Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 19:58

NPA: Συντάξεις- Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από το Κοινοβούλιο, ας χτίσουμε μια σκληρή και διαρκή απεργία!

Συλλογή φωτογραφιών Rouge /Martin Noda / Hans Lucas

Συντάξεις: Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από το Κοινοβούλιο, ας χτίσουμε μια σκληρή και διαρκή απεργία!

NPA

https://nouveaupartianticapitaliste.org

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: elaliberta.gr

Η κινητοποίηση της 31ης Ιανουαρίου στέφθηκε με επιτυχία! Δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, περισσότεροι από ό,τι την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου. Ήρθε η ώρα να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις: να χτυπήσουμε όσο το σίδερο είναι ζεστό, να φέρουμε αυτή την κυβέρνηση στη μειοψηφία και να επιβάλουμε την καθαρή και απλή απόσυρση της μεταρρύθμισης.


Αυξανόμενος θυμός
 Οι προκλήσεις μιας κυβέρνησης που είναι όλο και λιγότερο νόμιμη, αλλά εξακολουθεί να είναι εξίσου απαξιωτική, δεν έχουν αμβλύνει την αποφασιστικότητά μας. Παρά την άρνηση του πρωθυπουργού να αποδεχθεί τα 64 έτη ως "αδιαπραγμάτευτο" συμβιβασμό, η κινητοποίηση ριζώνει με μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις. Αυξάνεται με την προσχώρηση νέων διαδηλωτών, ιδίως από τη μορφωμένη νεολαία και τον ιδιωτικό τομέα.
Η παραπλανητική κυβερνητική στρατηγική απέτυχε, όπως και η παραπλανητική "παιδαγωγική" που ήθελε να μας κάνει να πιστέψουμε ότι οι γυναίκες δεν θα τιμωρηθούν από τη μεταρρύθμιση. Οι εργαζόμενοι/ες έχουν κατανοήσει σαφώς ότι αυτή η μεταρρύθμιση δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε απαραίτητη.
Πέραν αυτού, η κλίμακα της κινητοποίησης αντανακλά μια γενικευμένη απογοήτευση από την οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Χαμηλές συντάξεις, χαμηλοί μισθοί, πληθωρισμός, λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος: η οργή είναι συσσωρευμένη και αμφισβητείται ολόκληρη η πολιτική αυτής της κυβέρνησης, άδικη και αυταρχική.


Να επιβληθεί μια άλλη επιλογή της κοινωνίας!
Η κυβέρνηση Μακρόν θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε, όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ στην εποχή της, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στις καπιταλιστικές επιλογές. Ωστόσο, δεν υπάρχει έλλειψη χρημάτων όταν η πολεμοκάπηλη Μακρονί διαθέτει περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια για τον στρατό.
Για εμάς, η αύξηση του έμμεσου μισθού, των κοινωνικών εισφορών, θα επέτρεπε τη χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος: η συνταξιοδότηση στα 60 έτη με 37,5 έτη υπηρεσίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με τον πλήρη συντελεστή, θα κόστιζε μόνο ένα επιπλέον 3% του μεριδίου του ΑΕΠ που αφιερώνεται στις συντάξεις.
Το θέμα είναι πολιτικό. Αν κερδίσουμε, θα μπορέσουμε να επιβάλουμε αυτά τα μέτρα και πολλά άλλα σχετικά με τις αυξήσεις των μισθών, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τις δημόσιες υπηρεσίες... Πέρα από αυτό, θα μπορούσαμε να αμφισβητήσουμε την εξουσία των καπιταλιστών να διαθέτουν τον πλούτο που δημιουργήθηκε από την εργασία μας. Από την άλλη πλευρά, μια ήττα θα οδηγούσε σε ένα νέο γύρο αντιμεταρρυθμίσεων και κοινωνικών παλινδρομήσεων.


Ενότητα και ριζοσπαστισμός: προς την οργάνωση της γενικής απεργίας
Η κοινοβουλευτική περίοδος θα διαρκέσει το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Δεν υπάρχει τίποτα να περιμένουμε από αυτό το θεσμικό ημερολόγιο, όπου ο Μακρόν και η Δεξιά έχουν όλα τα χαρτιά στα χέρια τους. Όπως και στη νίκη κατά του νόμου CPE το 2006, μπορούμε να νικήσουμε με τη συνέχιση και τη μαζική κινητοποίηση, πέρα από την ψηφοφορία για το νόμο, αν χρειαστεί.
Γι' αυτό, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, από τη βάση μέχρι την κορυφή. Γι' αυτό το λόγο το NPA εργάζεται παντού για να συσπειρώσει τα συνδικάτα και τα αριστερά κόμματα για να απαιτήσουν την απόσυρση της μεταρρύθμισης. Ταυτόχρονα πρέπει επίσης να ενισχύσουμε τον συσχετισμό δυνάμεων, πολλαπλασιάζοντας τις μαζικές δράσεις, τα μπλόκα, τις διαδηλώσεις και γενικεύοντας την απεργία. Οι νέες προθεσμίες της Διασωματειακής, στις 7 και 11 Φεβρουαρίου, πρέπει να επιτρέψουν αυτό το ποιοτικό άλμα. Οι απεργίες στα διυλιστήρια από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου, η απεργία των σιδηροδρομικών στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, αποτελούν σημαντικά σημεία στήριξης για να συζητηθεί στη γενική συνέλευση η ανανέωση της απεργίας όπου είναι δυνατόν. Ενάντια στην απεργία με αντιπροσώπους, η πρόκληση είναι, άμεσα, να απεργήσουμε παντού και ταυτόχρονα.
Η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση αποκρυσταλλώνει την ταξική αντιπαράθεση. Η νίκη είναι ζωτικής σημασίας για το κοινωνικό μας στρατόπεδο, για να σταματήσουμε αυτό το έργο και να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη νίκη!


1η Φεβρουαρίου 2023

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 20:16

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.