Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 16:42

17 μαχαιριές σε μέλος του Die Linke από επίθεση ακροδεξιών στη Γερμανία

Θύμα στοχευμένης επίθεσης βρέθηκε τη Δευτέρα ο 18χρονος Julian Kinzel, μέλος της τοπικής οργάνωσης του Die Linke στο Βίσμαρ της Γερμανίας. Οι επιθέσεις ακροδεξιάς βίας σημειώνουν κατακόρυφη αύξηση το τελευταίο έτος στη χώρα.

Ο νεαρός δέχθηκε επίθεση από τρεις αγνώστους οι οποίοι τον πλησίασαν αποκαλώντας τον «ομοφυλόφιλο κομμούνι» και «παράσιτο» και στη συνέχεια αφού τον χτύπησαν, τον μαχαίρωσαν 17 φορές. Βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου αφού νοσηλεύτηκε πρώτα σε νοσοκομείο.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Die Linke, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες ήταν μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη περιοχή. Πέρα από τους χαρακτηρισμούς που απέδωσν στο θύμα, οι δράστες φορούσαν ρούχα με την επωνυμία Thor Steinar, μια μάρκα στενά συνδεδεμένη με το νεοναζιστικό φάσμα.

Τα φαινόμενα ακροδεξιάς βίας έχουν αυξηθεί με αλματώδεις ρυθμούς τον τελευταίο χρόνο στη Γερμανία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της BKA το 2015 και μόνο μέχρι το Δεκέμβριο, διαπράχθηκαν τουλάχιστον 733 εγκλήματα με ακροδεξιό φόντο. Τα περισσότερα αφορούσαν υλικές ζημιές ενώ τουλάχισοτν 68 ήταν περιπτώσεις εμπρησμών.

Μόνο σε 40 περιπτώσεις οι δράστες έχουν εντοπιστεί ενώ έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε μόνο 8 περιπτώσεις και συνολικά το 2015 καταδικάστηκαν μόνο 4 δράστες.

 

left.gr, 7.01.2016

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 17:27

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.