Στηρίζουν και συνυπογράφουν: Αερικό, Antifa Aradippou, antifa λευkoşa, ANTIfa – Oroklini, Αντιφασιστική Συλλογικότητα ΔρόμοΣ, Αριστερη Κινηση - Θελουμεν Ομοσπονδια, Avli, Δέφτερη Ανάγνωση, Δίκτυο Δράσης για την Στέγαση και την Πόλη, Egomio Cultural Centre , Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο & περιοδικό Μήνυμα Αντίστασης, Εργατική Δημοκρατία, Fabrika KollektiV, G/c and T/c Teachers' Platform "United Cyprus", Θεατρική ομάδα ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, Νέα Διεθνιστική Αριστερά - Yeni Enternasyonalist Sol, Cyprus Natural Coastline - Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών Ακτών, Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, Racism Watch: Πρωτοβουλία Κατά του Ρατσισμού στην Κύπρο, Σπιριθκιά, Συσπείρωση Ατάκτων/ Sispirosi Atakton, Tesura Cyprus
Μέσα στην ερχόμενη βδομάδα (10-15 Μάη) θα λάβουν χώρα δυο δίκες που αφορούν συντρόφους που διώκονται για συμμετοχή ή/και προτροπή σε διαδηλώσεις εν καιρώ πανδημίας. Με αφορμή τις δίκες αυτές, οι οποίες είναι δυο μόνο από τις πολλές που αντιμετωπίζουν συντρόφισσες/οι για την απόφασή τους να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη διαμαρτυρία, ξεκινούμε μια εκστρατεία ενημέρωσης γύρω από το ζήτημα της απαγόρευσης των διαδηλώσεων, της κρατικής κατασταλτικής στρατηγικής και της αντισυνταγματικότητας των μέτρων που βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο.
Χιλιάδες κόσμου και στις δύο πλευρές της Λευκωσίας βροντοφωνάξαμε για μια επανενωμένη Κύπρο και δώσαμε υπόσχεση ότι θα σταθούμε μαζί, ώμο με ώμο, απέναντι στον φασισμό. Παρά το γεγονός ότι οι δύο πορείες δεν κατάφεραν να συναντηθούν στην Πύλη Πάφου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, το μήνυμα πέρασε δυνατά από ακρή σε άκρη της πόλης ότι η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί. Και δεν θα εμποδιστεί αν ο κόσμος και στις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής συνεχίσει να αντιστέκεται δυναμικά στις διχοτομικές πολιτικές και τις πολεμικές ιαχές, μέχρι να επιτευχθεί η λύση του κυπριακού με Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με…
Στις 20 Φλεβάρη αποδείξαμε ότι είμαστε χιλιάδες και πως διαθέτουμε δύναμη και θέληση να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά κόντρα στην αστυνομική βαρβαρότητα που είχαμε βιώσει στις 13/2…Τονίζουμε για άλλη μια φορά πως οι κινητοποιήσεις μας έχουν ξεκάθαρο αντιφασιστικό και ταξικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου εθνικιστικά και θρησκευτικά σύμβολα και συνθήματα δεν είναι ευπρόσδεκτα. Στις 27/3, για ακόμα μια φορά, κατεβαίνουμε στο δρόμο για να σπάσουμε το φόβο! Για να αντισταθούμε στη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου και του περιβάλλοντος. Για να αντισταθούμε στον αυταρχισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να ανοίξουμε δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν.
Το προλεταριάτο του Κραγκούγιεβατς είναι η πρωτοπορία της σερβικής εργατικής τάξης. Ο αγώνας που ξεσπά τώρα είναι η συνέχεια της μεγάλης απεργίας του 2017, η οποία έδειξε τη δύναμη των νέων εργαζομένων και έδωσε ώθηση στον σχηματισμό μιας νέας εργατικής πρωτοπορίας στην Σερβία. Η απεργία δείχνει ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, η ανεξάρτητη δράση της εργατικής τάξης θέτει σε σοβαρή δυσκολία το κεφάλαιο και ενθαρρύνει χιλιάδες άλλους εργάτες να αγωνιστούν για να επιβάλουν τις δικές τους ανάγκες και να τελειώσουν με την καπιταλιστική εκμετάλλευση.
Στους δρόμους βρέθυκαν οι Τουρκοκύπριοι το Σάββατο διαμαρτυρόμενοι για φασιστικές νοοτροπίες, συλλήψεις και προσπάθειες να σιωπήσει η ελευθερία έκφρασης. Πολιτικά κόμματα, κινήσεις και άλλα οργανωμένα σύνολα οργάνωσανεκδήλωση διαμαρτυρίας σε κεντρικό σημείο της Λευκωσίας το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα. Με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα με τις συλλήψεις μελών της Αριστερής Κίνησης Sol Hareket πολίτες αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στέλλοντας όπως αναφέρουν το μήνυμα ότι “δεν φοβόμαστε, δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στη φασιστική καταπίεση και τις συλλήψεις, την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης, τις προσπάθειες να καταπνίξουμε τις ελευθερίες μας.
Σελίδα 1 από 24