Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 16:45

Αλβανία: συνεχίζονται οι μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια

Αλβανία: συνεχίζονται οι μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια

Με συνθήματα όπως ''φορολογήστε τους ολιγάρχες'' και ''κάτω η κυβέρνηση των ολιγαρχών'' ο αλβανικός λαός δηλώνει πως δεν θα πληρώσει αυτός την κερδοσκοπία μιας χούφτας πλουσίων που παίζουν με τις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων.

Στο στόχαστρο μπαίνουν συγκεκριμένοι μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν τα διυλιστήρια και τις εισαγωγές καυσίμων αλλά και η κυβέρνηση η οποία μέχρι χθες αρνούνταν να ελέγξει την ''ελεύθερη αγορά'' με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό της τιμής του ψωμιού.

Η πρώτη διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου μετά από μια ανακοίνωση στα social media. Mέρα με τη μέρα η μαζικότητα αυξανεται.

Μερικές μέρες μετά, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, δήλωσε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο έκτακτων κρατικών παρεμβάσεων προκειμένου να ελεγχθεί η κερδοσκοπία. Όμως φοιτητές, εργαζόμενοι και λοιποί πολίτες συνέχισαν να βγαίνουν στους δρόμους των Τιράνων, του Δυρραχίου και της Κορυτσάς.

 poreia2

poreia3

poreia4

poreia5

ΦΩΤΟ:

Our Balkans - Τα δικά μας Βαλκάνια

Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση Organizata Politike με τα αιτήματα που θέτει η ριζοσπαστική πρέρυγα του κινήματος καθώς και την καταγγελία της Organizata Politike για απειλές της αστυνομίας σε προπαγανδιστική παρέμβαση της οργάνωσης

 pano1

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Από το πρωί ακτιβιστές της Organizata Politike έχουν έρθει σε αστικούς σταθμούς, σταυροδρόμια και πλατείες για να καλέσουν τους πολίτες για τη διαμαρτυρία του Σαββάτου (19/3)

Όπως πάντα η δημοτική αστυνομία του Erion Veliaj προσπαθεί να σταματήσει τη δραστηριότητα ανθρώπων που προσπαθούν να οργανωθούν ειρηνικά εναντίον της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ο δημόσιος χώρος έχει καταληφθεί.

Σε αντίθεση με άλλες φορές, αυτή τη φορά η δημοτική αστυνομία ειδοποίησε την αστυνομία επιβολής της τάξης. Δύο περιπολίες της αστυνομίας έχουν έρθει στην πλατεία Skanderbej προσπαθώντας να συλλάβουν ακτιβιστές της Organizata Politike, παραβιάζοντας το νόμο για τις συγκεντρώσεις που επιτρέπει τη συγκέντρωση πολιτών σε δημόσιους χώρους.

Εκτός από την δημόσια καταγγελία, θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας διώκοντας τους αστυνομικούς που προσπάθησαν βίαια να σταματήσουν την πολιτική μας δραστηριότητα.

Μετά τις αντιδράσεις και τη συμπαράσταση πολυάριθμων πολιτών, η αστυνομική δύναμη έχει αποσυρθεί απειλητικά ζητώντας μας να παρουσιαστούμε στην αστυνομία μετά τη παρέμβαση

Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τη λαϊκή διαμαρτυρία!

Ραντεβού το Σάββατο, 11:00, στην πλατεία Skëderbej, για πορεία προς το πρωθυπουργικό γραφείο.

 https://www.facebook.com/orgpol19Marthporeia

Η έξοδος από την κρίση απαιτεί θάρρος και ειλικρίνεια!

Τα προτεινόμενα μέτρα χθες από την Edi Rama είναι ανίσχυρα ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έχει καταλάβει την κοινωνία. Αυτή τη φορά απαιτεί θάρρος και πολιτική ειλικρίνεια, τα οποία λείπουν εντελώς αυτή η κυβέρνηση των ολιγαρχών. Για να βγούμε από την κρίση, εκτός από την καταπολέμηση του διεφθαρμένου και εγκληματικού πλούτου που συσσωρεύεται όλα αυτά τα χρόνια, χρειάζεται η υιοθέτηση αυτών των μέτρων:

  1. Ελάχιστο εισόδημα επιβίωσης 18.000 lek ανά μήνα ανά άτομο.
  2. Κατώτατος μισθός 43.000 lek ανά μήνα.
  3. Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των μισθών έως και 100.000 lek το μήνα.
  4. Καθιέρωση ανεξάρτητου εθνικού οργανισμού ελέγχου και καθορισμού του ανώτατου ορίου των τιμών του πετρελαίου και των βασικών προϊόντων.
  5. Ανεξάρτητη διερεύνηση του ολιγοπωλίου του τομέα υδρογονανθράκων και ιδιαίτερα της πτώχευσης και της καταστροφής της μονάδας επεξεργασίας πετρελαίου Ballsh.
  6. 1% φόρος στα περιουσιακά στοιχεία που υπερβαίνουν το όριο των 1.000.000 ευρώ.
  7.  20% φόρος κερδών και μερισμάτων σε μεγάλες εταιρείες και ολιγαρχίες.

Σήμερα στις 11:00 ξανά σε διαμαρτυρία, από την πλατεία Σκεντέρμπεϊ στο Πρωθυπουργικό Γραφείο!

«Θα βγούμε στο δρόμο»

κατά εκατοντάδες, κατά χιλιάδες

Αν δεν πέσουν οι τιμές

η κυβέρνηση θα πέσει! "

Organizata Politike

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: elaliberta.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 17:04

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.