Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 29 Μαϊος 2017 10:59

200.000 διαδηλωτές στην «πορεία αξιοπρέπειας» στην Ισπανία για τις «άθλιες συνθήκες εργασίας» και τους χαμηλούς μισθούς

Οι οργανωτές της κινητοποίησης έκαναν λόγο για 200.000 διαδηλωτές.

Στο στόχαστρο των συγκεντρωμένων βρέθηκε η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που υιοθετήθηκε το 2012 από την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι και ευθύνεται, όπως υποστηρίζουν, για την υποχώρηση της ανεργίας με τίμημα την αβεβαιότητα στην εργασία.

Αυτή ήταν μια διαδήλωση «για να δείξουμε ότι η ειδυλλιακή Ισπανία που παρουσιάζουν δεν είναι αυτή που γνωρίζουμε εμείς» δήλωσε ένας από τους οργανωτές, ο Βίκτορ Χιμένεθ, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε πριν από την πορεία την οποία οργάνωσαν δεκάδες συνδικάτα και αριστερές οργανώσεις.

Στην κεφαλή της πορείας υψωνόταν ένα πανώ με το σύνθημα «Ψωμί, δουλειά, στέγη, ισότητα». Πολλά πλακάτ ζητούσαν επίσης την απομάκρυνση του Λαϊκού Κόμματος από την εξουσία, χαρακτηρίζοντάς το «το πιο διεφθαρμένο στην Ισπανία».

Μετά από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης «οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι προσωρινές, με άθλιες συνθήκες και μηδαμινούς μισθούς», κατήγγειλε η Σίλιβα Σαλαμάνκα, επίσης εκ των οργανωτών της κινητοποίησης, προσθέτοντας: «Το δικαίωμα στην εργασία, μας το περιόρισαν στο δικαίωμα να δουλεύουμε κάτω από τι συνθήκες που επιβάλλει η εργοδοσία».

Βίντεο: «Marchas de la Dignidad: "Pan, trabajo, techo e igualdad"»

Από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ

kar.org

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 18:40