Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 13:56

Παρίσι: Διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες

Η προγραμματισμένη για σήμερα διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες δεν αναβάλλεται. Οι διοργανωτές θεωρούν ότι η διαδήλωση αποκτά μεγαλύτερη σημασία μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και καλούν τον κόσμο να διαδηλώσει σήμερα το μεσημέρι. Το NPA (Nouveau Parti Anticapitaliste) στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Μετά τις τρομερές επιθέσεις για τις οποίες πενθεί το Παρίσι, οι διοργανωτές της διαδήλωσης στις 22 Νοεμβρίου καλούν περισσότερο από ποτέ σε αλληλεγγύη προς τους μετανάστες.

Είτε πρόκειται για πρόσφυγες, είτε για μετανάστες/τριες χωρίς χαρτιά, είναι θύματα του πολέμου, της βίας και της φτώχειας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

Η διαδήλωση αυτή δείχνει την αλληλεγγύη μας και η συμμετοχή μας είναι επίσης απάντηση στις επιθέσεις που έχουν ματώσει το Παρίσι.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ: ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Ένα δράμα εξελίσσεται στις πύλες της Ευρώπης. φεύγοντας από πολέμους και κρίσεις εκατομμύρια ανθρώπους εγκαταλείπουν τη χώρα τους. Χιλιάδες από αυτούς βρίσκουν καταφύγιο στην Ευρώπη. Η μόνη απάντηση που δίνεται είναι το κλείσιμο των συνόρων.

Το δράμα εξελίσσεται επίσης στην καρδιά της Ευρώπης. Σήμερα στο Καλαί περίπου 7000 άνθρωποι ζουν σε άθλιες συνθήκες, ενώ στο Παρίσι, πολλοί μετανάστες βρίσκονται στο δρόμο. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι οι άνθρωποι είναι καταδικασμένοι να ζουν σε τέτοιες συνθήκες.

Καταγγέλλουμε τις γαλλικές και τις ευρωπαϊκές πολιτικές που δημιουργούν αυτές τις καταστάσεις στο Καλαί ως πύλη εισόδου προς την Ευρώπη.

Ζητάμε άμεσα αξιοπρεπείς συνθήκες υποδοχής για όλους και όλες. Απαιτούμε ίσα δικαιώματα για όλους/όλες, άδειες παραμονής, πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και τη στέγαση, είτε πρόκειται για πρόσφυγες, είτε για μετανάστες/τριες χωρίς χαρτιά.

Σήμερα η Ευρώπη δείχνει αδιαφορία. Να καταργήσουμε τον κανονισμό του Δουβλίνου και να διαλυθεί η Frontex, που είναι οι βασικές αιτίες των τραγωδιών που βιώνουν οι μετανάστες σήμερα.»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 13:50

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.