Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 23:49

NPA: Άμεση απελευθέρωση τώρα όλων των αγωνιστών και αγωνιστριών στο Παρίσι!

 

Ανακοiνώσεις ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και ΝΡΑ για την καταστολή στη Γαλλία

 

NPA: Άμεση απελευθέρωση τώρα όλων των αγωνιστών και αγωνιστριών στο Παρίσι

Την Κυριακή 29 Νοέμβρη η Γαλλική κυβέρνηση κατέστειλε βίαια την κινητοποίηση ενάντια στη σύνοδο COP-21 για την κλιματική αλλαγή.

Δεκάδες συλλήψεις και ξυλοδαρμοί ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στους 5000 διαδηλωτές. Το καθεστώς έκτατης ανάγκης που ακολούθησε τις επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη, δε σημαίνει τίποτα άλλο, παρά επίθεση στο αγωνιζόμενο κομμάτι της γαλλικής κοινωνίας. Ο στρατός και η αστυνομία στους δρόμους του Παρισιού είναι μια μάχη του γαλλικού κράτους ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης.

Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Γαλλία και σε όλη της Ευρώπη, η καταστολή είναι μονόδρομος της αστικής τάξης και των κυβερνήσεων για την επιβολής των πολιτικών τους, την ίδια στιγμή που το γαλλικό κράτος πρωτοστατεί στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες μας από το ΝΡΑ έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

 

Άμεση αποφυλάκιση όλων των συλληφθέντων της διαδήλωσης αντι-COP 21.

Καμία ανοχή στην εθνική συναίνεση!

Καμία ανοχή στο κράτος έκτακτης ανάγκης!

Καμία ανοχή στην καταστολή!

Καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση και έξω όλοι οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί από τη Μέση Ανατολή.

 

Απελευθέρωση τώρα των διαδηλωτών του αντι-COP 21! Όχι στην κρατική καταστολή!

Η διαδήλωση ενάντια στην κλιματική αλλαγή που συγκέντρωσε 5000 κόσμο, διαλύθηκε βίαια από τις δυνάμεις καταστολής. Χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και γκλοπ, κάνοντας δεκάδες βίαιες συλλήψεις, η κυβέρνηση δε δίστασε να στήσει ενέδρα στους διαδηλωτές, προκειμένου να μη φτάσουν στο συνέδριο του COP-21. Η κυβέρνηση επιτρέπει τις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 13ης Νοέμβρη, αθλητικές δραστηριότητες, συναυλίες κλπ, αλλά καταστέλλει διαδηλώσεις. Την κυβέρνηση δεν την απασχολεί η προστασία των διαδηλωτών, αλλά η εφαρμογή των πολιτικών της.

 

Η EDF (πρώην κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού), η BNP (μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες), η AirFrance (πρώην κρατική αεροπορική εταιρεία), GDFSuez (πρώην κρατική εταιρεία φυσικού αερίου), όλες σπόνσορες του COP-21, είναι από τις πιο ρυπογόνες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Την ίδια στιγμή που ο Ολάντ και ο Φάμπιους (υπουργός εξωτερικών) υποδέχονταν με τιμές δικτάτορες από όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι που ήθελαν να διαδηλώσουν για έναν καλύτερο κόσμο υπέστησαν βίαιη καταστολή. Οι επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη αποκάλυψαν έναν κόσμο σε αποσύνθεση.

Να αλλάξουμε το σύστημα, όχι το κλίμα!

Ενάντια σε αυτούς που ρυπαίνουν, όχι σε αυτούς που διαδηλώνουν!

 

Εκατοντάδες διαδηλωτές του αντι-COP 21 περικυκλώθηκαν ξαφνικά και συνελήφθησαν μαζικά από την αστυνομία στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι (PlaceRépublique).

Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν είναι κι οι εκπρόσωποι τύπου του ΝΡΑ, ChristinePoupin και OlivierBesancenot και αρκετές δεκάδες άλλοι σύντροφοι και συντρόφισσες από το ΝΡΑ, την AlternativeLibertaire και την Ensemble.

Αυτές οι συλλήψεις αποδεικνύουν ότι τα ειδικά μέτρα που έπονται του καθεστώτος έκτατης ανάγκης δεν είναι ενάντια στον ISIS και την τρομοκρατία, αλλά ενάντια σε αυτούς που ασκούν το θεμελιώδες δικαίωμά τους να διαδηλώνουν.

Την ώρα που οι αρχηγοί των κρατών θα συναντιούνται αύριο στη διάσκεψη του COP-21, όλοι εμείς που δε θέλουμε να τους αφήσουμε να αποφασίσουν για το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας θα έρθουμε αντιμέτωποι με την καταστολή.

Για την κυβέρνηση δεν ήταν αρκετή η στοχοποίηση των οικολόγων ακτιβιστών με συλλήψεις και εισβολές στα σπίτια τους χθες και προχθές, αλλά συνέχισαν με δεκάδες συλλήψεις την ώρα της διαδήλωσης.

Όχι στην κρατική καταστολή!

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων του Παρισιού!

NPA, 29 Νοεμβρίου 6μμ, Παρίσι

 

www.facebook.com

 

ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

Άμεση απελευθέρωση τώρα όλων των αγωνιστών και αγωνιστριών στο Παρίσι!

 

Την Κυριακή 29 Νοέμβρη η Γαλλική κυβέρνηση κατέστειλε βίαια την κινητοποίηση ενάντια στη σύνοδο COP-21 για την κλιματική αλλαγή. Δεκάδες συλλήψεις και ξυλοδαρμοί ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στους 5000 διαδηλωτές. Το καθεστώς έκτατης ανάγκης που ακολούθησε τις επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη, δε σημαίνει τίποτα άλλο, παρά επίθεση στο αγωνιζόμενο κομμάτι της γαλλικής κοινωνίας. Ο στρατός και η αστυνομία στους δρόμους του Παρισιού είναι μια μάχη του γαλλικού κράτους ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης.

Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Γαλλία και σε όλη της Ευρώπη, η καταστολή είναι μονόδρομος της αστικής τάξης και των κυβερνήσεων για την επιβολής των πολιτικών τους, την ίδια στιγμή που το γαλλικό κράτος πρωτοστατεί στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες μας από το ΝΡΑ έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

Άμεση αποφυλάκιση όλων των συλληφθέντων της διαδήλωσης αντι-COP 21.

Καμία ανοχή στην εθνική συναίνεση!

Καμία ανοχή στο κράτος έκτακτης ανάγκης!

Καμία ανοχή στην καταστολή!

Καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση και έξω όλοι οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί από τη Μέση Ανατολή.

 

ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, 29 Νοέμβρη

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 13:49

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.