Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 16:35

Μαζική απεργία πείνας από Σύριους κρατούμενους στη φυλακή της Χομς

Μαζική απεργία πείνας από Σύριους κρατούμενους στη φυλακή της Χομς

Περισσότεροι από 500 πολιτικοί κρατούμενοι στην κεντρική φυλακή της Χομς, που κρατούνται από το συριακό καθεστώς για συμμετοχή τους στη συριακή επανάσταση, εξέδωσαν ανακοίνωση που εξαγγέλλει ότι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας. Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 100.000 πολιτικοί κρατούμενοι στη Συρία, κυρίως στα μπουντρούμια του καθεστώτος του Άσαντ.

Η κεντρική φυλακή της Χομς βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας σκληρής καταστολής από το συριακό καθεστώς, με την ασφάλεια πολυάριθμων Συριανών κρατουμένων σε κίνδυνο. Τώρα, περισσότεροι από 500 πολιτικοί κρατούμενοι κήρυξαν απεργία πείνας για να απαιτήσουν διεθνή δράση για τη διευκόλυνση ασφαλούς εκκένωσης. Σε μια σημαντική νέα δήλωση των κρατουμένων, εκείνοι που εξακολουθούν να βρίσκονται κλεισμένοι στην Κεντρική Φυλακή της Χομς, προειδοποιούν ότι χωρίς άμεση δράση, θα μπορούσαν σύντομα να αντιμετωπίσουν την εξολόθρευση.

Οι κρατούμενοι στην κεντρική φυλακή της Χομς αντιμετωπίζουν μια επικείμενη καταστροφή. Ο Άσαντ έκοψε πρώτα νερό και τώρα απειλεί να επιτεθεί στη φυλακή. Εάν η διεθνής κοινότητα δεν κινηθεί γρήγορα για να διευκολύνει την ασφαλή εκκένωση, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να πεθάνουν εκατοντάδες.

Η Κεντρική Φυλακή της Χομς είναι από καιρό ο βασικότερος χώρος κράτησης του Άσαντ για πολιτικούς κρατούμενους και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αντί να υποκύπτουν στο φόβο, σήμερα, αυτοί οι κρατούμενοι έχουν κάνει κάτι το εξαιρετικό: υψώνουν τις φωνές τους ενωμένοι για να απαιτήσουν επείγουσα, ουσιαστική δράση της διεθνούς κοινότητας. Εκατοντάδες ζωές κρατουμένων εξαρτώνται τώρα από τις δράσεις της διεθνούς κοινότητας.

Είμαστε οι κρατούμενοι στην Κεντρική Φυλακή της Χομς που έχουμε συλληφθεί για τη συμμετοχή μας στην επανάσταση στην αγαπημένη μας χώρα. Δηλώνουμε ότι θα αρνηθούμε φαγητό και νερό και δηλώνουμε απεργία πείνας

1. Γιατί υποφέρoυμε, όπως υποφέρει και ο μεγάλος συριακός λαός, από την καταπίεση, την αδικία και την τυραννία.

2. Επειδή ήμασταν πάντα ο ασθενέστερος κρίκος σε κάθε διαπραγμάτευση και ήμασταν το τελευταίο θέμα που έπρεπε να εξεταστεί σε οποιαδήποτε τοπική ή διεθνή συνάντηση.

3. Επειδή κακοποιούμαστε στη φυλακή και δεν μπορούμε να αντέξουμε αυτό το βασανιστήριο και τον πόνο των γονιών μας, των συζύγων, των παιδιών και των αγαπημένων μας.

4. Επειδή όλες οι υποσχέσεις όλων των μερών στη σύγκρουση και την κρίση στη Συρία ήταν μάταιες.

Πρόκειται για ένα σήμα κινδύνου προς όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις ζητώντας άμεση παρέμβαση προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν εισβολή στη φυλακή.

Η ειρηνική μας απεργία πείνας είναι το νόμιμο δικαίωμά μας και είναι ο μόνος τρόπος που μας απέμεινε για να υψώσουμε τη φωνή μας σε όλους τους ελεύθερους λαούς του κόσμου.

Απαιτούμε να φύγουμε αμέσως από τη φυλακή πριν από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, όπως έγινε και με τις περιοχές, τις πόλεις και τα χωριά που εκκενώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες υπό την αιγίδα διεθνών παρατηρητών.

Θέλουμε μόνο την ελευθερία μας, την αξιοπρέπειά μας και την απελευθέρωση των εαυτών μας και των οικογενειών μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στους γονείς μας, στα παιδιά μας και στους άλλους αγαπημένους μας.

Οι κρατούμενοι της κεντρικής φυλακής της Χομς

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Βίντεο: «شاهد سجن حمص المركزي لليوم الرابع عالتوالي ما زال المعتقلين ينفذون اضرابهم عن الطعام» 

Μετάφραση: e la libertà

«نداء من داخل سجن حمص المركزي – Statement From Detainees in Homs Central Prison», سوريا الحرية للأبد - Syria Freedom Forever, 20 Οκτωβρίου 2017

 

«إضراب جماعي عن الطعام من قبل المعتقلين السوريين، حيث يهدد الأسد باقتحام سجن حمص المركزي 20 أكتوبر 2017 – Mass Hunger Strike by Syrian Detainees, As Assad Threatens to Storm Homs Central Prison», سوريا الحرية للأبد - Syria Freedom Forever , 20 Οκτωβρίου 2017

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:27

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.