Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 18:18

Κατσαρίδες πόλης

Λονδίνο 29/8/16.

[Οι διαδηλώσεις και τα μπλοκαρίσματα έξω απ' τα Byron (αλυσίδα κυριλέ λονδρέζικων μπεργκεράδικων, απ' τις μεγαλύτερες στην Μ. Βρετανία) συνεχίζονται.]

Καλό μήνα.

"Την περασμένη εβδομάδα, η ισπανόφωνη αγγλική εφημερίδα El Ibérico ανέφερε ότι το βράδυ της 4ης Ιουλίου, η αλυσίδα εστιατορίων Byron Burgers κάλεσε ένα μεγάλο αριθμό απ' τους μετανάστες που εργάζονταν για αυτήν σε μια συνεδρία ειδικής «κατάρτισης» που θα λάμβανε χώρα σε 15 εστιατόρια Byron στο Λονδίνο.

Όταν έφτασαν, τους περίμενε η αστυνομία μετανάστευσης και σύμφωνα με επίσημες πηγές 50 απ' αυτούς συνελήφθησαν και απελάθηκαν. Ένας επιπλέον αριθμός 150 μεταναστών εργατών κατάφεραν να αποφύγουν την απέλαση και παραμένουν κρυμμένοι.

Οι περισσότεροι απ' τους απελαθέντες ήταν λατινοαμερικάνοι εργάτες. Η κατάσταση του σοκ και των κακουχιών που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν οι οικογένειες τους είναι κάτι που δεν θα γίνει γνωστό, όπως και το αν οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν έστω τους μισθούς τους ή τα χρήματα που τους χρωστούσε η εταιρεία.

Κάποιοι απ' τους απελαθέντες είχαν δουλέψει στα Byron για τέσσερα χρόνια. Και τα Byron βρέθηκαν στην ευχάριστη θέση να τους εκμεταλλεύονται όλο αυτό το διάστημα και στη συνέχεια να τους διώξουν και να τους ωθήσουν στην καταστροφή απ' την μια μέρα στην άλλη.

Στεκόμαστε δίπλα στους απελαθέντες εργάτες του Byron και όλους τους μετανάστες εργαζόμενους - με χαρτιά ή χωρίς χαρτιά.

Κανένας δεν είναι παράνομος. Κανείς δεν είναι αναλώσιμος. Αν τα Byron είναι έτοιμα να φερθούν έτσι σε μια ομάδα εργαζομένων, πώς θα είναι έτοιμα να φερθούν σε όλους τους υπόλοιπους, καθημερινά, στους χώρους εργασίας τους; [...]"

Unite Hotel and Restaurant Workers Branches, the United Voices of the World Union, London Latinxs, Black Dissidents, London IWW, Lesbians and Gays Support the Migrants, South London Solfed, War On Want and Global Justice Now (συνεργασία ομαδοποιήσεων που έχουν καλέσει σε αλεπάλληλα μπλοκαρίσματα των εστατοριών)

"[...] Απελευθερώσαμε πολλές χιλιάδες ζωντανές κατσαρίδες, ακρίδες και τριζόνια σε αυτά τα εστιατόρια. Ζητάμε συγγνώμη απ' το προσωπικό και τους πελάτες για την ενόχληση, όμως είναι επείγον να δράσουμε, οι καταναγκαστικές απελάσεις όπως αυτές δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές, είναι επείγον να υπερασπιστούμε αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους από μια τέτοια απάνθρωπη μεταχείριση. Η Byron, μια εταιρεία που έχει βγάλει εκατομμύρια πάνω στις πλάτες του μεταναστευτικού εργατικού δυναμικού, έστησε μια παγίδα για τους ίδιους τους εργαζόμενούς της."

[...] Μέσα στο αυξανόμενο κλίμα ρατσισμού και της ξενοφοβίας, πρέπει να τραβηχτεί μια γραμμή -και εμείς λέμε "ως εδώ". Κανένας δεν είναι παράνομος. Δράσαμε σήμερα σε ένδειξη αλληλεγγύης με όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας που απελαύνονται καθημερινά. Αν στέκεσαι ενάντια στην ύπουλη παγίδα που στήθηκε για τους εργαζόμενους του Byron, πρέπει να υποστηρίξεις τις δράσεις για την υπεράσπιση των μεταναστών εργατών και προσφύγων."

London Black Revs και Malcolm X Movement

Antifa Live

byron4535


Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 16:29

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.