Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 12:38

[Μεξικό] 30.000 απλήρωτοι δημόσιοι υπάλληλοι σε πορείες, απεργίες και καταλήψεις

Όλο και περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι βγαίνουν στους δρόμους της Βερακρούζ διεκδικώντας την καταβολή των μισθών τους, ενώ η χρηματοοικονομική κρίση του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Μεξικού συνεχίζεται. Οι επαγγελματίες της υγείας, του προσωπικού των φυλακών, της αστυνομίας, των εκπαιδευτικών και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι κατέβηκαν σε απεργία και μπλόκαραν μεγάλους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πάνω από 30.000 εργαζόμενοι του συστήματος υγείας της πολιτείας, συνδικαλιζόμενοι -ες και μη, κατέβηκαν σε απεργία την Τρίτη, απαιτώντας την καταβολή των μισθών και εγγυήσεις ότι το κράτος θα συνεχίσει να πληρώνει τους μισθούς μαζί με το δώρο στο τέλος του έτους μπόνους και άλλα επιδόματα.

Οι εργαζόμενοι σε 66 δημόσια νοσοκομεία και 899 κέντρα υγείας, μαζί με αυτούς που βρίσκονται στα 11 περιφερειακά γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών και αρκετά γηροκομεία και ορφανοτροφεία, συμμετείχαν στην απεργία, συμπεριλαμβανομένων των ιατρών, των νοσηλευτών, του παραϊατρικού προσωπικού, των φυλάκων και του διοικητικού προσωπικού. Ακυρώθηκαν πάνω από 340.000 προγραμματισμένες ιατρικές διαδικασίες, και οι δομές υγείας στελεχώθηκαν μόνο με προσωπικό ασφαλείας για τα επείγοντα περιστατικά τους/τις ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία πίεση στις κρατικές αρχές παραλύοντας την κυκλοφορία με πάνω από 50 μπλόκα και πορείες στις κύριες πόλεις και τους αυτοκινητοδρόμους του κρατιδίου, μαζί με πολλά διοικητικά γραφεία, συμπεριλαμβανομένης της Γραμματείας Οικονομικών. Ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης των Εργαζομένων στην Υγεία, δήλωσε ότι οφείλονται πάνω από 150 εκατομμύρια πέσος (περίπου 7.5 εκατομμύρια δολάρια) στα μέλη της και σε εργαζόμενους σε όλη την πολιτεία.

Οι συνδικαλιζόμενοι-ες εκπαιδευτικοί συνεχίζουν την κατάληψη στα γραφεία της Γραμματείας Εκπαίδευσης, απαιτώντας όχι μόνο την καταβολή των οφειλόμενων μισθών, αλλά και την καταβολή των μπόνους που οφείλονται στους δασκάλους με εξαιρετικούς βαθμούς στην αξιολόγηση των επιδόσεων τους.

Ο φυγόδικος πρώην κυβερνήτης Javier Duarte, που πήρε άδεια τον περασμένο μήνα, έχει ευρέως κατηγορηθεί για την οικονομική κατάσταση, και είναι επίσης καταζητούμενος για σύλληψη σε σχέση με κατηγορίες διαφθοράς. Σήμερα, ένας δικαστής στην Xalapa διέταξε τη φυλάκιση του Arturo Bermúdez Zurita, πρώην υπουργού Ασφαλείας του Duarte, καθώς και ενός άλλου ατόμου, προκειμένου να δικαστούν για αθέμιτη άσκηση επιρροής και κατάχρηση εξουσίας.

Η πληροφορία προέρχεται από το Mexico News Daily και δημοσιεύεται όπως μεταδόθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή της Παρασκευής "Τα Λεωφορεία του Κόσμου" (καθημερινά 11πμ στις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης).

Athens Indymedia, 19/11/2016 

IMG 4543IMG 4544IMG 4545IMG 4546IMG 4547IMG 4548IMG 4549

Φωτογραφίες, πηγή: cctv-america


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 18:45

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.