Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 09:11

Απεργούμε για να δώσουμε τη χαριστική βολή σε αυτή την αντιδημοκρατική και αντικοινωνική κυβέρνηση

 

 

NPA (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα)

 

Απεργούμε για να δώσουμε τη χαριστική βολή σε αυτή την αντιδημοκρατική και αντικοινωνική κυβέρνηση

 

 

Παρά την αποδυνάμωσή της, η κυβέρνηση Μπορν-Μακρόν είναι αποφασισμένη να προωθήσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι αντίθετη σε αυτήν, αποτελεί μειοψηφία στη Συνέλευση, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη απεργήσει και διαδηλώσει. Το μόνο που απομένει στην κυβέρνηση είναι να χρησιμοποιήσει όλους τους θεσμικούς μοχλούς που έχει στη διάθεσή της για να περάσει τη μεταρρύθμιση: αντιδημοκρατικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αστυνομική καταστολή.

 

Καταστολή, άρθρο 49.3: η εξουσία αυτή δεν έχει νομιμοποίηση

Και από αυτή την άποψη, ο Μακρόν και οι άνθρωποί του χτυπούν σκληρά: 44.3, 47.1, 49.3... Η κυβέρνηση θα έχει αποδείξει για άλλη μια φορά ότι η Πέμπτη Δημοκρατία είναι ένα αυταρχικό καθεστώς που επιτρέπει σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας να ψηφίζει νόμους και ότι είναι απαραίτητο να τελειώνουμε με αυτό το Σύνταγμα.

Όσον αφορά την αστυνομική καταστολή, έχουμε φτάσει σε ένα πρωτοφανές επίπεδο: στο Σαιν-Σολίν, η χωροφυλακή τραυμάτισε εκατοντάδες ανθρώπους, δύο από τους οποίους ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση∙ στο Παρίσι, ένας σιδηροδρομικός έχασε το μάτι του εξαιτίας μιας χειροβομβίδας δακρυγόνων που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης∙ στο Αλμπί, όπως και σε άλλες πόλεις, ακτιβιστές συνελήφθησαν από την αστυνομία στα σπίτια τους, μπροστά στις οικογένειές τους∙ εκατοντάδες άλλοι τέθηκαν υπό αστυνομική κράτηση πριν ή κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Οι κατασταλτικές μέθοδοι της κυβέρνησης έχουν καταγγελθεί από διάφορες δημοκρατικές οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμη και από τον ΟΗΕ. Όμως η κυβέρνηση επιμένει, με τον Νταρμανέν να θέλει τώρα να απαγορεύσει την οργάνωση Les Soulèvements de la Terre. Απαγορεύσεις, καταστολή εξεγέρσεων: αυτή είναι η πολιτική τους!

Αυτή η κυβέρνηση είναι τριπλά παράνομη: με τα πολύ χαμηλά ποσοστά της στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, με τη χρήση του άρθρου 49,3 για να εφαρμόσει μια μεταρρύθμιση της μειοψηφίας στον πληθυσμό, με τις αυταρχικές μεθόδους της. Πρέπει να τη σταματήσουμε! Και ο Νταρμανέν, ο οποίος έχει υιοθετήσει τη ρητορική και την πολιτική της ακροδεξιάς, πρέπει να φύγει χωρίς καθυστέρηση!

 

Μπορούμε να νικήσουμε, πρέπει να νικήσουμε

Το κίνημα είναι ιστορικά ισχυρό, αν και έχει αδυναμίες: οι επαναλαμβανόμενες απεργίες δεν είναι αρκετά ισχυρές, ούτε οι γενικές συνελεύσεις και οι διακλαδικές συναντήσεις όπου συζητάμε για το κίνημα, τη συνέχισή του, όπου οργανώνουμε συλλογικές δράσεις.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι, όπως τον Μάη του '68, μια γενική απεργία, έναν αποκλεισμό της χώρας, για να κάνουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Για να το καταφέρουμε, πρέπει να πετύχουμε μεγάλες απεργιακές μέρες, να υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε περίπτωση και για κάθε κλάδο που μπορεί να επαναλάβει τις απεργίες.

Η πρόκληση της επιτυχίας της απεργίας και των διαδηλώσεων της Πέμπτης 6 Απριλίου, που προκήρυξε η διασυνδικαλιστική, είναι ουσιαστική. Μπορούμε και πρέπει να είμαστε ακόμη πιο πολυάριθμοι από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες. Οι αποκλεισμοί των σιδηροδρομικών σταθμών, των δρόμων και άλλων χώρων θα επιτρέψουν επίσης να φέρουμε την κυβέρνηση και τους εργοδότες σε δύσκολη θέση.

Το NPA προτείνει να προσθέσουμε σε αυτές τις δράσεις, οι οποίες εξαρτώνται από όλους μας, από όσα μπορούμε να συζητήσουμε στις γενικές συνελεύσεις και τις διεπαγγελματικές συναντήσεις μας, δύο προοπτικές. Η πρώτη είναι αυτή των συναντήσεων όλων των αριστερών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, κομμάτων, για να συζητήσουμε πώς θα οικοδομήσουμε μια κοινωνική και πολιτική απάντηση των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, απέναντι στον Μακρόν, τα αφεντικά και την Πέμπτη Δημοκρατία τους, και πώς θα θέσουμε το ζήτημα μιας εξουσίας που να είναι πραγματικά στην υπηρεσία του κοινωνικού μας στρατοπέδου. Το δεύτερο είναι να συζητήσουμε μια μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι, προς τα Ηλύσια, για να ρίξουμε τον Μακρόν. Διώξαμε τον Λουδοβίκο ΙΣΤ΄, εμποδίσαμε τον Κάρολο Γ΄ να παρελάσει, μπορούμε να διώξουμε τον βασιλιά Μακρόν, τον Εμμανουήλ Α΄!

3 Απριλίου 2023

 

 

Μετάφραση: elaliberta.gr

Nouveau Parti anticapitaliste, « Par la grève, donnons le coup de grâce à ce gouvernement antidémocratique et antisocial », NPA (Nouveau Parti anticapitaliste), 3 Απριλίου 2023, https://nouveaupartianticapitaliste.org/actualite/politique/par-la-greve-donnons-le-coup-de-grace-ce-gouvernement-antidemocratique-et.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 11:35

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.