Σε μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Ένωση Κρατουμένων και Αγνοουμένων της φυλακής Σεντνάγια, αποκαλύφθηκε η διοικητική ιεραρχία στη συριακή φυλακή, όπου τα συστηματικά και εκτεταμένα βασανιστήρια οδήγησαν στο θάνατο 30.000 ατόμων μεταξύ 2011 και 2018. Η πραγματική έκταση της φρίκης που προκαλεί το συριακό καθεστώς στους κρατούμενους έρχεται στο φως με την έκθεση, η οποία περιγράφει λεπτομερώς τη χρήση των «δωματίων αλατιού». [Από το The New Arab]
Η υπηρεσία φυλακών της νοτιοαμερικανικής χώρας αναφέρει ότι 14 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ότι διεξάγονται εργασίες για την ταυτοποίηση των νεκρών. Τουλάχιστον 15 κρατούμενοι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν στην τελευταία εξέγερση που ξέσπασε στο προβληματικό σωφρονιστικό σύστημα του Ισημερινού. Οι ταραχές της Δευτέρας στη φυλακή Κοτοπάξι Νο 1 στη Λατακούνγκα άφησαν πίσω τους «15 νεκρούς και 20 τραυματίες», δήλωσε εκπρόσωπος της SNAI, της υπηρεσίας που διαχειρίζεται τις φυλακές του Ισημερινού.
Ο Αλεξέι Γκορίνοφ δήλωσε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 15 Μαρτίου ότι η Ρωσία διεξάγει επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Ένας περιφερειακός σύμβουλος της Μόσχας καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών επειδή επέκρινε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε μια υπόθεση που ένας δικηγόρος επικριτής του Κρεμλίνου δήλωσε ότι είναι η πρώτη περίπτωση που κάποιος οδηγείται στη φυλακή βάσει του νέου νόμου για τις "ψευδείς πληροφορίες".
Μόλις λίγα λεπτά μετά τις ανακοινώσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο βάζει τέλος στη συνταγματική προστασία των αμβλώσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο δίνοντας το δικαίωμα οι αποφάσεις να λαμβάνονται σε πολιτειακό επίπεδο, ξέσπασε ένας ορυμαγδός αντιδράσεων, στην πλειονότητά τους καταδικαστικές για τη σκοταδιστική απόφαση που γυρνά τις ΗΠΑ δεκαετίες πίσω. Την ίδια στιγμή, όμως, η απόφαση αυτή θέτει αυτομάτως σε κίνηση ακραίους, συντηρητικούς κύκλους στη χώρα, με στόχο να απαγορευτούν ή να περιοριστούν δραματικά οι αμβλώσεις σε αρκετές Πολιτείες.
"Πίσω Ρωσία!" - είναι το τέταρτο τραγούδι μας από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος. Είχαν προηγηθεί τα "Δεν χρειαζόμαστε πόλεμο!", "Το γράμμα Ζ" και "Γενιά Ζ". Το 100% του μουσικού υλικού που δημιούργησε το συγκρότημα τους τελευταίους δύο μήνες είναι αφιερωμένο σε αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει άλλο. Δεν είναι το κύριο, είναι το μοναδικό. Αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε το "Back to Russia!" στις 9 Μαΐου, την Ημέρα της Νίκης, και αυτό ήταν μια συνειδητή απόφαση.
Και σήμερα θυμόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον Αντρέι Σαχάρωφ, που αποτελεί αντικείμενο φλογερού μίσους του δικτάτορα Πούτιν και των ομοίων του. Έτσι, με πόνο στην καρδιά, αναγκαζόμαστε να αντιδράσουμε έντονα στις προθέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου του Ιβανο-Φρανκίβσκ να στερήσουν την πόλη από τη μνήμη του Σαχάρωφ, μετονομάζοντας την οδό με το όνομα του. Για έναν και μόνο λόγο: ότι ο Σαχάρωφ ήταν Ρώσος. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο και τον δήμαρχο να αλλάξουν το σχέδιο της απόφασης. Εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα ήταν μια πράξη από το οπλοστάσιο του σημερινού αυταρχικού κράτους της Μόσχας.
Σελίδα 1 από 27