Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 23:04

Μήνυμα αλληλεγγύης από τους φοιτητές του πανεπιστημίου του Βοσπόρου: Έξω η αστυνομία από τις σχολές!

Επέμβαση της αστυνομίας σε κινητοποίηση στο παν/μιο του Βοσπόρου ενάντια στον πραξικοπηματικό ορισμό πρύτανη από την κυβέρνηση Ερντογάν

 ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Όλα δείχνουν ότι αύριο θα είναι μια σημαντική μέρα! Φοιτητές και φοιτήτριες, εργαζόμενοι/ες θα βγουν στο δρόμο για τα δικαιώματά μας. Μηνύματα συμπαράστασης φτάνουν και από τη γειτονική Τουρκία από τους φοιτητές/τριες του παν/μιου Βοσπόρου που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και δέχονται σκληρή καταστολή από την κυβέρνηση Ερντογάν. Σήμερα μάλιστα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο πανεπιστήμιό τους με κεντρικό ζήτημα την αλληλεγγύη στον αγώνα των φοιτητών/τριών στην Ελλάδα.

η πρώτη φωτογραφία είναι από πρόσφατη επέμβαση της αστυνομίας σε κινητοποίηση στο παν/μιο του Βοσπόρου ενάντια στον πραξικοπηματικό ορισμό πρύτανη από το κράτος και την κυβέρνηση Ερντογάν

η δεύτερη είναι από τη σημερινή κινητοποίηση

foithtew2

Διαβάστε το συγκλονιστικό τους μήνυμα.

“Σήμερα είναι Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου. Διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων ενάντια στον τοποθετημένο από το κράτος πρύτανη στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. Γνωρίζουμε ότι η αντίστασή μας δεν περιορίζεται σε αυτό το πανεπιστήμιο, αυτή την πόλη, αυτή τη χώρα. Αυτοί που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις στην περιοχή μας, αυτοί που συλλαμβάνουν τους φίλους μας, στοιβάζουν τις αστυνομικές τους δυνάμεις στη γειτονιά μας δεν έχουν τη δύναμη να σταματήσουν αυτούς που αντιστέκονται στην καταπίεση σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα χαιρετίζουμε τους συντρόφους μας στην Ελλάδα που άναψαν τη φλόγα της αντίστασης διακηρύσσοντας πως δεν θέλουν αστυνομία στις σχολές τους. Με τη σειρά μας διακηρύσσουμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες προς αυτούς/ές και πως η αντίστασή μας είναι ίδια. Η κυβέρνηση της Ελλάδας περιόρισε την είσοδο στα πανεπιστήμια χρησιμοποιώντας τον κορονοϊό ως δικαιολογία. Οι φοιτηές δεν μπορούν να μπουν. Αλλά η αστυνομία μπορεί! Στοχεύουν να περάσουν έναν ειδικό νόμο που επιτρέπει σε ομάδες της αστυνομίας να σταθμεύουν μόνιμα εντός των σχολών στην Ελλάδα. Οι σύντροφοί/σές μας εκεί το απέρριψαν και οι διαδηλώσεις τους επεκτείνονται από τους δρόμους της Αθήνας σε άλλες πόλεις.

Το πανεπιστήμιο Βοσπόρου επίσης είναι κατειλημμένο από αστυνομικούς με στολές και πολιτικά. Ο περιβάλλων χώρος του πανεπιστημίου, της γειτονιάς μας είναι μπλοκαρισμένος μόνιμα από εξοπλισμένα αυτοκίνητα, τζιπάκια και οδοφράγματα της αστυνομίας. Γνωρίζουμε ότι καθημερινά είμαστε υπό επιτήρηση σε κάθε βήμα που κάνουμε. Στα φοιτητικά μας εστιατόρια όπου οι τιμές ανεβαίνουν για τους φοιτητές, οι αστυνομικοί τρώνε τσάμπα. Μας παρακολουθούν σε κάθε γωνία εντός και γύρω της πανεπιστημιούπολης. Αυτά τα μπλόκα σε Τουρκία και Ελλάδα δείχνουν ότι οι ισχυροί σε όλο τον κόσμο φοβούνται αυτούς που αντιστέκονται και πολεμούν την αδικία επειδή γνωρίζουν τη δύναμη της ενότητάς μας. Σε αντίθεση με τους στρατούς της αστυνομίας που συγκεντρώνονται στα ιδρύματά μας, η δύναμή μας βγαίνει από τα δίκαια αιτήματά μας. Και ξέρουμε ότι αυτοί που δολοφόνησαν τον Αλέξη είναι μία από τα ίδια με αυτούς που δολοφόνησαν τον Μπερκίν και είναι αυτοί που σήμερα έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμιά μας. Θα αντισταθούμε μέχρι να φύγουν με τους εντολοδόχους πρυτάνεις τους.

Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Τουρκία δεν θα επιτρέψουμε μη-εκλεγμένους κρατικά-τοποθετημένους πρυτάνεις και αστυνομία στις σχολές. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη συλλογική μας αντίσταση.

Καμία ελευθερία στην απομόνωση, είτε όλοι μας, είτε κανείς!”

Κοινοί Αγώνες σε Ελλάδα και Τουρκία!
Από τον Βόσπορο μέχρι την Αθήνα – Έξω η αστυνομία από τις σχολές!

#ΜένουμεΕνεργοί #WeSpeakNow #KampüstePolisİstemiyoruz

 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τις κινητοποιήσεις καθηγητών, εργαζομένων και φοιτητών στο παν/μιο του Βοσπόρου στα παρακάτω links:

- https://www.imerodromos.gr/oi-toyrkoi-foitites-sto.../

- https://www.politispress.gr/.../synedriasi-toy.../

Μένουμε Ενεργοί

Η ανακοίνωση στα αγγλικά και τα τουρκικά μπορεί να βρεθεί στο twitter των φοιτητών του παν/μιου Βοσπόρου:

https://twitter.com/boundayanisma/status/1354451583191408646?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1354451583191408646%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fpandiera.gr%2Fcf83cf85ceb3cebacebbcebfcebdceb9cf83cf84ceb9cebacf8c-cebcceaecebdcf85cebcceb1-ceb1cebbcebbceb7cebbceb5ceb3ceb3cf8dceb7cf82-ceb1cf80%2F

 

twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 23:27

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.