Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στη Γαλλία εναντίον του νέου νόμου βάσει του οποίου απαγορεύεται η δημοσίευση φωτογραφιών αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας και περιορίζεται το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας... Οι κινητοποιήσεις έγιναν το Σάββατο 28 Νοέμβρη, με την κεντρική πλατεία Place de la Republique στο Παρίσι να γεμίζει με διαδηλωτές. Κατά τη διάρκειά τους ξέσπασαν συγκρούσεις με τους διαδηλωτές να στήνουν οδοφράγματα και την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών.
Με τον Νετανιάχου να έχει ανακοινώσει – με «πλάτες Τραμπ» βεβαίως – προσάρτηση εδαφών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μια κοινή εβραιο-αραβική διαδήλωση στέλνει μήνυμα ειρήνης – Μήνυμα μέσω βίντεο από τον Μπ. Σάντερς – «Οι ζωές των Παλαιστινίων μετρούν», «Μην κάνετε το Απαρτχάιντ σπουδαίο ξανά» τα συνθήματα στα πανό, με εμφανείς επιρροές από τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία Φλόιντ
Η φωνή της Villa 31, της μεγαλύτερης villa Miseria (η αργεντινικη εκδοχή της φαβέλας) και της La garganta Poderosa (περιοδικό των φτωχοδιάβολων) σιώπησε νικημένη από τον Covid 19. Η Ramona, η συντονίστρια υγείας στην Casa de la Mujer, η ακτιβίστρια αλλά και αρθρογράφος, που δεν σταματούσε να φωνάζει, να παλεύει, να διεκδικεί, δεν είναι πια μαζί μας. «Μοιραζόμαστε 13 άνθρωποι μια τουαλέτα. Ο κορονοιός είναι εδώ. Ναι έχουμε μολυνθεί» έγραφε πριν λιγο καιρό η Ramona κι έπαιρνε σβάρνα τα κανάλια , απειλώντας θεούς και δαίμονες γιατί στην παραγκούπολη της, αλλά και στις υπόλοιπες, παρά την πανδημία, δεν υπήρχε καν τρεχούμενο, πόσιμο νερό.
Τα συνθήματα του φεμινιστικού κινήματος «STRAJK KOBIET» ή αλλιώς «Απεργία των Γυναικών» πλημμύρισαν τους δρόμους της Βαρσοβίας! Ο λόγος; Η προσπάθεια της κυβέρνηση της Πολωνίας να εκμεταλλευτεί την κατάσταση της καραντίνας για να περάσει νομοσχέδιο που περιορίζει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην άμβλωση. Παράλληλα, επιχειρεί να περάσει και δεύτερο ν/σ που ποινικοποιεί τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και εξισώνει την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία.
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 22:09

Για τη Helin Bölek των Grup Yorum

Η Helin Bölek μαζί με τον Ibrahim Gokcek, επίσης μέλος του συγκροτήματος, με την απεργία πείνας διεκδικούσαν την απελευθέρωση των κρατούμενων μελών του Grup Yorum, την άρση των εγγυήσεων αλλά και της διακοπής των συναυλιών τους καθώς και των επιθέσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο Idil.
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των συνδικάτων CFDT και UNSA υπονομεύει τον αγώνα. Εμφανίζεται πρόθυμος να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις σε μια κρίσιμη στιγμή και να προσφέρει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση που είναι πολύ στριμωγμένη. Τα συνδικάτα CFE-CGC, CGT, FO, FSU, Solidaires, MNL, UNEF και UNL συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, με στόχο την απόσυρση όλου του νομοσχεδίου. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο δεν απέσυρε το συνταξιοδοτικό όριο των 64 ετών, αλλά επανέλαβε την πρόθεσή της να το αυξήσει, ενώ αρνείται την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών. Τα συνδικάτα καλούν σε απεργιακές δράσεις και μαζική Απεργία στις 14 Γενάρη.
Σελίδα 1 από 22