Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 22:30

Ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία: Ιστορία, ανάλυση, αλληλεγγύη. Το βίντεο της εκδήλωσης

Γράφτηκε από

Ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία: Ιστορία, ανάλυση, αλληλεγγύη

 

Η εκδήλωση αρχίζει στο 11ο λεπτό

Δευτέρα, 7 Μαρτίου, ώρα 8 μμ

Πάρτε μέρος στο φόρουμ για να ακούσετε Ουκρανούς ακτιβιστές και αναλυτές να συζητούν για την εξελισσόμενη κρίση και για το πώς πρέπει να αντιδράσουν οι διεθνιστές σε αυτήν.

Η μεγάλης κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στο κυρίαρχο έθνος της Ουκρανίας είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα και ανησυχητικά γεγονότα στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία και έχει προκαλέσει μια διεθνή κρίση. Ο Πούτιν φαίνεται αποφασισμένος να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία και να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς μαριονέτας. Ενώ η κατάσταση είναι ρευστή και δεν είναι σαφές πώς θα εξελιχθεί, είναι βέβαιο ότι οι ανθρώπινες συνέπειες του πολέμου θα είναι φρικτές και οι γεωπολιτικές συνέπειες επικίνδυνες.

Πώς πρέπει να κατανοήσουμε αυτή την κρίση; Ποια είναι η ιστορική δυναμική πίσω από τη σημερινή συγκυρία; Ποιες είναι οι ιδεολογικές συνιστώσες του πουτινισμού; Ποιο είναι το λάθος με τις αντιδράσεις πολλών αριστερών και αντιπολεμικών ακτιβιστών; Αντίθετα, πώς θα έμοιαζε μια γνήσια σοσιαλιστική-διεθνιστική προοπτική για το ζήτημα; Πώς βλέπουν την κατάσταση οι Ουκρανοί και Ρώσοι αριστεροί και γιατί οι προοπτικές τους λείπουν από τόσο μεγάλο μέρος της συζήτησης στη δυτική αριστερά;

Αυτό το φόρουμ θα εξετάσει αυτά και συναφή ερωτήματα.

ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ/ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Ο Denys Pilash είναι πολιτικός επιστήμονας και αριστερός ακτιβιστής στο Κίεβο. Είναι μέλος της δημοκρατικής σοσιαλιστικής οργάνωσης Σοσιαλιστικό Κίνημα (Sotsialniy Rukh) και συμμετέχει στη συντακτική επιτροπή του Commons: Journal of Social Criticism, μια έκδοση της ουκρανικής αριστεράς που προσφέρει κριτική ανάλυση για την οικονομία, την πολιτική, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Η Hanna Perekhoda είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Λωζάνης και μέλος της SolidaritéS στο καντόνι Vaud της Ελβετίας. Η έρευνά της εξετάζει τη συζήτηση για το ουκρανικό ζήτημα μεταξύ των μπολσεβίκων. Κατάγεται από το Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Η Catherine Samary είναι συγγραφέας του βιβλίου Η Γιουγκοσλαβία διαμελίζεται. Συνεργάζεται συχνά με τη Le Monde diplomatique και συνδέεται με το περιοδικό και το δίκτυο Balkanologie. Είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της Attac France και συμμετέχει στη Διεθνή Επιτροπή της Τέταρτης Διεθνούς.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Ο Stephen R. Shalom είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του New Politics και μέλος του Internationalism from Below. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Φιλιππίνες: A Study of Neocolonialism and Imperial Alibis: Rationalizing U.S. Intervention After the Cold War και εκδότης του Socialist Visions.

--------------------

*** Αυτή η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί και θα παρέχεται ζωντανή μετάφραση με υπότιτλους ***

Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από τους

Internationalism from Below & Haymarket Books

με τη συνδιοργάνωση των

Commons: Journal of Social Criticism,

LeftEast,

New Politics magazine,

Solidarity,

Sotsialniy Rukh (Social Movement), μια δημοκρατική σοσιαλιστική οργάνωση στην Ουκρανία 

Tempest Collective.

Facebook event page: https://www.facebook.com/events/1278349039240536

 

tweet: https://twitter.com/IntlFromBelow/status/1498719448315965445

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ μέσω του Eventbrite για να λάβετε έναν σύνδεσμο για τη ζωντανή μετάδοση την ημέρα της εκδήλωσης:

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 23:30

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.