Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 13:01

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Όχι στους καουμπόϊδες των ΗΠΑ. Καμιά στήριξη στην εκστρατεία τους ενάντια στο Ιρανικό πλοίο.

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Η πειρατεία που επιδιώκει να ασκήσουν οι ΗΠΑ στην Μεσόγειο με αφορμή το ιρανικό πλοίο ADRIAN DARYA-1 αποτελούν μια ακόμα μαχαιριά στην υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή, των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών, του δικαιώματος στην ελεύθερη ναυσιπλοία.

Η απαίτηση των ΗΠΑ   απ όλες τις κυβερνήσεις του Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης της ΝΔ,  να μην διευκολύνουν το τάνκερ με την απειλή του χαρακτηρισμού όποιου το κάνει σαν "τρομοκρατική οργάνωση" δείχνει  το μέγεθος της βάναυσης, βίαιης, ιμπεριαλιστικής συμπεριφοράς των ΗΠΑ και της κυβέρνησης Τραμπ. Η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να ευθυγραμμιστεί μέσα απο τις δηλώσεις του υπουργού ναυτιλίας δείχοντας πειθήνια υποταγή στις απαράδεκτες, ψυχροπολεμικές απαιτήσεις των ΗΠΑ.

Οι απαράδεκτες αυτές απειλές έρχονται σε μια περίοδο που διεξάγονται εντατικές διαπραγματεύσεις για την παραπέρα αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας- ΗΠΑ. Διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν επί κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζονται πάνω στο ίδιο μοτίβο σήμερα με την ΝΔ. Η ευθυγράμμιση της άρχουσας τάξης και  των κυβερνήσεών της με τις ΗΠΑ και τις πιο επιθετικές ιμπεριαλιστικέ δυνάμεις, ο άξονας με την Αίγυπτο και το Ισραήλ  εμπλέκει αντικειμενικά  την χώρα μας στην δίνη των πιο επικίνδυνων τυχοδιοκτισμών για να εξασφαλίσει προνομιακή θέση το κεφάλαιο στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της περιοχής.  

Καμιά υποχώρηση στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για εμπάργκο στο Ιράν!!

 Όχι στην νέα επιθετική συμφωνία. Έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.   Όχι στους εξοπλισμούς όχι στην αύξηση των πολεμικών δαπανών. Λεφτά για τις λαικές ανάγκες όχι  τις τράπεζες και τις φρεγάτες.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 13:03
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.