Dan La Botz Η οργάνωση United Auto Workers (UAW), της οποίας 450.000 μέλη εργάζονται κυρίως σε εργοστάσια κατασκευής και ανταλλακτικών, απήργησε για πρώτη φορά στην ιστορία της και στις τρεις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες, τη Ford, τη General Motors και τη Stellantis (Chrysler and Jeep). Το συνδικάτο απεργεί με αιτήματα την αύξηση των μισθών κατά 40% σε διάστημα τεσσάρων ετών, την αποκατάσταση των συνταξιοδοτικών παροχών, την υγειονομική περίθαλψη των συνταξιούχων, το επίδομα διαβίωσης, περισσότερες αμειβόμενες αργίες, μεγαλύτερη συμμετοχή στα κέρδη, 32ωρη εβδομάδα εργασίας και την κατάργηση των υποχρεωτικών υπερωριών.
Το σωματείο των ηθοποιών, που αριθμεί 160.000 μέλη, προχώρησε σε απεργία από τις 14 Ιουλίου. Η SAG-AFTRA (Screen Actors Guild-American Federation) πραγματοποίησε πικετοφορίες έξω από μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ σε οκτώ τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων το Λος Άντζελες και η Νέα Υόρκη. Διακεκριμένοι ηθοποιοί, συμπεριλαμβανομένης της Σούζαν Σάραντον, συμμετείχαν στην απεργία...Ανήσυχοι για το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν δίκαιο μερίδιο από ένα μέλλον που κυριαρχεί το streaming και έχοντας σιχαθεί να βλέπουν υπέρογκες αμοιβές για τους μεγιστάνες του θεάματος, οι ηθοποιοί ενώθηκαν με τους 11.500 απεργούς σεναριογράφους που απήργησαν τον Μάιο με παρόμοιες ανησυχίες. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) αποτελεί…
Howie Hawkins Μια ολοσέλιδη καταχώρηση στην εφημερίδα New York Times της 16ης Μαΐου 2023 αποτελεί παράδειγμα της ηθικής χρεοκοπίας και της αυτοκρατορικής αλαζονείας ορισμένων καλά χρηματοδοτούμενων ομάδων της αυταρχικής Αριστεράς και του πασιφιστικού αντιπολεμικού κινήματος που αντιτίθενται στην αλληλεγγύη προς την αντίσταση της Ουκρανίας στην εισβολή της Ρωσίας.
Καθώς πλησιάζει το εξαμηνιαίο συνέδριο των DSA, πολλοί στη σοσιαλιστική Αριστερά συζητούν την τρέχουσα κατάσταση και το μέλλον της οργάνωσης. Οι πολιτικές επιλογές των ηγετών των DSA έχουν οδηγήσει την οργάνωση να κινηθεί προς τα δεξιά, καθώς ο στόχος της οικοδόμησης ενός προοδευτικού συνασπισμού εντός του Δημοκρατικού Κόμματος έχει γίνει και πάλι η κεντρική ιδέα της οργάνωσης. Ως αποτέλεσμα, ο πολιτικός χώρος που μπορεί κάποιος να λειτουργήσει εντός των πλαισίων των DSA έχει περιοριστεί σημαντικά. Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη πολιτική περίοδο…
Η βίαιη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτέλεσε ένα είδος Λυδίας Λίθου για την Αριστερά…Με αφορμή το Συνέδριο Socialism 2022 -που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο το Σαββατοκύριακο της Εργατικής Πρωτομαγιάς- και εμπνευσμένη από μια συνεδρίαση υπό την καθοδήγηση της Ουκρανής πολιτικής οικονομολόγου και ακτιβίστριας Γιούλια Γιουτσένκο, μια ομάδα κυρίως Αμερικανών αριστερών συναντήθηκε για να συγκροτήσει αυτό που ονομάστηκε Δίκτυο Αλληλεγγύης στην Ουκρανία - ΗΠΑ (USN-US). Τους τελευταίους μήνες, και με την ενεργό υποστήριξη τόσο των Ουκρανών αριστερών (όπως το Κοινωνικό Κίνημα / Sotsialnyi Rukh), όσο και του αναπτυσσόμενου διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης, το USN-US προσπαθεί να αναπτυχθεί και να κερδίσει υποστήριξη.
Ο Howie Hawkins είναι συνταξιούχος εργάτης αποθήκης του συνδικάτου των Teamsters, υποψήφιος του Πράσινου Κόμματος των ΗΠΑ για τις Προεδρικές εκλογές του 2020 και οικοσοσιαλιστής. Μαζί με μια σειρά άλλων αριστερών, σοσιαλιστών, συνδικαλιστών και ακαδημαϊκών, βοήθησε πρόσφατα στη δημιουργία του Δικτύου Αλληλεγγύης στην Ουκρανία (ΗΠΑ). Ο Hawkins μίλησε στον Federico Fuentes για την πρωτοβουλία και τις προκλήσεις της οικοδόμησης αλληλεγγύης με την Ουκρανία, ενώ ταυτόχρονα αντιτίθεται στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.
Σελίδα 1 από 9