Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 18:51

Ανακοίνωση NPA: Αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους και τις Παλαιστίνιες – ενάντια στα εγκλήματα του Ισραήλ!

Nouveau Parti Anticapitaliste

Αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους και τις Παλαιστίνιες – ενάντια στα εγκλήματα του Ισραήλ!

Τη Δευτέρα, ενώ κάποιοι γιόρταζαν τη μεταφορά της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιερουσαλήμ, οι Παλαιστίνιοι/ες της Γάζας διαδήλωσαν κατά δεκάδες χιλιάδες κοντά στα «σύνορα» με το Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε για άλλη μια φορά πυρ εναντίον των διαδηλωτών: τη στιγμή που γράφουμε, τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν. [Σ.τ.Μ.: συνολικά 60 τουλάχιστον άτομα σκοτώθηκαν τη Δευτέρα και τραυματίστηκαν περίπου 2.500]

Αυτό το λουτρό αίματος επιβεβαιώνει ότι το κράτος του Ισραήλ δεν ανέχεται καμία αμφισβήτηση της αποικιακής του πολιτικής και ότι οι Παλαιστίνιοι/ες που τολμούν να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους μπορούν ανά πάσα στιγμή να δολοφονηθούν εν ψυχρώ από ένα στρατό συνηθισμένο στη διεξαγωγή εγκλημάτων πολέμου.

Οι Παλαιστίνιοι/ες έχουν δικαιώματα και έχουν κάθε δικαίωμα να κινητοποιηθούν για να τα υπερασπιστούν: το NPA επαναλαμβάνει την άνευ όρων υποστήριξη του στα εθνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των Παλαιστινίων, στο δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση και στο δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων.

Το NPA είναι αγανακτισμένο με αυτό το νέο επεισόδιο αιματηρής καταστολής, το οποίο έχει αυξήσει σε περισσότερους από 100 τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα μετά τις διαδηλώσεις της 30ης Μαρτίου, καθώς και με τη συνειδητή σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν-Φιλίπ. Και δεν ξεχνάμε ότι ενώ οι Παλαιστίνιοι/ες κακοποιούνται κάθε μέρα από το κράτος του Ισραήλ, ο Νετανιάχου έχει γίνει δεκτός δύο φορές από τον Μακρόν σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Ο αποκλεισμός της Γάζας, ο αποικισμός της Δυτικής Όχθης και της Ιερουσαλήμ, διακρίσεις εις βάρος των Παλαιστινίων του Ισραήλ, αυθαίρετοι κρατήσεις, δολοφονίες: η ατιμωρησία του Ισραήλ για αυτές τις βαρβαρότητες πρέπει να σταματήσει! Το NPA επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στην εκστρατεία για το μποϊκοτάζ-αποεπένδυση-κυρώσεις (BDS) και θα συνεχίσει να το υποστηρίζει. Όσο το Κράτος του Ισραήλ δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, πρέπει να τιμωρείται και να λογοδοτεί για τα εγκλήματά του.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Μετάφραση: e la libertà

NPA, «Solidarité avec les PalestinienEs face aux crimes d’Israël!», NPA, 14 Μαρτίου 2018, https://npa2009.org/communique/solidarite-avec-les-palestinienes-face-aux-crimes-disrael - «Solidarity with the Palestinians against Israel’s crimes!», International Viewpoint, 15 Μαρτίου 2018, http://www.internationalviewpoint.org/spip.php?article5513

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:18

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.