Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 22:36

Αλβανία: Διαδηλώσεις ενάντια στη διάλυση των Πανεπιστημίων

Φοιτητές, καθηγητές, γονείς και ακτιβιστές διαδήλωσαν ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που προσπαθεί να περάσει το αλβανικό Υπουργείο Παιδείας που θα έχει σαν αποτέλεσμα την έμμεση επιβολή διδάκτρων στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Με κάλεσμα της οργάνωσης «Κίνημα για το Πανεπιστήμιο» στις 23 Νοέμβρη και κεντρικό σύνθημα «Παραιτήσου» (απευθυνόμενο στην Υπουργό Λιντίτα Νικόλα) δηλώνουν την αγανάκτησή για τη συστηματική υποτίμηση που υφίστανται τα δημόσια Πανεπιστήμια.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, να χρηματοδοτούνται τα δημόσια Πανεπιστήμια από τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα τη συστηματική υποτίμησή τους προς όφελος των ιδιωτικών. Η Βίκι, μέλος του «Κινήματος για το Πανεπιστήμιο» δήλωσε:

«Η Νικόλα προσπαθεί να μετατρέψει το Πανεπιστήμιο σε μια επιχείρηση, όπου θα πωλούνται διπλώματα και θα αντιμετωπίζονται οι φοιτητές ως πελάτες. Η απογοήτευση από τα δημόσια πανεπιστήμια είναι τέτοια, που μαθητές που θα έμπαιναν φέτος στο Πανεπιστήμιο είτε έχουν μείνει εκτός σχολών παρά τα υψηλά τους αποτελέσματα στις τελικές εξετάσεις, είτε έχουν πάει σε ιδιωτικές σχολές».

Εργατική Αλληλεγγύη, φ. 1251, 29 Νοεμβρίου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 18:39

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.