Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 00:10

Μετά το δράμα του Κονφλάνς Σεντ Ονορίν: θυμός, αλληλεγγύη, απόρριψη του τσουβαλιάσματος

Μετά το δράμα του Κονφλάνς Σεντ Ονορίν: θυμός, αλληλεγγύη, απόρριψη του τσουβαλιάσματος

NPA - Nouveau Parti Anticapitaliste

Με τρόμο πληροφορηθήκαμε στο NPA τον αποκεφαλισμό ενός δασκάλου γυμνασίου στο Κονφλάνς Σεντ Ονορίν την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου. Όλες οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του, τους φίλους, τους μαθητές και τους συναδέλφους του, και ευρύτερα με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, που είναι προφανώς συγκλονισμένο από αυτό το φρικτό έγκλημα.

Το NPA καταδικάζει αυτήν την απεχθή πράξη. Όποια και αν είναι τα συμπεράσματα της έρευνας, τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια δολοφονία. Επαναλαμβάνουμε την ακλόνητη δέσμευσή μας για την ελευθερία της έκφρασης και την παιδαγωγική ελευθερία των εκπαιδευτικών.

Μετά την τραγωδία, ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ έχουν ξεπεράσει ο ένας τον άλλον, κάνοντας πολλές διακηρύξεις αγάπης για τους δασκάλους, για τους οποίους εξέφραζαν μόνο περιφρόνηση τον υπόλοιπο χρόνο, και επαινώντας τον ουσιαστικό ρόλο των σχολείων, τα οποία δεν έχουν σταματήσει να καταστρέφουν τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, είναι δύσκολο να μην είμαστε αγανακτισμένοι με την υποκρισία ενός λευκού που υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης των εκπαιδευτικών όταν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό οργανώνεται το κυνήγι των ανυπότακτων εκπαιδευτικών στο σύστημα Εθνικής Παιδείας, όπως στην περίπτωση των τεσσάρων εκπαιδευτικών στο Μελλέ που τιμωρήθηκαν επειδή κινητοποιήθηκαν ενάντια στη μεταρρύθμιση των εξετάσεων Μπακαλορεά.

Επιπλέον, η κυβέρνηση συμμετέχει στο ισλαμοφοβικό ξέσπασμα, συνδέοντας την τραγωδία του Κονφλάνς Σεντ Ονορίν με το κοινοβουλευτικό νομοσχέδιο για τον «αυτονομισμό», η λογική του οποίου είναι να ενισχύσει περαιτέρω το συλλήβδην τσουβάλιασμα των μουσουλμάνων, των φονταμενταλιστών και των τρομοκρατών.

Αντί να κινούνται εναντία στο ξέσπασμα του ισλαμοφοβικού μίσους που είδαμε από χθες το βράδυ, οι αρχές συμβάλλουν σε αυτό, ενισχύοντας τα ρήγματα στα οποία ευδοκιμούν τα μίση, οι ιδεολογίες του θανάτου και ο θρησκευτικός φανατισμός, οι εχθροί των εργαζομένων και των λαών.

Η αλληλεγγύη μας είναι απόλυτη με τους συγγενείς, τους φίλους και τους συναδέλφους του Σαμιουέλ Πατί, και γενικότερα με όλο το διδακτικό προσωπικό, που έχουν κτυπηθεί από αυτήν τη δολοφονία. Το NPA θα συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες για την έκφραση πένθους, θυμού και αλληλεγγύης μετά από αυτήν την τραγωδία, ενώ αρνείται οποιαδήποτε λογική εθνικής ενότητας με τους ψεύτικους φίλους των δασκάλων και με εκείνους που υποστηρίζουν με απερίσκεπτη βιασύνη την καταπίεση και τον αυξανόμενο στιγματισμό των Μουσουλμάνων.

Μοντρέι, 17 Οκτωβρίου 2020

www.internationalviewpoint.org

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 21:55