Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης, εκφράζοντας την οργή τους εναντίον των αρχών και απαιτώντας να αποδοθούν ευθύνες, μία εβδομάδα μετά την πλημμύρα που σκότωσε χιλιάδες κατοίκους και κατέστρεψε ολόκληρες γειτονιές.
Ενημέρωση από τηνafoa.cy – Κοινότητα Αγώνα αφοα: Αυτονομία – Φεμινισμός – Οικολογία – Αντικαπιταλισμός: Πάνω από χίλια άτομα έδωσαν μια πρώτη και δυναμική απάντηση στην φασιστική επέλαση που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα το βάρβαρο πογκρόμ εναντίον μεταναστών το βράδυ της Παρασκευής 01/09 στη Λεμεσό. Η πορεία κινήθηκε στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού με πολύ δυνατό παλμό και συνθήματα. Στην κινητοποίηση πορεύτηκαν μαζί μας και αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες. Για τις πολύγλωσσές μας γειτονιές, για την τάξη μας και για τους απανταχού καταπιεσμένους, συνεχίζουμε αντιφασιστικά και αλληλέγγυα. Ευχαριστούμε όσα άτομα παρευρέθηκαν και τις ομάδες που δούλεψαν για αυτήν.
Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν αργά το βράδυ της Τρίτης στο τζαμί Αλ-Ακσά, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας εκατοντάδες πιστούς και προκαλώντας διεθνή αποδοκιμασία. Η επίθεση στον κατεχόμενο χώρο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ, έγινε κατά τη διάρκεια του ιερού μουσουλμανικού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού και περιελάμβανε μια άγρια επίθεση στην αίθουσα προσευχής Αλ-Κίμπλι.
Mε αφορμή την κρατική δολοφονία στα Τέμπη το βράδυ της 28/02, μετανάστριες και μετανάστες από Ελλάδα, ενώσαμε τις φωνές μας σε 13 πόλεις του κόσμου. Διαδηλώσαμε για να καταγγείλουμε το δυστύχημα στα Τέμπη ως προαναγγελθείσα κρατική δολοφονία, αποτέλεσμα χρόνιων συστημικών πολιτικών υποστελέχωσης και απαξίωσης των δημόσιων υπηρεσιών και υποδομών… Έτσι κι εμείς, ως συντονισμός συλλογικοτήτων σε όλη την Ευρώπη στεκόμαστε απέναντι σε αυτή τη συγκάλυψη. Οι κινητοποιήσεις μας είναι ταυτόχρονα ένα μήνυμα προς όσους, τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ελέγχουν την πληροφόρηση και στοχοποιούν αποκλειστικά τους/τις εργαζομένους/ες.
Ήμασταν σχεδόν εκατό άτομα σήμερα στην Ελληνική Πρεσβεία στις Βρυξέλλες για να διαμαρτυρηθούμε για το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, κυρίως νέους, και ενάντια στις πολιτικές που ακολουθούνται εδώ και χρόνια και ευθύνονται γι' αυτό το έγκλημα. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον ελληνικό λαό που συνεχίζει να κινητοποιείται και να διαδηλώνει στους δρόμους των ελληνικών πόλεων, παρά την αστυνομική καταστολή και ενάντια στην κυβέρνηση που ενδιαφέρεται μόνο για τη διαχείριση του εκλογικού κόστους. Απαιτούμε δικαιοσύνη και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς και υπηρεσίες προσβάσιμες σε όλους/ες! "Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές - εμείς μιλάμε για ανθρώπινες…
Marc Español Αν και ακόμη σε μεγάλο βαθμό απομονωμένες, μια σειρά από απεργίες αντιπροσωπεύουν την αυξανόμενη συλλογική κόπωση και οργή καθώς οι Αιγύπτιοι αντιμετωπίζουν την εκτίναξη του πληθωρισμού και τη βαθιά οικονομική κρίση της χώρας.
Σελίδα 1 από 29