλος
ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, μηχανικός μεταλλείων - μεταλλουργός, ιδιωτικός υπάλληλος
ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Γραμματέας Συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης
ΠΕΤΡΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, καλλιτέχνιδα, ακτιβίστρια του αντιρατσιστικού κι αντισεξιστικού κινήματος, μέλος ΚΕΕΡΦΑ
ΡΟΥΠΑ ΜΑΡΙΑ του ΟΔΥΣΣΕΑ, εργάτρια βιοτεχνίας, απεργιακή 8 Μάρτη
ΣΟΓΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, άνεργη, μέλος Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΣΟΓΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, συνταξιούχος, δραστηριοποιείται με το ΕΕΚ
ΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ) του ΧΡΗΣΤΟΥ, διακοσμήτρια, μέλος ΚΕΕΡΦΑ
ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, λογίστρια, μέλος ΚΕΕΡΦΑ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΘΩΜΑ, αυτοαπασχολούμενος

 

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου:

ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ, χημικός, ιδιωτικός υπάλληλοςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/01/2019

Η Ανυπότακτη Πετρούπολη, μετά από μια μαζική συνέλευση στις 13/1, αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019.

Στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης, των μνημονίων που φεύγουν για να μείνουν, της φτώχειας, της ανεργίας και της καταπάτησης εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, της πολεμικής και φασιστικής απειλής, πιστεύουμε ότι η φωνή της ανατρεπτικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς είναι ανάγκη να ακουστεί και να δυναμώσει σε όλες τις γειτονιές και τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες - και ο δήμος Πετρούπολης μεταξύ αυτών- έχουν μετατραπεί εδώ και πολλά χρόνια σε μακρύ χέρι του κράτους. Πρωτοστατούν στην υποβάθμιση και διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, την εφαρμογή των κάθε μορφής ελαστικών σχέσεων εργασίας, την αρπαγή του λαϊκού εισοδήματος μέσω των δημοτικών τελών, το ξεπούλημα της δημόσιας γης και την παραχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο δημοτικών υπηρεσιών και έργων. Η μέχρι τώρα εμπειρία λέει ότι,μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο που διαμόρφωσε ο Καλλικράτης και έρχεται να ολοκληρώσει ο Κλεισθένης, με την επιταγή των ισοσκελισμένων ή/και πλεονασματικών προϋπολογισμών, το συνεχιζόμενο πετσόκομμα της κρατικής χρηματοδότησης και τη μετατροπή των δήμων σε επιχείρηση, την ένταση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία τους και την παραχώρηση λειτουργιών τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο φιλολαϊκής διαχείρισης και εφαρμογής μέτρων για το συμφέρον των δημοτών.

Ο μόνος δρόμος για μια αξιοβίωτη ζωή είναι ο συλλογικός αγώνας των κατοίκων για να επιβάλουν δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, μόνιμους διορισμούς με γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών, δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τη δημόσια υγεία, γκρέμισμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τις γειτονιές, ανοιχτά σχολειά για όλα τα παιδιά, ελεύθερους από το κέρδος δημόσιους χώρους και δραστηριότητες, για να μην πέσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, για να είναι οι πόλεις μας ανοιχτές σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Ο αγώνας για την κατάργηση των ασφυκτικών πλαισίων και των μνημονιακών νόμων που επιβάλλουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΕΕ και η ανατροπή αυτής της πολιτικής και όλων των εκφραστών της, είναι μονόδρομος.

Στον δήμο Πετρούπολης, όλα τα προηγούμενα χρόνια η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης άσκησε καθαρά διαχειριστική πολιτική, εφάρμοσε όλες τις επιταγές του κεντρικού κράτους και υποτάχθηκε στις πολιτικές απαιτήσεις των μνημονιακών νόμων και του Καλλικράτη.Πολλές φορές υποστηρίχθηκε, σε αυτές τις επιλογές, για την δήθεν ανάπτυξη της πόλης μας και από τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Σχεδόν πάντα η «ομοφωνία» τους έσπασε μόνο από τις τοποθετήσεις και την ψήφο-εναντίωση της «Ανυπότακτης Πετρούπολης» και το αίτημά μας για αγωνιστική και μαχητική πάλη ενάντια στις πολιτικές αυτές και όχι «συμμόρφωση».
Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η Ανυπότακτη Πετρούπολη συμμετέχει και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές για να ακουστεί μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο η φωνή των αγωνιζόμενων κατοίκων. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην αναγέννηση και το δυνάμωμα των αντιστάσεων και των συλλογικών μορφών πάλης, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης σε όλους τους αγωνιστές, τους εργαζόμενους και την νεολαία της Πετρούπολης, μπροστά στις εκλογές αλλά και την επομένη αυτών. Καλούμε όσους και όσες δεν βολεύονται με την παρούσα κατάσταση, κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα που μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες με εμάς, να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια. Κόντρα στην απελπισία, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια προτάσσουμε τη συλλογική πάλη και την αξιοπρέπεια.
Για ένα κίνημα μαζικό, ανατρεπτικό, νικηφόρο.

 

https://anypotaktipetroupoli.blogspot.com/

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.