Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (6/6) η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συμμαχία στα Προπύλαια.Την παρουσίαση των ομιλητών έκαναν οι η Θένια Ασλανίδη, υποψήφια ευρωβουλεύτρια και γιατρός στο νοσοκομείο Αττικό, και ο Γιώργος Παπανικολάου, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρώτη μίλησε η Σάλμα Σάουα, μέλος της Παλαιστινιακής Παροικίας και υποψήφια ευρωβουλεύτρια.
Ali Abunimah Ο Μπάιντεν δήλωσε: «Ο επ’ αόριστον πόλεμος ... το μόνο που θα κάνει είναι να καθηλώσει το Ισραήλ στη Γάζα, να εξαντλήσει τους οικονομικούς, στρατιωτικούς και ανθρώπινους πόρους του και να ενισχύσει την απομόνωση του Ισραήλ στον κόσμο». «Αυτό δεν θα φέρει τους ομήρους στην πατρίδα», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αυτό δεν θα επιφέρει μια μακροπρόθεσμη ήττα της Χαμάς, ούτε θα επιφέρει μόνιμη ασφάλεια στο Ισραήλ». Είναι βέβαιο ότι οι ΗΠΑ το έχουν πει αυτό στο Ισραήλ κατ’ ιδίαν. Αλλά το να βγαίνει ο πρόεδρος και να το λέει από το βήμα του Λευκού Οίκου υπονομεύει πλήρως τους…
Middle East Eye: Χθες ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της ιορδανικής πρωτεύουσας για να περικυκλώσουν την ισραηλινή πρεσβεία, απαιτώντας το κλείσιμό της. Νεαροί διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό ασφαλείας που είχε δημιουργηθεί γύρω από το συγκρότημα από τις ιορδανικές δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν περίπου 200 διαδηλωτές.
AJLabs Ο τελευταίος απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 29.195 Παλαιστίνιους και περίπου 1.139 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.
Brooke Anderson Περισσότερα από 200 εργατικά συνδικάτα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων επτά πανεθνικών και περισσότερων από 200 τοπικών συνδικάτων, δημιούργησαν συνασπισμό για να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Ένα συνδικάτο στην Ινδία που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους στα λιμάνια της χώρας δήλωσε ότι δεν θα φορτώσει ή θα ξεφορτώσει κανένα φορτίο με όπλα προς το Ισραήλ λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα. Σε επιστολή με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2023, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Υδατομεταφορές της Ινδίας, η οποία εκπροσωπεί 3.500 εργαζόμενους σε 11 μεγάλα ινδικά λιμάνια, ανακοίνωσε ότι θα αρνηθεί να φορτώσει ή να ξεφορτώσει όπλα που προορίζονται για το Ισραήλ.
Σελίδα 1 από 31