Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 09:28

Διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη Μαδρίτη

«Φέρτε μας τους πρόσφυγες»

Διαδήλωση αλληλεγγύης και οργής στην Ισπανία

Κατά χιλιάδες βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους της Μαδρίτης οι Ισπανοί ζητώντας από την κυβέρνησή τους να υποδεχθεί τους 17.000 πρόσφυγες, τηρώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η χώρα έχει πάρει μόλις 1.300 πρόσφυγες. «Κανένα ανθρώπινο ον δεν είναι παράνομο», φώναζαν οι διαδηλωτές που έκαναν πορεία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Γέφυρες, όχι τοίχοι» και «Οχι άλλες δικαιολογίες, κάτω οι φραγμοί».

Η διαδήλωση οργανώθηκε από μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανάμεσά τους η Διεθνής Αμνηστία, λίγες ημέρες πριν από την παγκόσμια ημέρα προσφύγων, στις 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη Διεθνή Αμνηστία η Ισπανία έχει δεχθεί περίπου 1.300 από τους 17.300 που είχε δεσμευθεί.

Αυτό το καλοκαίρι λήγει η προθεσμία δύο ετών που είχε ορίσει η ΕΕ για την μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία. Μέχρι στιγμής το σχέδιο δεν έχει αποδώσει παρά μετεγκατάσταση 20.000 ατόμων.

«Η Ισπανία δεν κάνει απολύτως τίποτε από αυτά που πρέπει να κάνει. Είναι ντροπή, για την Ισπανία και για την Ευρώπη», δήλωσε ο Κάρλος Ντίαθ, δάσκαλος 55 ετών, που συμμετείχε στην σημερινή διαδήλωση.

 ispania prosfiges1

Πηγή: efsyn

AP Photo/Francisco Seco

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 18:27