Απαιτούμε το άδειασμα των φυλακών, απαιτούμε στέγη για όσους δεν έχουν, απαιτούμε να διακοπούν οι πολεμικές δαπάνες, να εγγυηθούν σε όλους κλινικές εξετάσεις και να παράσχουν σε όλους μέσα προστασίας από την επιδημία. Δεν θέλουμε να επιβιώσουν μόνο οι δυνατότεροι, θέλουμε ακόμα και εκείνους που έχουν ζήσει για μεγάλο διάστημα να συνεχίσουν. Θέλουμε εκείνους που είναι ασθενείς να έχουν κάποιον που να τους αγαπά και να τους φροντίζει: με μερικά F-35 μαχητικά-βομβαρδιστικά μπορούμε να έχουμε προστατευτικές στολές και όλα τα απαραίτητα μέσα ώστε κανείς να μην πεθάνει μόνος πια. Θα πάνε όλα καλά; Θα τα καταφέρουμε; Εξαρτάται από τον καθένα…
Paola Tamma, Antonello Zecca Η επιδημία του κορονοϊού στην Ιταλία προκάλεσε πανεθνικές απεργίες που εξαπλώθηκαν από τους εργάτες των ναυπηγείων στη Λιγουρία στο βορρά μέχρι τους χαλυβουργούς στην Απουλία στο νότο, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα αφεντικά των συνδικάτων… Οι αυθόρμητες απεργίες, ο αγώνας και η αυτοοργάνωση των εργαζομένων ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να καλέσει αυτή τη συνάντηση.
Gauche Anticapitalste Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά – SAP καλεί σε αλληλεγγύη όλους τους εργαζόμενους(ες) και τις λαϊκές τάξεις για να αντιμετωπίσουμε την επιδημία του Covid-19. Μαθαίνοντας τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Wilmès των τρεχουσών υποθέσεων, η Αντικαπιταλιστική Αριστερά κρίνει τα μέτρα αυτά ταυτόχρονα και ανεπαρκή και ασυνεπή και άδικα [Αναδημοσίευση από το Περιοδικό Τέσσερα].
1. Όλο το σύστημα υγείας κάτω από δημόσιο έλεγχο. 2. Αναρρώσεις με πλήρη μισθό. 3. Πολλαπλασιασμό της επένδυσης για ιατρική έρευνα. 4. Πραγματοποίηση δημοσίων δαπανών που χρειάζονται για να αντιμετωπιστεί η επιδημία και η οικονομία. 5. Διεθνής αλληλεγγύη...Ο στόχος των μέτρων αυτών είναι να κερδηθεί ο πόλεμος κατά του κορονοϊού, να ισχυροποιηθεί ο λαός και οι εργαζόμενες τάξεις, να ενισχυθούν τα δικαιώματά τους, να περάσει το χρηματοδοτικό βάρος τους σε όσους έχουν τα περισσότερα, να δοθεί πολιτική διέξοδος στη διαμαρτυρία και τη λαϊκή οργή και να βραχυκυκλωθεί η λαϊκίστικη δημαγωγία των διάφορων δεξιών.
Σήμερα το απόγευμα περισσότερες από 8 χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο Βερολίνο, καθώς και σε σχεδόν 30 πόλεις της Γερμανίας, φωνάζοντας: "Ανοίξτε τα σύνορα, σώστε ζωές, πολεμήστε το φασισμό!”. Η διαδήλωση του Βερολίνο πέρασε από τα γραφεία της Κομισιόν και κατέληξε συμβολικά στο ελληνικό προξενείο. Άνθρωποι από ένα ευρύ πολιτικό και κοινωνικό φάσμα καταδίκασαν οργισμένοι την απάνθρωπη πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα στα σύνορα απέναντι στους πρόσφυγες, μια πολιτική που έχει την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας.
Του Γιώργου Μητραλιά. Όταν το βράδυ της πρώτης μέρας των γαλλικών απεργιακών κινητοποιήσεων προειδοποιούσαμε ότι “Η αναμέτρηση της κυβέρνησης Μακρόν με τη γαλλική κοινωνία, που άρχισε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, δεν είναι παίξε γέλασε”. Ότι “Μυρίζει μπαρούτι και είναι ξεχωριστή, σαν εκείνες τις σπάνιες που έγραψαν ιστορία στη Γαλλία και στην οικουμένη”. Και ότι “ θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες, και πιθανότατα τις επόμενες βδομάδες”, σίγουρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις θα σπάσουν κάθε ρεκόρ διάρκειας μπαίνοντας σε λίγο στον τρίτο μήνα τους!
Σελίδα 1 από 20