Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 23:37

Ισπανία:συνελήφθη και φυλακίζεται για τους στίχους του ο ισπανός ράπερ Πάμπλο Χασέλ!

Ισπανία:συνελήφθη και φυλακίζεται για τους στίχους του ο ισπανός ράπερ Πάμπλο Χασέλ!

Σήμερα το πρωί, 16/2/2021, στο Πανεπιστήμιο της Λιειδά, η αστυνομία της Καταλονίας συνέλαβε τον Pablo Hasel. Μετά από την μεγάλη αντίσταση των φοιτητών που ήταν μαζί του στο κτήριο όλο το βράδυ ήρθαν το πρωί δεκάδες βαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και έσπασε τα οδοφράγματα του πανεπιστημίου για να συλλάβει τον Χασέλ.

Έχουν ήδη καλεστεί διαδηλώσεις σε όλη την Ισπανία στις 16 και 17 Φλεβάρη.

16F

 

17F

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, πρόκειται για εφαρμογή του ίδιου νόμου για τη λογοκρισία στην τέχνη, που ψηφίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. “Στην Ισπανία, με βάση τον ίδιο νόμο "περι υποκίνησης σε βία ή μίσος", συνελήφθη ο καλλιτέχνης της ραπ Pablo Hasel, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης 9 μηνών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη διαψεύδει πανηγυρικά την κυβέρνηση της ΝΔ που ισχυρίζεται πως ο νόμος "δεν στοχεύει να φιμώσει αλλά αντίθετα να θωρακίσει" την ελευθερία έκφρασης. Εάν δεν αντιδράσουμε θα έρθει και η σειρά μας. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Pablo Hasel και την άρση των κατηγοριών εναντίον του.”

Συνελήφθη μέσα στο πανεπιστήμιο της Γέιδα ο Πάμπλο Χασέλ

Εικόνες από τις πιο σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ισπανικής ιστορίας διαδραματίστηκαν σήμερα στο πανεπιστήμιο της Γέιδα στην Καταλονία, όπου με έφοδο των ειδικών δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας, συνελήφθη ο ράπερ Πάμπλο Χασέλ. Ο καλλιτέχνης είχε καταδικαστεί σε εννέα μήνες φυλάκισης για “προσβολή της μοναρχίας”, “υποκίνηση σε βία” και “εξιδανίκευση της τρομοκρατίας”, με το τελεσίγραφο για την παράδοσή του να έχει λήξει από την Παρασκευή το βράδυ. Ο ίδιος είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να παραδοθεί και πως θα πρέπει να έρθουν να τον συλλάβουν, όπως κι έγινε.

Ο ράπερ τις τελευταίες ώρες είχε βρει καταφύγιο στο πανεπιστήμιο της Γέιδα, με υποστηρικτές του να στήνουν οδοφράγματα και να διακόπτουν την κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το ίδρυμα, φωνάζοντας “Πάμπλο Χασέλ, ελευθερία”.

Σήμερα το πρωί, οι αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κρέμασαν πανό με τη λέξη “ελευθερία” στην είσοδο του πανεπιστημίου, όπου εξακολουθούσε να βρίσκεται κλειδωμένος ο Χασέλ με υποστηρικτές του.

Τελικά η αστυνομία, με άδεια του πρύτανη του πανεπιστημίου, μετά από 24 περίπου ώρες εισέβαλε στο κτίριο, με κάποιους από τους διαδηλωτές να προσπαθούν να τους παρεμποδίσουν με χρήση πυροσβεστήρα.

Την ώρα της εισβολής, ο Χασέλ φώναξε: “Δε θα μας κλείσετε ποτέ, δε θα ξεχάσουμε ούτε θα συγχωρήσουμε. Εχθροί του λαού, θα αγωνιστούμε για να κερδίσουμε. Γενική αμνηστία, θάνατος στο φασιστικό κράτος”. Περνώντας μπροστά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, φώναξε επίσης “θα νικήσουμε, δε θα μας λυγίσουν με όλη την καταπίεση, ποτέ!”.

Εδώ και βδομάδες το κύμα συμπαράστασης στο διωκόμενο ράπερ είναι τεράστιο, με συνεχείς διαδηλώσεις σε όλη την Ισπανία, ενώ 200 καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ, έχουν συνυπογράψει κείμενο κατά της φυλάκισής του, με την ισπανική κυβέρνηση προς το παρόν να προαναγγέλλει αόριστα αλλαγές στον ποινικό κώδικα σε ό,τι αφορά την καλλιτεχνική έκφραση.

Η σύλληψη του Χασέλ αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη σημασία της ύπαρξης του πανεπιστημιακού ασύλου και της παρουσίας αστυνομικών με οποιαδήποτε μορφή στα πανεπιστήμια, με σκηνές που ίσως προεικονίζουν και το μέλλον στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

   

Ισπανία: υπόθεση Pablo Hasel- στη φυλακή για το πολιτικοποιημένο ραπ

της Μαριλένας Ευσταθιάδου

pablo hasel

  

Στις 28 Ιανουαρίου το Εθνικό Ανώτατο Δικαστικό Ίδρυμα της Ισπανίας (Audiencia Nacional), εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας ο Pau Rivadulla, γνωστός ως Pablo Hasel, πρέπει να παραδοθεί στις αρχές μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου για να φυλακιστεί. Ο Pablo Hasel είναι ράπερ με ενεργό πολιτική δράση. Δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγείται στο δικαστήριο. Το 2015 καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο σε 2 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία ότι εγκωμιάζει την τρομοκρατία. Το Σεπτέμβρη του 2018 καταδικάστηκε σε 9 μήνες και μια ημέρα, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο της τάξεως των 30.000 ευρώ. Η καταδίκη του αφορά πάλι στον “εγκωμιασμό” της τρομοκρατίας, καθώς και σε εξύβριση και συκοφαντία της Μοναρχίας και των δυνάμεων ασφαλείας του Κράτους. Η έφεση που κατέθεσε ο Pablo Hasel απορρίφθηκε και στις επόμενες μέρες θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατεβαίνουν στο δρόμο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδικαστική απόφαση με συνθήματα όπως: “Εσείς, φασίστες, είστε οι τρομοκράτες”, “Ο Pablo Hasel θα φυλακιστεί επειδή καταγγέλλει αδικίες κι επειδή είναι κομμουνιστής”, “O Pablo Hasel εξέφρασε αυτό που η πλειοψηφία σκέφτεται. Αν φυλακίσουν αυτόν, θα το κάνουν και σε εμάς”. Τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας. Ο Pablo Hasel θα είναι ο πρώτος ράπερ στην Ευρώπη που θα φυλακιστεί για την εναντίωσή του στο καθεστώς της χώρας του. Ωστόσο, δεν είναι ο πρώτος που καταδικάζεται στην Ισπανία. Το 2018 υπήρξε παρόμοια καταδίκη εις βάρος του ράπερ Valtònyc, ο οποίος αυτοεξορίστηκε για να μη φυλακιστεί.

Η Ισπανία δεν είναι η πρώτη χώρα που προσπαθεί να φιμώσει πολιτικοποιημένους καλλιτέχνες της rap σκηνής. Το ‘11 στο Μαρόκο, ο δημοφιλής rapper και οραγνωμένος οπαδός της Raja Casablana, El Haqed, φυλακίστηκε επίσης για προσβολή της Μοναρχίας. Χρέος μας είναι η ανάδειξη αυτής της κατάφωρης παραβίασης της ελεύθερης έκφρασης και της διακίνησης επαναστατικών ιδεών.

www.babylonia.gr/

 

Δήλωση του Pablo Hasel, 28 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΟΥ

Σε 10 μέρες θα έρθει να με απαγάγει μετά βίας το οπλισμένο χέρι του Κράτους για να με φυλακίσει, διότι δε θα παρουσιαστώ οικειοθελώς στη φυλακή. Δεν ξέρω ούτε σε ποια φυλακή θα με πάνε, ούτε για πόσο καιρό. Λαμβάνοντας υπόψην όλες τις υποθέσεις που συσσωρεύονται επειδή αγωνίζομαι, άλλες με εκκρεμείς εφέσεις και άλλες που εκκρεμούν πρωτόδικα, μπορώ να περάσω μέχρι 20 χρόνια περίπου στη φυλακή. Αυτή η συνεχής δίωξη που αντιμετωπίζω εδώ και πολλά χρόνια, η οποία υλοποιείται πέρα από τις καταδίκες φυλάκισης, δεν οφείλεται μόνο στα επαναστατικά μου τραγούδια, αλλά και στην ενεργή πολιτική μου δράση, πέρα από τα τραγούδια και τη συγγραφή. Η ίδια η Εισαγγελέας αναγνώρισε επί λέξει: “είναι επικίνδυνος επειδή είναι τόσο δημοφιλής κι επειδή προτρέπει στην κοινωνική κινητοποίηση”. Η υλοποίηση του αγώνα για τον οποίο μιλάω στα τραγούδια μου είναι αυτό που με έβαλε συγκεκριμένα στο στόχαστρο, πέραν του ότι στηρίζω οργανώσεις που έχουν πολεμήσει το Κράτος, είμαι αλληλέγγυος με τους πολιτικούς Του κρατούμενους και δημιουργώ συνειδήσεις καταγγέλλοντας τις αδικίες, υποδεικνύοντας φωναχτά και καθαρά τους ενόχους.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαριστεί ότι δεν είναι μια επίθεση μόνο εναντίον μου, αλλά εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης -και γι’ αυτό εναντίον της τεράστιας πλειοψηφίας- την οποία δεν μας εγγυάται κανείς, όπως και τόσες άλλες δημοκρατικές ελευθερίες. Όταν καταστέλλουν κάποιον, το κάνουν για να φοβίσουν τους υπόλοιπους. Με αυτή την τρομοκρατία θέλουν να εμποδίσουν την καταγγελία των εγκλημάτων τους και των πολιτικών εκμετάλλευσης και μιζέριας. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Ξέρουν ότι δε θα υποκύψω αν φυλακιστώ και γι’ αυτό το κάνουν· κυρίως για να υποκύψουν οι υπόλοιποι. Λόγω του ότι δεν εξωτερικεύτηκε πως πρόκειται για μια επίθεση εναντίον οποιουδήποτε αντιφασίστα, δεν υπήρξε αρκετή αλληλεγγύη για να αποφευχθεί η φυλάκισή μου, όπως και τόσες άλλες. Το καθεστώς δυναμώνει μπροστά στην έλλειψη αντίστασης και κάθε μέρα μας αφαιρούν δικαιώματα και ελευθερίες, χωρίς να διστάζουν την ώρα που μας ακουμπάνε. Πρέπει να οργανώσουμε την άμυνά μας απέναντι στις συστηματικές επιθέσεις τους. Πολλοί μου γράφετε ρωτώντας τι μπορείτε να κάνετε. Πρέπει να διαδοθεί πολύ αυτό που κάνουν, για να το μάθει και να συνειδητοποιήσει όλος ο κόσμος, αλλά αυτό που κυρίως επείγει είναι η οργάνωση, όχι μόνο για να φέρει αλληλεγγύη στα γεγονότα που συμβαίνουν στο δρόμο και για να την οργανώσουν καλά, αλλά και για να υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματα που ποδοπατούν χωρίς να τιμωρούνται.

Είναι επίσης αναγκαίο να υποδείξουμε την -τόσο άστοχα αποκαλούμενη- “προοδευτική” Κυβέρνηση για το γεγονός ότι επιτρέπει αυτό που γίνεται και τόσα άλλα, ενώ προστατεύει τη Μοναρχία και της αυξάνει τον προϋπολογισμό, δεν αγγίζει τον “Νόμο Φίμωτρο”[1] και άλλους καταπιεστικούς νόμους, πρόσθεσε μάλιστα και το “Διαδικτυακό Νόμο Φίμωτρο”, εξακολουθεί να έχει φυλακές γεμάτες με αγωνιστές κρατούμενους σε χείριστες συνθήκες, εκτός των άλλων πολιτικών ενάντια στην εργατική τάξη. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι αν μας φυλάκιζαν με το Partido Popular και το VOX στην κυβέρνηση, θα γινόταν μεγαλύτερο σκάνδαλο, αλλά αυτοί οι υποκριτές που αυτοαποκαλούνται αριστεροί δεν αντιτάχθηκαν ούτε σε αυτό.

Δε θα ζητήσω συγγνώμη για να μειώσω την ποινή ή να αποφύγω τη φυλακή: είναι τιμή μου να υπηρετώ ένα δίκαιο αγώνα και δε θα τον εγκαταλείψω ποτέ. Αν με ελευθερώσουν πριν ολοκληρωθεί η ποινή θα είναι επίτευγμα της πίεσης των αλληλέγγυων. Η φυλακή είναι άλλο ένα χαράκωμα μέσα από το οποίο θα συνεχίσω να συνεισφέρω και να εξελίσσομαι. Όπως τόσοι άλλοι άνθρωποι, εγώ άρχισα να αγωνίζομαι εμπνευσμένος από το παράδειγμα αντίστασης και άλλου τύπου συνεισφορών των πολυάριθμων πολιτικών κρατούμενων. Ελπίζω αυτή η βαριά παραβίαση να φέρει περισσότερο κόσμο στον αγώνα ενάντια στο Καθεστώς, εχθρό της αξιοπρέπειάς μας· αν με φυλακίζουν για να με φιμώσουν, το μήνυμα να ακουστεί δυνατά και να βγουν ηττημένοι. Ως προς την εξορία, αποφάσισα να μείνω εδώ για να χρησιμεύσει αυτή η ευκαιρία ώστε να ξεμπροστιαστούν ακόμα περισσότερο. Αυτή η επίθεση στις ελευθερίες μας μπορεί να γυρίσει εναντίον τους: Ας πιάσουμε δουλειά.

[1] Ley Mordaza: έτσι ονομάζουν ανεπίσημα το Συνταγματικό νομοσχέδιο για την προστασία της ασφάλειας του πολίτη (Ley Orgánica de la protección de la seguridad ciudadana), το οποίο τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου του 2015. Ονομάζεται “Νόμος Φίμωτρο” διότι θέτει περιορισμούς σε βασικά δικαιώματα, όπως αυτό της συνάθροισης, της διαδήλωσης και της ελευθερίας της έκφρασης.

12 Φεβρουαρίου 2021, Pablo Hasel.

     

Ανακοίνωση του Pablo Hasel πριν την φυλάκιση του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΟΥ

Σήμερα στις 20:00 λήγει η προθεσμία της οικειοθελούς φυλάκισης μου. Θα ήταν ανάξιο και εξευτελιστικό να συρθώ αυτοβούλως σε μια τόσο άδικη απόφαση οπότε θα πρέπει να έρθουν και να με απαγάγουν.

Υπήρξε μεγάλη αλληλεγγύη αλλά όχι αρκετή για να σταματήσει αυτή η σοβαρή επίθεση στις ελευθερίες μας. Η μεγάλη σημασία των πολυάριθμων και πολύμορφων διαδηλώσεων οδήγησε την κυβέρνηση να υποσχεθεί ότι θα μεταρρυθμίσει τα σημεία του Ποινικού Κώδικα με τα οποία φυλακίζομαι, προσπαθώντας έτσι να αποστρατεύσει και να συγκρατήσει την αλληλεγγύη μπροστά στο ξεκάθαρο σκάνδαλο που η οξυμένη καταστολή παράγει. Χωρίς περισσότερες πιέσεις στους δρόμους όλα θα γίνουν καπνός όπως και τόσες πολλές από τις υποσχέσεις τους για κατάργηση του νόμου φίμωτρο που έχουν αναβαθμίσει ακόμα πιο πολύ με τον ′′ νόμο περί ψηφιακού φίμωτρο ".

Επιπλέον, έχουν απαγορεύσει και καταστείλει διαδηλώσεις με την δικαιολογία της Πανδημίας επιτρέποντας ταυτόχρονα την κυκλοφορία των φασιστών ή άλλων συναθροίσεων.

Αν η ελευθερία της έκφρασης σήμαινε κάτι για αυτούς θα είχαν κάνει κάτι πολύ καιρό πριν, οπότε αν τελικά με απαλλάξουν και με ελευθερωθώ θα είναι μια κατάκτηση του κινήματος αλληλεγγύης γιατί δεν θα παρακαλέσω για καμία μετάνοια ή οτιδήποτε φέρνει σε μετάνοια.

Περισσότερες κινητοποιήσεις χρειάζονται όταν θα είμαι φυλακισμένος και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: οι συνελεύσεις για την οργάνωση της μάχης.

Για να έχει συνέχεια η αλληλεγγύη και να είναι πιο αποτελεσματική είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει οργάνωση.

Η μάχη δεν θα χαθεί όταν φυλακιστώ, αντιθέτως, θα έρθει η ώρα να ενταθεί η διάδοση, η κινητοποίηση, κλπ. Αν υπάρξει δυνατή απάντηση θα το σκεφτούν δύο φορές πριν φυλακίσουν άλλους πρέπει να καταγγείλετε τους ενόχους των πολιτικών που μας κάνουν να υποφέρουμε και μόνο έτσι είναι δυνατόν να με βγάλετε έξω. Αν δεν διώξουμε το κράτος πίσω στο κατασταλτικό αεροπλάνο είμαστε χαμένοι. Οπότε είναι καιρός να πούμε περισσότερα και να βγούμε στους δρόμους. Δεν θα είμαι ο μόνος πολιτικός κρατούμενος, οι κρατικές φυλακές είναι γεμάτες επαναστάτες που μας εκπροσωπούν και αγωνίζονται για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Στην πραγματικότητα μέρος της αποδοκιμασίας μου είναι να το εξηγήσω και να το υποστηρίξω αυτό. Γι ' αυτό είναι σημαντικό να συνδέσουμε τη δικαίωση της ελευθερίας μου, της ελευθερίας μας, με αυτήν της Ολικής Αμνηστίας.

Υπό αυτό το καθεστώς η καταστολή εναντίον μας δεν θα σταματήσει και θα προτρέψω να ενισχυθεί το κίνημα αλληλεγγύης μέχρι το σημείο ,μεταξύ άλλων, της διάλυσης των φασιστικών δικαστηρίων που μας καταδικάζουν στο Εθνικό Ακροατήριο (άμεση κληρονομιά και με την ίδια λειτουργία το Δικαστήριο της Δημόσιας Τάξης του Φράνκο) , οργανώστε και τον αγώνα για να τελειώσει η ρίζα του προβλήματος.

Πρέπει να κινηθούμε προς την κατάκτηση μιας Λαϊκής Δημοκρατίας στην οποία παίρνοντας την εξουσία θα εγγυηθούμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας αρνείται αυτό το κράτος, όποια κυβέρνηση και αν υπάρχει. Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε να φέρουμε το τέλος της βαρβαρότητας και να κατακτήσουμε άξιες ζωές, για αυτό παλεύω και θα συνεχίσω να το κάνω από τη φυλακή.

12 Φεβρουαρίου 2021, Pablo Hasel.

     

Υπεραστικοί : Αλληλεγγύη στον Pablo Hasel!

Τον Ιούλιο του 2013 συμμετείχαμε στη συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής ενάντια στις εταιρείες των χρυσοθήρων. Στη συναυλία αυτή, που πραγματοποιήθηκε στη Ιερισσό, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης, συμμετείχε και ο κομμουνιστής καλλιτέχνης Pablo Hasel, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του.

Ο Hasel, καταδικασμένος από το Ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας με τις κατηγορίες ότι επαινεί την τρομοκρατία και συκοφαντεί το κράτος και τους βασιλικούς θεσμούς, συνελήφθη σήμερα 16/2/21 από την αστυνομία της Καταλονίας, παρά το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που υψώθηκε γύρω του για να τον προστατέψει.

Ο αγωνιστής καλλιτέχνης διώκεται με βάση τον «αντιτρομοκρατικό νόμο», για τον οποίο ακόμη και η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει πως καταπνίγει την ελευθερία του λόγου. Δεκάδες άτομα έχουν καταδικαστεί τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία, βάσει του άρθρου 578 του εν λόγω νόμου, με την κατηγορία της έκφρασης απόψεων υπέρ της «τρομοκρατίας».

Στην Ελλάδα ο τρομονόμος υιοθετήθηκε μέσα στον νέο ποινικό κώδικα (που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ) και δίνει ποινές φυλάκισης από 3 σε 5 χρόνια για «δημόσια απειλή» μέσω διαδικτύου. Ο τρομονόμος ενάντια στην τέχνη είναι συνέχεια Ευρωπαϊκής οδηγίας και κεντρική πολιτική του καπιταλισμού που σαπίζει σε όλο τον κόσμο. Πριν ακόμα ψηφιστεί και εφαρμοστεί αυτός ο νόμος, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί της τέχνης λογοκρίνουν και ελέγχουν τι διαβάζουμε, τι ακούμε και τι βλέπουμε, με κατεύθυνση την υπεράσπιση της εξουσίας του κεφαλαίου. Δεν θα μπορούσε να γίνεται αλλιώς, στο πλαίσιο του αστικού κόσμου που πασχίζουν να τον παρουσιάσουν ως δήθεν τον καλύτερο δυνατό.

Στο βίντεο που ακολουθεί, η συμμετοχή του Pablo Ηasel στη συναυλία της Ιερισσού. Aλληλεγγύη στον Pablo Hasel!

Υπεραστικοί 16 Φλεβάρη 2021

   

   

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

Δεν πρόκειται για σύμπτωση

Η μέρα και ώρα που επέλεξε η κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει στη Βουλή το άρθρο 8 συμπίπτει με την έξαρση της πανδημίας, στο όνομα της οποίας απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις (και φυσικά και οι κινητοποιήσεις), και το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας το οποίο τους "έκατσε δώρο" καθώς απέφυγαν προς ώρας τις ενοχλητικές φωνές των σωματείων που έχουν καταδικάσει το εκτρωματικό ν/σ.

Συμπίπτει όμως με την μέρα κατά την οποία, σε μια άλλη χώρα μέλος της Ε.Ε., στην Ισπανία, με βάση τον ίδιο νόμο "περι υποκίνησης σε βία ή μίσος", συνελήφθη ο καλλιτέχνης της ραπ Pablo Hasel, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης 9 μηνών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη διαψεύδει πανηγυρικά την κυβέρνηση της ΝΔ που ισχυρίζεται πως ο νόμος "δεν στοχεύει να φιμώσει αλλά αντίθετα να θωρακίσει" την ελευθερία έκφρασης.

Εάν δεν αντιδράσουμε θα έρθει και η σειρά μας.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Pablo Hasel και την άρση των κατηγοριών εναντίον του.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το εκτρωματικό άρθρο 8 του νόμου Λιβάνιου και να καταργηθεί συνολικά το πλαίσιο που επιβάλλει λογοκρισία στην Τέχνη.

Απαιτούμε την συνολική κατάργηση του τρομονόμου και όλου του "αντιτρομοκρατικού" νομοθετικού πλαισίου στοχοποιεί το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική Ε.Ε. και κυβερνήσεων.

 

ΠΗΓΗ:  stirixipablohasel.blogspot.com/

           www.facebook.com/Solidarity.PabloHasel/

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 11:30

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.