Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 21:58

ΟΧΙ στους εφοπλιστικούς εκβιασμούς– Δημόσιες Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες ΤΩΡΑ - Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση -Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

ΟΧΙ στους ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ – ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΡΑ

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση -Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

Ο πολυήμερος ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Σαμοθράκης αναδεικνύει με το πιο γλαφυρό τρόπο τα αποτελέσματα της χρόνιας εφοπλιστικής ασυδοσίας στις λεγόμενες «άγονες» ακτοπλοϊκές γραμμές.

Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι τουρίστες να διαμένουν «άστεγοι» στο λιμάνι της Καμαριώτισσας και της Αλεξανδρούπολης, αδυναμία επαρκούς τροφοδοσίας βασικών προϊόντων – τροφίμων, καθώς και της αποκομιδής των σκουπιδιών, είναι η εικόνα των τελευταίων ήμερων.

Η «νέα», «οριστική», αποχώρηση του εφοπλιστή Μανούση από το νησί είναι άλλο ένα επεισόδιο στους συνεχείς εκβιασμούς των κερδοσκοπικών εφοπλιστικών συμφερόντων που, αν και ιδιώτες επιχειρηματίες, μονοπωλούν, μέσω μάλιστα γενναίας κρατικής επιδότησης, για χρόνια την γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη. Γεγονός το οποίο παρατηρείται εκβιαστικά και χωρίς να δίνονται λύσεις, και στην αποκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σαμοθράκης πληρώνουν εδώ και πολλά χρόνια ακριβά την έλλειψη ενός επαρκούς δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Πανάκριβα εισιτήρια, ελλιπή δρομολόγια, ανεπάρκεια στην τροφοδοσία ακόμα και βασικών προϊόντων, είναι η καθημερινότητα στο νησί όλο το χρόνο που πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες.

-Άμεση λύση στον απεγκλωβισμό των επισκεπτών και την τροφοδοσία της Σαμοθράκης με χρήση δημοσίων πλοίων και επίταξη ιδιωτικών.

-Δημόσιες φθηνές συγκοινωνίες για όλο το χρόνο για όλους τους κατοίκους μόνιμους – περιστασιακούς.

-Επαρκή τακτικά δρομολόγια που να καλύπτουν σταθερά τις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών.

Άμεση εφαρμογή αντισταθμιστικών μέτρων προκειμένου οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι και συνολικά οι κάτοικοι του νησιού να μειώσουν το οικονομικό κόστος και όχι μόνο, που αποκόμισαν από την ανεπάρκεια αυτή.

 

https://antarsiaanmakthraki.blogspot.com/

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 20:12

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.