Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 11:34

Το NPA-l’Anticapitaliste προσχωρεί στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο

 

 

NPA (Nouveau Parti anticapitaliste)

(Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα)

 

Το NPA-l’Anticapitaliste προσχωρεί στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο

 

 

Η ηγεσία του NPA-l’Anticapitaliste συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης και αποφάσισε ομόφωνα να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα των 7 οργανώσεων που ξεκίνησαν το Λαϊκό Μέτωπο [Front Populaire]. Σε μια εποχή που το RN [Rassemblement national] και οι σύμμαχοί του είναι έτοιμοι να πάρουν την εξουσία, το Λαϊκό Μέτωπο προσφέρει ελπίδα για την κοινωνική και πολιτική αριστερά, ενάντια στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, για τους αντιρατσιστικούς, περιβαλλοντικούς, φεμινιστικούς και ΛΟΑΤΚΙ αγώνες και για όλα τα κινήματα για ίσα δικαιώματα.

Από αύριο, οι αγωνιστές/αγωνίστριές μας θα είναι απόλυτα αφοσιωμένες/οι στο να διασφαλίσουν ότι οι υποψήφιοι του Λαϊκού Μετώπου θα κερδίσουν και θα αντιστρέψουν τη θανάσιμη δυναμική στην οποία βρισκόμαστε. Μαζί με τους/τις εκπροσώπους μας, είμαστε αποφασισμένες/οι να διαδραματίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ρόλο μας στην καμπάνια, μεταξύ άλλων και με το να προτείνουμε υποψηφίους/υποψήφιες.

Η νίκη κατά της ακροδεξιάς και του Μακρόν είναι εφικτή μόνο αν υπάρξει ευρεία κινητοποίηση του πληθυσμού, ιδίως στις επιχειρήσεις, στις εργατικές συνοικίες και στους νέους. Το συνδικαλιστικό κίνημα, οι περιβαλλοντικοί αγώνες, το φεμινιστικό κίνημα, το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, οι αποαποικιακοί και αντιρατσιστικοί αγώνες, πρέπει να τροφοδοτήσουν βαθιά το πρόγραμμα του Λαϊκού Μετώπου. Πρέπει να αποτελέσουν το αίμα της ζωής του.

Γι’ αυτό θα στηρίξουμε και θα συμμετέχουμε στην οργάνωση όλων των διαδηλώσεων, των κινητοποιήσεων και των απεργιών, στους δρόμους και στις επιχειρήσεις, που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες και αυτών που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές. Οι κινητοποιήσεις είναι η μόνη εγγύηση ότι το Λαϊκό Μέτωπο θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα που θα έρθει σε ρήξη με τις φιλελεύθερες πολιτικές τεσσάρων δεκαετιών.

Το χάος που προκαλεί αυτό το ληστρικό σύστημα απαιτεί μια επαναστατική ρήξη με τον καπιταλισμό και μια νέα, χειραφετητική ελπίδα για τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους. Σήμερα, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ενότητα ενάντια στο φασισμό και για την οικοδόμηση μιας αντεπίθεσης από τις εργαζόμενες τάξεις. Μπροστά στον κίνδυνο του φασισμού, ας ενταχθούμε στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο!

 

Μοντρέιγ, Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

 

 

Nouveau Parti anticapitaliste (NPA), « Le NPA-l’Anticapitaliste rejoint le Nouveau Front Populaire pour faire face à l’extrême-droite et à Macron », NPA (Nouveau Parti anticapitaliste)-l’Anticapitaliste, 11 Ιουνίου 2024, https://npa-lanticapitaliste.org/communique/le-npa-lanticapitaliste-rejoint-le-nouveau-front-populaire-pour-faire-face-lextreme.

“The NPA-l’Anticapitaliste joins the New Popular Front to confront the far right and Macron”, International Viewpoint, 12 Ιουνίου 2024, https://internationalviewpoint.org/spip.php?article8557. Europe Solidaire Sans Frontières, https://www.europe-solidaire.org/spip.php?article71035.

 

 

 

Στις κάλπες και στους δρόμους, το NPA-L’Anticapitaliste είναι έτοιμο να συμμετάσχει στον ενωτικό αγώνα

 

Επτά αριστερές οργανώσεις μόλις δημοσίευσαν μια ενιαία δήλωση για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Ανταποκρίνονται στην προσδοκία ενότητας που εκφράζεται ενάντια στην απειλή του φασισμού και ενάντια στις αυταρχικές, ρατσιστικές και αντικοινωνικές πολιτικές του Μακρόν, οι οποίες του άνοιξαν το δρόμο. Το NPA-L’Anticapitaliste χαιρετίζει αυτή τη θέση και τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας προσέγγισης.

Το κείμενο ζητά να διευρυνθεί ο κατάλογος των υπογραφόντων. Πράγματι, για να νικήσουμε, δεν αρκεί μια συμφωνία μεταξύ μηχανισμών: πρέπει να φέρουμε κοντά τις εργαζόμενες τάξεις και τις οργανώσεις τους, τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και το κοινωνικό κίνημα.

Χρειαζόμαστε ένα μαζικό κίνημα για να αλλάξουμε την ισορροπία δυνάμεων. Για να νικήσουμε το RN, αλλά και για να αναδείξουμε μια πραγματική εναλλακτική λύση απέναντι στις καπιταλιστικές πολιτικές που καταστρέφουν τον πλανήτη και σπέρνουν τον πόλεμο και τη δυστυχία.

Δεν θέλουμε να ξαναδούμε μια Αριστερά στην εξουσία που γυρνάει την πλάτη της στον κόσμο, από τον Μιτεράν έως τον Ολάντ, οι οποίες αποθάρρυναν τόσο πολύ τον κόσμο και συνέβαλαν στην ενίσχυση της ακροδεξιάς. Θέλουμε μια Αριστερά που θα αγωνίζεται για την αλλαγή, με πρωτοποριακά μέτρα για τους μισθούς, τις συντάξεις (με επιστροφή στη συνταξιοδότηση στα 60) και την κοινωνική προστασία∙ που θα αντιστέκεται στους εργοδότες και τις τράπεζες∙ που θα εφαρμόζει μια πραγματική οικολογική μετάβαση∙ που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, των Ουκρανών και των Κανάκ. Μια Αριστερά για τον κόσμο της εργασίας και τις εργατικές γειτονιές, για τους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους. Μια αριστερά για την αλληλεγγύη και την ισότητα, φεμινιστική, αντιρατσιστική και διεθνιστική.

Και σε αυτή την αριστερά, το NPA-L’Anticapitaliste είναι έτοιμο να πάρει τη θέση του!

 

Μοντρέιγ, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

 

 

Nouveau Parti anticapitaliste (NPA), « Dans les urnes et dans la rue, le NPA-L’Anticapitaliste est prêt à participer au combat unitaire », NPA (Nouveau Parti anticapitaliste)-l’Anticapitaliste, 10 Ιουνίου 2024, https://npa-lanticapitaliste.org/communique/dans-les-urnes-et-dans-la-rue-le-npa-lanticapitaliste-est-pret-participer-au-combat.

 

Μετάφραση: elaliberta.gr

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 11:51

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.