Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016 19:30

Βούλγαροι ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί κυνηγάνε μετανάστες (φωτο)

Βούλγαροι ακροδεξιοί σχημάτισαν παραστρατιωτική πολιτοφυλακή για να φυλάει τα σύνορα της Βουλγαρίας από τους μετανάστες και πρόσφυγες που διοχετεύονται στην Ευρώπη από την Τουρκία.

Οι Βούλγαροι ακροδεξιοί εθελοντές συνοριοφύλακες ονόμασαν την ομάδα τους «Στρατιωτική Ένωση VASSIL LEVSKI».

Vassil Levski2

Ο Βασίλ Λίφσκι είναι εθνικός ήρωας της Βουλγαρίας που αγωνίστηκε για την απελευθέρωσή της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Vassil Levski6

Σε ανάρτησή τους οι παραστρατιωτικοί, που υπερηφανεύονται ότι φρουρούν την πατρίδα και τα νότια σύνορα, αναφέρουν μεταξύ άλλων «προτάσεών» τους:

«Εξαιτίας του μεγάλου κύματος μεταναστών που ήδη απειλεί την ασφάλεια, την οικονομία, το δημόσιο και κοινωνικό σύστημα, τις οικονομίες και ολοκληρωτικά την ύπαρξη των ευρωπαϊκών κρατών, και που θα οδηγήσει σε εθνο-θρησκευτική αφομοίωση των ευρωπαϊκών εθνών, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να λάβουν τα ακόλουθα μέτρα:

Δημιουργία δικτύων πληροφοριών και παρακολούθησης σε όλα τα προσφυγικά στρατόπεδα, ώστε να μπορεί να δοθεί μια υπηρεσιακή και προληπτική απάντηση σε κάθε αυξανόμενη απειλή και συγκρουσιακή κατάσταση.

Στρατολόγηση πληροφοριοδοτών μεταξύ των κοινοτήτων των μεταναστών και διείσδυσή τους στις γραμμές των εξτρεμιστών ισλαμιστών και των πυρήνων του ISIS στην Ευρώπη.

Δημιουργία δικτύων πληροφοριών στις χώρες καταγωγής των μεταναστών, ώστε να συλλεχθούν πληροφορίες σχετικά με εκείνους που υποκινούν, διατάσσουν και τους βοηθούν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη».

Vassil Levski3

Στα μέσα Απριλίου το γερμανικό Spiegel είχε αναφερθεί σε ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς που φρουρούσαν τα σύνορα μαζί με τους άνδρες της Αστυνομίας.

Έγραφε, το Spiegel, ότι διεξάγουν περιπολίες ως αυτόκλητοι φύλακες του νόμου φορώντας στολές παραλλαγής και ενίοτε παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον στρατό και την αστυνομία, ενώ συλλαμβάνουν πρόσφυγες με δική τους πρωτοβουλία.

Vassil Levski5

Το Spiegel μάλιστα είχε επισημάνει ότι «μέχρι πρότινος οι βουλγαρικές Αρχές επαινούσαν αυτούς τους αυτόκλητους τιμωρούς, ανάμεσα στους οποίος βρίσκονται και πρώην κατάδικοι, ως «υποδειγματικούς πολίτες». Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είχε ευχαριστήσει προσωπικά τους κυνηγούς των προσφύγων».

Vassil Levski4

Μόνο όταν η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Βουλγαρική Επιτροπή Ελσίνκι κατέθεσε μήνυση εναντίον του, ο Μπορίσοφ εξήγησε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.

Απομακρύνθηκε ο επικεφαλής της μεθοριακής αστυνομίας

Ενώ οι παραστρατιωτικοί αναλαμβάνουν να φυλάνε τα βουλγαρικά σύνορα, σε παραίτηση εξαναγκάστηκε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της μεθοριακής αστυνομίας της Βουλγαρίας, Αντόνιο Ανγκέλοφ, λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Τόσο ο Ανγκέλοφ, όσο και ο αναπληρωτής του, Γιότκο Αντρέεφ, «οδηγήθηκαν» σε παραίτηση, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος δημόσιου διαγωνισμού για τη μεταφορά των παράνομων προσφύγων, οι οποίοι τελούν υπό κράτηση.

Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Γκρίγκορ Τοσκόφ, ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

«Αφού δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη, οφείλουν να εγκαταλείψουν τη θέση τους» δήλωσε σχετικά, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Πηγή: diktiospartakos, 16 Αυγούστου 2016, από tribune


Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 16:22

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.