Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 23:51

«STRAJK KOBIET» ή αλλιώς «Απεργία των Γυναικών» στη Βαρσοβία

«STRAJK KOBIET» ή αλλιώς «Απεργία των Γυναικών» στη Βαρσοβία

Τα συνθήματα του φεμινιστικού κινήματος «STRAJK KOBIET» ή αλλιώς «Απεργία των Γυναικών» πλημμύρισαν τους δρόμους της Βαρσοβίας!

Ο λόγος;
? Η προσπάθεια της κυβέρνηση της Πολωνίας να εκμεταλλευτεί την κατάσταση της καραντίνας για να περάσει νομοσχέδιο που περιορίζει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην άμβλωση.
? Παράλληλα, επιχειρεί να περάσει και δεύτερο ν/σ που ποινικοποιεί τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και εξισώνει την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία.

✊?Ωστόσο, ούτε η απαγόρευση κυκλοφορίας ούτε οι απειλές της αστυνομίας αποτέλεσαν εμπόδιο για τις Πολωνές!

??‍♀️Εκατοντάδες γυναίκες και άντρες συμμετείχαν την Τρίτη σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Βαρσοβία απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης.
??‍♀️ Με αυτοκίνητα και ποδήλατα έκλεισαν έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης! Κατέβηκαν στις κεντρικές πλατείες, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις!
??‍♀️ Κρατώντας πλακάτ, σημαίες και ομπρέλες, οι οποίες αποτελούν σύμβολο του αγώνα για το δικαίωμα των αμβλώσεων, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, εκκλησία και συντηρητικούς κύκλους ότι τίποτα δεν θα τις εμποδίσει να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

polonia00

polonia0

Polonia1

polonia2

polonia3

polonia4

polonia5

polonia6

✖ Η Πολωνία έχει από τα πιο συντηρητικά νομοθετικά πλαίσια για τις αμβλώσεις, επιτρέποντάς τες μόνο σε περιπτώσεις εγκληματικής ενέργειας, αιμομιξίας, σοβαρών ή/και θανάσιμων εμβρυακών ανωμαλιών και κινδύνου για τη ζωή της μητέρας. Η νομοθετική αλλαγή που προωθείται, απαγορεύει τον τερματισμό της κύησης λόγω σοβαρών ή/και θανάσιμων εμβρυακών ανωμαλιών. Παρόμοια νομοσχέδια είχαν κατατεθεί το 2016 και το 2018, αλλά τεράστιες κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα, γνωστές ως «Μαύρη Δευτέρα»(2016) και «Απεργία Γυναικών», απέτρεψαν την ψήφιση του νόμου.

?Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να κάνουν επικίνδυνες αμβλώσεις παράνομα ή να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα, κάτι που πλέον λόγω του περιορισμού μετακινήσεων γίνεται αδύνατο όπως και η πρόσβαση στο «χάπι της επόμενης μέρας», που απαγορεύεται στην Πολωνία.

Πηγές: https://tinyurl.com/y8vxqbuj
https://tinyurl.com/ybsdlrm3
https://tinyurl.com/ybrsacu7

?Στηρίζουμε τον αγώνα των γυναικών στην Πολωνία αλλά και σε όλο τον κόσμο για την αυτοδιάθεση των σωμάτων τους και δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας!

?Το δικαίωμα στην άμβλωση είναι αδιαπραγμάτευτο-Κάτω τα χέρια από τα σώματά μας!

✊?My body, my choice!

#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity #StrajkKobiet #SolidarityWithPolishWomen

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 00:06

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.